Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кава по-ірландськи

Кава по-ірландськи

19-01-2015, 14:57
850
Кава по-ірландськи
Рецепт ірландського або айріш кофек має дуже цікаву історію. Придуманий він був в сорокових роках минулого сторіччя. Творцем такого приємного зігріваючого напою був Джо Шерідан, шеф-кухар одного ірландського ресторанчика. Цей ресторан знаходився в аеропорту Шаннон, звідки пасажири летіли до Америки на гидросамолетах. Одного разу взимку (а в Ірландії зима дуже сира і холодна) люди не змогли відлетіти на гідроплані, і їм довелося ночувати в аеропорту. Зрозуміло, що всі змерзлі і втомлені пасажири попрямували в бар, який розташовувався в аеропорту. Тоді Шерідан, щоб допомогти відвідувачам зігрітися, вирішив робити їм незвичайний кавовий коктейль з додаванням ірландського віскі і жирних вершків. Люди залишилися вельми задоволені - напій виявився смачним і оригінальним. Поступово айріш кава отримав визнання не тільки на батьківщині, але і в Америці, а потім і всьому світі. Так рецепт ірландського кави дійшов до нашого часу.

Для того щоб приготувати ірландська кава, не обов'язково бути досвідченим баристом або йти в кав'ярню. Зігріватися ароматним кавовим коктейлем можна і вдома. Ми навчимо вас готувати каву по-ірландськи не гірше справжнього ірландця.

Кава по-ірландськи - рецепт



Інгредієнти:

  • ірландський віскі - 35 мл (2 ст. ложки);

  • натуральна кава - 2 чашки;

  • жирні вершки (не порошкові);

  • цукор - 2 ч. ложки (в ідеалі береться цукор тростини, але можна замінити коричневим).




  • Приготування
    Ірландський крем-кава готується в спеціальному айріш келиху, його місткість - 227 грамів.
    Келих нагрійте так: окатите його окропом, дайте постояти хвилину і вилийте (можна зігріти замість келиха віскі, потримавши пляшку в гарячій воді).
    Кава по-ірландськи
    На дно теплого келихи покладіть цукор, влийте віскі. Зваріть міцну каву (він повинен бути мелений) і додати в келих. Гарненько перемішайте.
    Залишилося покласти вершки. Беріть натуральні, з високим відсотком жирності. Збийте їх так, щоб вони залишалися жидковатими. Якщо вершки будуть густими, то вони потонуть у каву. Охолодіть. Візьміть барну ложку, нагрійте її, переверніть опуклою стороною вгору і, тримаючи над келихом, починайте обережно вливати вершки, щоб вони не перемішувалися з кавою, а лягали на його гладку поверхню. Наприкінці можете посипати коктейль корицею, це додасть йому пікантності.

    Пити гарячу каву, з'єднаний з гарячою віскі, через холодний шар ніжних повітряних вершків - це таке задоволення, що захочеться повторювати цей момент кожен день.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коктейлі з віскі
    Коктейлі з віскі
    Віскі - це найпопулярніший напій у світі, що має багату історію вживання. Поціновувачі цього напою, воліють пити його в чистому вигляді. Але ми
    Коктейлі з колою
    Коктейлі з колою
    Кола - найпопулярніший безалкогольний напій, які люблять багато хто з нас. Зараз ми розповімо вам, як приготувати смачні коктейлі з нею. Вони можуть
    Кави фраппе
    Кави фраппе
    Набрид звичайний кави, але пити чай не дуже хочеться? Є альтернативний варіант - холодний кави, або по-іншому - фраппе. Цей напій представляє собою
    Кава «Амаретто»
    Кава «Амаретто»
    Якщо ви любите пити каву і готувати його за різними рецептами, то пропонуємо вам зробити Амаретто. Цей приголомшливий напій містить у собі безліч
    Холодна кава
    Холодна кава
    Жарким літом навіть і думати не хочеться про гарячих напоях, тому, щоб зарядитися бадьорістю і освіжиться, пропонуємо вам приготувати холодну каву за
    Кава з морозивом
    Кава з морозивом
    Якщо ви любите каву і морозиво, тоді рецепти, які ми зібрали в нашій статті для вас. Варіантів створення кава з морозивом досить багато, і ми