Мітітеї по-молдавськи – рецепт приготування
Мітітеї – традиційне молдавське і румунське блюдо з яловичого і/або баранячого м'ясного фаршу, зразок кебаба . По виду мітітеї нагадують маленькі ковбаски, тільки без оболонки.
Мітітеї звичайно жарять на гратаре (жаровня з решіткою), в умовах квартири їх можна готувати на сковороді або запікати в духовці. Щоб в процесі приготування мітітеї не розпадалися, фарш слід витримати деякий час при кімнатній температурі і добре вибити об стіл кілька разів.
До м'ясного фаршу зазвичай додають мелений чорний перець, іноді деякі інші спеції і сіль.
Вибираємо якісний свіже м'ясо, краще всього, вирізка від молодих тварин (готовий фарш використовувати небажано).
Інгредієнти:
м'ясо нежирне (яловичина 60% + баранина 40%) – 1 кг;
мелені спеції (перець чорний, мускатний горіх тертий, гвоздика, коріандр);
сало свиняче;
Для соусу:
томат-паста без додаткових консервантів – 3 ст. ложки;
часник – 3 зубчики;
пекучий червоний перець.
Приготування
Спочатку фарш: м'ясо пропускаємо через м'ясорубку двічі, половину – з середньою насадкою, іншу – з дрібної, використовуючи такий прийом, ми доб'ємося неоднорідною текстури фаршу, більш зручною для приготування. Фарш трохи підсолюємо, додаємо спеції і ретельно вимішуємо (можна міксером). Обов'язково вибиваємо фарш об стіл і залишаємо в мисці під кришкою на годину-дві при кімнатній температурі. Повторюємо цикл рази 3-4. Непогано б все це робити з вечора, потім на ніч помістити миску з фаршем в холодильник (не в морозильне відділення, звичайно ж). Ранок ще раз вибийте фарш і вимісіть. При такому підході мітітеї вийдуть особливо ніжними, і не будуть розламуватися в процесі приготування. Якщо фарш вийшов сухуватим, додайте трохи води або м'ясного бульйону (яйця, крохмаль, борошно, молоко та інші подібні компоненти ні в якому разі не додаємо).
Мокрими руками формуємо з фаршу вироби циліндричної форми, на зразок сосисок, з кінців акуратно скругляем. Приблизні розміри виробу: довжина – 8-10 см, діаметр – близько 2 див.
Викладаємо мітітеї на дощечку і йдемо у двір смажити на гратаре (прогоріли фруктові вугілля, загалом, як шашлик). В процесі обсмажування мітітеї перевертаємо щипцями.
А якщо живемо в багатоповерховому будинку?
Дуже зручний пристрій гриль-газ або більш сучасний девайс – аерогриль.
У найпростішому варіанті смажимо мітітеї на сковороді, особливо зручно на гриль-сковороді з ребристим дном, використовуємо для цього перетоплений свинячий або курячий жир. Зрозуміло, в цьому випадку блюдо вийде трохи більше калорійним.
Чи можна запекти мітітеї в духовці.
Спочатку рясно змастіть підігрітий деко або форму шматочком сала, потім викладайте мітітеї і запікайте протягом близько 40 хвилин, оптимальна температура – 200 градусів. В середині процесу можна перевернути мітітеї щипцями.
До мититеям обов'язково подати соус: розводимо 3 столових ложки томату в кип'яченій воді, додаємо продавлений часник і заправляємо пекучим червоним перцем. Ковбаски добре подати з тушкованою молодий квасолею або консервованим молодим горошком, з мамалигою, з вареним нутом, з вареним рисом або картоплею. Непогано також подати свіжі овочі або гівеч, прості коржі і молдавське червоне столове вино або дивин (місцеве виноградне бренді).
Як приготувати мітітеї – молдавські маленькі ковбаски?
Мітітеї звичайно жарять на гратаре (жаровня з решіткою), в умовах квартири їх можна готувати на сковороді або запікати в духовці. Щоб в процесі приготування мітітеї не розпадалися, фарш слід витримати деякий час при кімнатній температурі і добре вибити об стіл кілька разів.
До м'ясного фаршу зазвичай додають мелений чорний перець, іноді деякі інші спеції і сіль.
Мітітеї по-молдавськи будинку – рецепт приготування
Вибираємо якісний свіже м'ясо, краще всього, вирізка від молодих тварин (готовий фарш використовувати небажано).
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Спочатку фарш: м'ясо пропускаємо через м'ясорубку двічі, половину – з середньою насадкою, іншу – з дрібної, використовуючи такий прийом, ми доб'ємося неоднорідною текстури фаршу, більш зручною для приготування. Фарш трохи підсолюємо, додаємо спеції і ретельно вимішуємо (можна міксером). Обов'язково вибиваємо фарш об стіл і залишаємо в мисці під кришкою на годину-дві при кімнатній температурі. Повторюємо цикл рази 3-4. Непогано б все це робити з вечора, потім на ніч помістити миску з фаршем в холодильник (не в морозильне відділення, звичайно ж). Ранок ще раз вибийте фарш і вимісіть. При такому підході мітітеї вийдуть особливо ніжними, і не будуть розламуватися в процесі приготування. Якщо фарш вийшов сухуватим, додайте трохи води або м'ясного бульйону (яйця, крохмаль, борошно, молоко та інші подібні компоненти ні в якому разі не додаємо).
Як робити молдавські мітітеї?
Мокрими руками формуємо з фаршу вироби циліндричної форми, на зразок сосисок, з кінців акуратно скругляем. Приблизні розміри виробу: довжина – 8-10 см, діаметр – близько 2 див.
Викладаємо мітітеї на дощечку і йдемо у двір смажити на гратаре (прогоріли фруктові вугілля, загалом, як шашлик). В процесі обсмажування мітітеї перевертаємо щипцями.
А якщо живемо в багатоповерховому будинку?
Дуже зручний пристрій гриль-газ або більш сучасний девайс – аерогриль.
У найпростішому варіанті смажимо мітітеї на сковороді, особливо зручно на гриль-сковороді з ребристим дном, використовуємо для цього перетоплений свинячий або курячий жир. Зрозуміло, в цьому випадку блюдо вийде трохи більше калорійним.
Чи можна запекти мітітеї в духовці.
Спочатку рясно змастіть підігрітий деко або форму шматочком сала, потім викладайте мітітеї і запікайте протягом близько 40 хвилин, оптимальна температура – 200 градусів. В середині процесу можна перевернути мітітеї щипцями.
До мититеям обов'язково подати соус: розводимо 3 столових ложки томату в кип'яченій воді, додаємо продавлений часник і заправляємо пекучим червоним перцем. Ковбаски добре подати з тушкованою молодий квасолею або консервованим молодим горошком, з мамалигою, з вареним нутом, з вареним рисом або картоплею. Непогано також подати свіжі овочі або гівеч, прості коржі і молдавське червоне столове вино або дивин (місцеве виноградне бренді).
Рекомендуємо добрі рецепти
Мамалига з кукурудзяної крупи – рецепт
Традиційну молдавську мамалигу деколи помилково вважають простий кукурудзяною кашею. Постараємося переконати вас у протилежному, запропонувавши
Картопляні деруни з фаршем
Напевно багато готували традиційні білоруські драники з минималистичному рецептом, однак страву можна урізноманітнити вельми успішно. Слідуючи
Фарш для чебуреків
В чебуреках важливо все - і хрустке золотисте тісто, і, звичайно ж, фарш. Є багато варіантів фаршу для чебуреків - з баранини, свинини, курки. Всі
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і
Мітітеї: рецепт
Ваші домашні люблять м'ясо, а ви - кулінарні експерименти? Набридло робити звичайні котлети? Спробуйте пригостити родину молдавським стравою під