» » Мітітеї по-молдавськи – рецепт приготування

Мітітеї по-молдавськи – рецепт приготування

Мітітеї по-молдавськи – рецепт приготування
Мітітеї – традиційне молдавське і румунське блюдо з яловичого і/або баранячого м'ясного фаршу, зразок кебаба . По виду мітітеї нагадують маленькі ковбаски, тільки без оболонки.

Як приготувати мітітеї – молдавські маленькі ковбаски?


Мітітеї звичайно жарять на гратаре (жаровня з решіткою), в умовах квартири їх можна готувати на сковороді або запікати в духовці. Щоб в процесі приготування мітітеї не розпадалися, фарш слід витримати деякий час при кімнатній температурі і добре вибити об стіл кілька разів.
До м'ясного фаршу зазвичай додають мелений чорний перець, іноді деякі інші спеції і сіль.

Мітітеї по-молдавськи будинку – рецепт приготування


Вибираємо якісний свіже м'ясо, краще всього, вирізка від молодих тварин (готовий фарш використовувати небажано).
Інгредієнти:

  • м'ясо нежирне (яловичина 60% + баранина 40%) – 1 кг;

  • мелені спеції (перець чорний, мускатний горіх тертий, гвоздика, коріандр);

  • сало свиняче;


  • Для соусу:

  • томат-паста без додаткових консервантів – 3 ст. ложки;

  • часник – 3 зубчики;

  • пекучий червоний перець.


  • Приготування
    Спочатку фарш: м'ясо пропускаємо через м'ясорубку двічі, половину – з середньою насадкою, іншу – з дрібної, використовуючи такий прийом, ми доб'ємося неоднорідною текстури фаршу, більш зручною для приготування. Фарш трохи підсолюємо, додаємо спеції і ретельно вимішуємо (можна міксером). Обов'язково вибиваємо фарш об стіл і залишаємо в мисці під кришкою на годину-дві при кімнатній температурі. Повторюємо цикл рази 3-4. Непогано б все це робити з вечора, потім на ніч помістити миску з фаршем в холодильник (не в морозильне відділення, звичайно ж). Ранок ще раз вибийте фарш і вимісіть. При такому підході мітітеї вийдуть особливо ніжними, і не будуть розламуватися в процесі приготування. Якщо фарш вийшов сухуватим, додайте трохи води або м'ясного бульйону (яйця, крохмаль, борошно, молоко та інші подібні компоненти ні в якому разі не додаємо).

    Як робити молдавські мітітеї?


    Мокрими руками формуємо з фаршу вироби циліндричної форми, на зразок сосисок, з кінців акуратно скругляем. Приблизні розміри виробу: довжина – 8-10 см, діаметр – близько 2 див.
    Викладаємо мітітеї на дощечку і йдемо у двір смажити на гратаре (прогоріли фруктові вугілля, загалом, як шашлик). В процесі обсмажування мітітеї перевертаємо щипцями.
    А якщо живемо в багатоповерховому будинку?
    Дуже зручний пристрій гриль-газ або більш сучасний девайс – аерогриль.
    У найпростішому варіанті смажимо мітітеї на сковороді, особливо зручно на гриль-сковороді з ребристим дном, використовуємо для цього перетоплений свинячий або курячий жир. Зрозуміло, в цьому випадку блюдо вийде трохи більше калорійним.
    Чи можна запекти мітітеї в духовці.
    Спочатку рясно змастіть підігрітий деко або форму шматочком сала, потім викладайте мітітеї і
    Мітітеї по-молдавськи – рецепт приготування
    запікайте протягом близько 40 хвилин, оптимальна температура – 200 градусів. В середині процесу можна перевернути мітітеї щипцями.
    До мититеям обов'язково подати соус: розводимо 3 столових ложки томату в кип'яченій воді, додаємо продавлений часник і заправляємо пекучим червоним перцем. Ковбаски добре подати з тушкованою молодий квасолею або консервованим молодим горошком, з мамалигою, з вареним нутом, з вареним рисом або картоплею. Непогано також подати свіжі овочі або гівеч, прості коржі і молдавське червоне столове вино або дивин (місцеве виноградне бренді).
    Додав: admin | 31-01-2016, 16:33
    Переглядів: 1120