Пшенична каша в мультиварці
Здається, що такого особливого в пшеничної каші? Простіше адже немає нічого. А насправді, саме пшенична крупа, приготовлена з розмолотої пшениці, містить рекордну кількість клітковини, яка просто необхідна організму для виведення токсинів і шкідливих речовин. Відмовляючись від каш, ми чинимо вельми необачно.
Як вибрати крупу?
Щоб каша вийшла корисною і смачною, правильно вибираємо крупу:
Перше – якщо є вибір між фасованої та ваговий, беріть фасовану. Вагова крупа зберігається в мішках і може вбирати запахи і вологу.
Друге – крупа повинна бути чистою, без сміття і сторонніх включень, тому чим більш прозора упаковка, тим краще.
Третє – ніколи не беріть каші швидкого приготування. Ці каші обробляють особливим чином, тому готовий продукт практично даремний.
Готуємо кашу правильно
Варити кашу можна в каструлі або казані, однак набагато більш зручний варіант – пшенична каша, зварена в мультиварці. Це швидко і менш затратно, до того ж блюдо вариться при більш низькій температурі, що дозволяє зберегти набагато більше вітамінів. Розповімо, як вариться елементарна пшенична каша в мультиварці на воді.
Інгредієнти:
крупа пшенична – 1 чашка;
сіль йодована велика – 1/2 ч. ложки;
масло «Фермерське» – 30-50 г;
вода – 3 чашки.
Приготування
Крупу перебираємо на всяк випадок, навіть якщо вона чиста. Пересипаємо в миску і заливаємо теплою водою. Даємо їй постояти близько 3 хвилин, потім кілька раз промиваємо проточною водою, щоб видалити бруд, і розмолоту мучку. Чисту крупу всипаємо в ємність мультиварки, вливаємо воду і закриваємо кришку. Залишається вибрати режим «Каша» або «Варка» і встановити час. Пшенична каша вариться 25-30 хвилин. Однак сорти пшениці відрізняються за твердістю, тому по закінченні варіння спробуйте кашу і, якщо потрібно, залиште в режимі підігріву ще на чверть години.
Готову страву солимо і додаємо масло. Як бачите, приготувати пшеничну кашу в мультиварці досить просто. Виходить дуже смачно і корисно, адже клітковина найкраще засвоюється з невеликою кількістю жиру, так що масло в каші необхідно.
Можна і смачніше
Звичайно, набагато смачніше молочні каші особливо їх люблять ті, чий організм щасливо засвоює молочні білки. Також молочні каші корисні для дитячого харчування. А щоб було зовсім вже смачно, додамо трохи сухофруктів – розповімо, як вариться пшенична каша на молоці в мультиварці.
Інгредієнти:
крупа арнаутка або пшеничне – 1 чашка;
сіль йодована – 1 щіпка;
цукор-пісок білий вітчизняного виробництва – 2 ст. ложки;
молоко незбиране – 2 чашки;
сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив) – 1 велика жменя;
кип'ячена вода – 1 чашка;
«Селянське» масло – 50 р.
Приготування
Крупу можна просіяти через дрібне сито, щоб видалити частину сміття та мучку, яка зазвичай в пшеничних кашах є. Видалити її необхідно, так як саме вона забезпечує неприємну гірчинку у смаку, з-за якої багато хто відмовляється від каш. Просіяне крупу покласти в глибоку миску і моєму в теплій воді до тих пір, поки вода не стане абсолютно прозорою. У ємність мультиварки всипаємо крупу, вливаємо молоко і воду. Молоко краще трохи розбавити, щоб каша не вийшла дуже важкою. Втім, можна молоко і не змішувати з водою. Кладемо сіль і цукор, акуратно перемішуємо і закриваємо кришку. У меню шукаємо режим «Молочна каша» і встановлюємо таймер. Відразу ставимо на 20 хвилин, якщо каша недостатньо розвариться, потримаємо її в режимі підігріву ще чверть години. Перед цим додамо сухофрукти (курагу і чорнослив можна нарізати скибочками). Виходить незвичайно смачна пшенична каша в мультиварці, рецепт, як бачите, теж нескладний.
Як вибрати крупу?
Щоб каша вийшла корисною і смачною, правильно вибираємо крупу:
Перше – якщо є вибір між фасованої та ваговий, беріть фасовану. Вагова крупа зберігається в мішках і може вбирати запахи і вологу.
Друге – крупа повинна бути чистою, без сміття і сторонніх включень, тому чим більш прозора упаковка, тим краще.
Третє – ніколи не беріть каші швидкого приготування. Ці каші обробляють особливим чином, тому готовий продукт практично даремний.
Готуємо кашу правильно
Варити кашу можна в каструлі або казані, однак набагато більш зручний варіант – пшенична каша, зварена в мультиварці. Це швидко і менш затратно, до того ж блюдо вариться при більш низькій температурі, що дозволяє зберегти набагато більше вітамінів. Розповімо, як вариться елементарна пшенична каша в мультиварці на воді.
Інгредієнти:
Приготування
Крупу перебираємо на всяк випадок, навіть якщо вона чиста. Пересипаємо в миску і заливаємо теплою водою. Даємо їй постояти близько 3 хвилин, потім кілька раз промиваємо проточною водою, щоб видалити бруд, і розмолоту мучку. Чисту крупу всипаємо в ємність мультиварки, вливаємо воду і закриваємо кришку. Залишається вибрати режим «Каша» або «Варка» і встановити час. Пшенична каша вариться 25-30 хвилин. Однак сорти пшениці відрізняються за твердістю, тому по закінченні варіння спробуйте кашу і, якщо потрібно, залиште в режимі підігріву ще на чверть години.
Готову страву солимо і додаємо масло. Як бачите, приготувати пшеничну кашу в мультиварці досить просто. Виходить дуже смачно і корисно, адже клітковина найкраще засвоюється з невеликою кількістю жиру, так що масло в каші необхідно.
Можна і смачніше
Звичайно, набагато смачніше молочні каші особливо їх люблять ті, чий організм щасливо засвоює молочні білки. Також молочні каші корисні для дитячого харчування. А щоб було зовсім вже смачно, додамо трохи сухофруктів – розповімо, як вариться пшенична каша на молоці в мультиварці.
Інгредієнти:
Приготування
Крупу можна просіяти через дрібне сито, щоб видалити частину сміття та мучку, яка зазвичай в пшеничних кашах є. Видалити її необхідно, так як саме вона забезпечує неприємну гірчинку у смаку, з-за якої багато хто відмовляється від каш. Просіяне крупу покласти в глибоку миску і моєму в теплій воді до тих пір, поки вода не стане абсолютно прозорою. У ємність мультиварки всипаємо крупу, вливаємо молоко і воду. Молоко краще трохи розбавити, щоб каша не вийшла дуже важкою. Втім, можна молоко і не змішувати з водою. Кладемо сіль і цукор, акуратно перемішуємо і закриваємо кришку. У меню шукаємо режим «Молочна каша» і встановлюємо таймер. Відразу ставимо на 20 хвилин, якщо каша недостатньо розвариться, потримаємо її в режимі підігріву ще чверть години. Перед цим додамо сухофрукти (курагу і чорнослив можна нарізати скибочками). Виходить незвичайно смачна пшенична каша в мультиварці, рецепт, як бачите, теж нескладний.
Рекомендуємо добрі рецепти
Молочна каша в мультиварці
Молочні каші з'являються на сніданок не тільки в сім'ях, де є маленькі діти, але і там, де просто піклуються про своє здоров'я. З появою мультиварок
Кукурудзяна каша на воді
Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Перлова каша з тушонкою
Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
Каша в пароварці
Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто
Манна каша в мультиварці - рецепт
Манна каша - страва, що підходить для дієтичного харчування для дітей до 15 років. Як всім відомо, готується вона досить швидко - а з допомогою