Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печена картопля в мультиварці

Печена картопля в мультиварці

5-07-2015, 16:05
6 253
Печена картопля в мультиварці
Картопля – один з основних і найбільш звичних для нас продуктів харчування, можна сказати, другий хліб. У картоплі містяться багато корисні для людини речовини: вітаміни, мікроелементи, рослинні волокна, вуглеводи. Картоплю можна готувати різними способами, наприклад, запікати. Взагалі, запікання – один з найбільш здорових способів приготування їжі.
Картоплю можна запікати не тільки в гарячій золі в похідній або дачної ситуації, не тільки в духовці стандартної газової або електричної плити, якими зазвичай обладнані кухні в наших будинках.
Можна смачно приготувати печену картоплю і в мультиварці. Сучасна мультиварка – цілком функціональний девайс, досить зручний для зайнятих людей, крім того, її можна взяти з собою на дачу або використовувати в будь-яких умовах, де електрика є, а плита для приготування їжі відсутній.

Печена картопля «в мундирі» в мультиварці


Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру – по 3-4 шт. на 1 порцію.


  • Приготування
    Картопля ретельно вимиваємо, обсушуємо серветкою і закладаємо в робочу чашу мультиварки. Якщо хочете, можете кожну картоплину запакувати у фольгу, такий варіант особливо зручний, для подальшої поїздки на пікнік або виходу з їжею на природу. Вибираємо режим «Випічка», час – 60 хвилин. Готову печену картоплю добре подати з маслом, часником, зеленою цибулею та іншою зеленню. Чудово буде також спорудити бутерброди з чорного хліба з салом, грудинкою або беконом.

    Печена картопля з салом і грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт. середнього розміру;

  • гриби свіжі – 300 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • сало свиняче – 100 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень;

  • сіль;

  • чорний перець мелений.


  • Приготування
    Сало ріжемо на шкварки, тобто дрібними кубиками. Досить дрібно ріжемо цибулю і гриби. Якщо готуєте вдома, використовуйте сковороду: вытопите з шкварок трохи жиру, додайте цибулю, обсмажте його злегка, потім додайте гриби і протушкувати протягом 10 хвилин. Все те ж саме можна зробити в мультиварці. Шкварки – у робочу чашу, час – 40 хвилин, режим «Випічка», потім через 10 хвилин закладаємо цибулю, а ще через 10 хвилин гриби. Перемішуємо і чекаємо закінчення виконання програми.
    Тепер можна закладати в чашу мультиварки нарізану картоплю. Перемішайте його з цибульно-грибною сумішшю і залийте 50 мл води. Вибирайте режим «Випічка» і встановіть час – 40 хвилин. Перед подачею приправити часником, сіллю і чорним перцем, присипте зеленню.

    Печена картопля з куркою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • картопля молода дрібний – 8-12 шт.;

  • курячі стегенця – 2 шт.;

  • соняшникова олія або перетоплений курячий жир;

  • зелень;

  • часник.


  • Приготування
    Розрубаємо стегенця на 3-4 частини кожен. Ретельно вимиємо картоплю і обсушим серветкою. Наллємо трохи олії в робочу чашу мультиварки, ще краще використовувати курячий жир. Закладемо картоплю, зверху викладемо шматочки курки. Вибираємо режим «Випічка»,
    Печена картопля в мультиварці
    встановлюємо час – 60 хвилин. В середині приготування 1-2 рази перемішуємо. При необхідності можна влити трохи води. Готовий запечена картопля з куркою присыплем зеленню, приправимо часником і чорним меленим перцем.
    Слідуючи приблизно цим же рецептом можна приготувати в мультиварці печена картопля зі свинячим м'ясом. Використовуйте для цього свиняче щодо жирне м'ясо, більш за все підійде шия або реберця, знадобиться 600 грам. Інші інгредієнти – ті ж.
    В цьому випадку спочатку закладайте в робочу чашу шматки свинини середнього розміру упереміж з картоплинами (або скибочками картоплі). Готувати краще на шкварках з сала, ніж на рослинному маслі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печена картопля в мікрохвильовці
    Печена картопля в мікрохвильовці
    Печена картопля в мікрохвильовці готується дуже просто і швидко, так що цей рецепт рекомендуємо освоїти всім. Дуже зручно: поки СВЧ готує для вас
    Картопля з салом в духовці
    Картопля з салом в духовці
    Запечена картопля і смачний, і корисний, а якщо його приготувати з салом, то вийде удвічі смачніше! Простий і оригінальний рецепт картоплі з салом в
    Запечена на вугіллі картопля
    Запечена на вугіллі картопля
    Представляємо варіанти запеченого картоплі на вугіллі. Це дуже простий спосіб приготування смачної страви, яке у вас займе мінімум часу.
    Печена картопля в духовці у фользі
    Печена картопля в духовці у фользі
    Мабуть, найпопулярнішим продуктом у нас є картопля, з якого готується велика кількість різноманітних страв. Її можна смажити, варити, додавати в супи
    Печена картопля
    Печена картопля
    Печена картопля - проста і смачна їжа, яка улюблена багатьма. Приготувати її можна декількома способами. У нашій статті ми розглянемо найбільш
    Тушкована картопля в мультиварці
    Тушкована картопля в мультиварці
    Мультиварка - чудова помічниця для будь-якої господині. У ній можна варити, смажити, тушкувати, готувати на пару, запікати. І сьогодні ми поділимося