» » Картопля з тушонкою в мультиварці - рецепти соусу, супу, жаркого і простого смаженого страви

Картопля з тушонкою в мультиварці - рецепти соусу, супу, жаркого і простого смаженого страви

Картопля з тушонкою в мультиварці - рецепти соусу, супу, жаркого і простого смаженого страви
Поява певних побутових приладів значно полегшило життя господинь. Наприклад, картопля з тушонкою в мультиварці готується так набагато швидше, ніж традиційним способом. При цьому страва наповнене більш вираженим смаком, що набагато смачніше. Сучасна техніка з процесом приготування впорається за 40-50 хвилин.

Як приготувати картоплю з тушонкою в мультиварці?


Щоб приготувати смачні страви з тушкованого м'яса і картоплі, варто враховувати такі моменти:

  • Підійде будь-яка тушонка, яловича, свиняча, куряча або індичка.

  • Бажано при виборі зупинитися на товар вищої якості. Зовні м'ясо виглядає, як суцільний шматок, але при легкому натисненні він повинен розпадатися на волокна.

  • Картоплю варто вибирати з меншим вмістом крохмалю, тоді при приготуванні вона не перетвориться у розварене пюре.


  • Соус з тушкованим м'ясом і картоплею

    Картопля з тушонкою в мультиварці - рецепти соусу, супу, жаркого і простого смаженого страви

    Страву можна зробити в різних варіаціях, однією з них є картопляний соус з тушонкою в мультиварці. Він виходить надзвичайно ситним і може бути використаний у вигляді самостійної страви, що має рідку консистенцію. Подавати його рекомендується в глибокій тарілці, при бажанні можна прикрасити зеленню.
    Інгредієнти:

  • картопля – 15 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • тушонка – 500 г;

  • вода – 600 мл;

  • лавровий лист, сіль.


  • Приготування

  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву невеликими шматочками.

  • Картоплю порізати великими шматочками.

  • У чашу мультиварки налити олію і обсмажити цибулю.

  • До цибулі додати моркву і обсмажити 3 хвилини.

  • Картоплю додати в чашу, а зверху викласти тушонку.

  • Влити воду, масу посолити, додати лавровий лист.

  • Включити режим «Гасіння» і готувати соус близько 30 хвилин.


  • Картопляний суп з тушонкою в мультиварці


    Картопля з тушонкою в мультиварці - рецепти соусу, супу, жаркого і простого смаженого страви

    Можна приготувати не тільки прекрасний гарнір, але і картопля з тушонкою в мультиварці, зварений у вигляді супу. Гарячий обід готується дуже швидко, при цьому можна смачно і ситно нагодувати сім'ю. Всі процеси можна здійснювати з допомогою виставлення відповідних режимів, їх доведеться міняти під час готування.
    Інгредієнти:

  • тушонка – 1 банка;

  • морква – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • рис – 05 склянки;

  • цибуля – 1шт.;

  • масло рослинне – 2 ст. л.;

  • вода – 25 л;

  • сіль і зелень.


  • Приготування

  • Цибулю і моркву подрібнити, налити масло в чашу і помістити їх всередину. Обсмажити, виставивши програму «Смаження» на 7 хвилин.

  • Картоплю нарізати невеликими кубиками.

  • Рис промити під водою. До пасеровану овочі, додати картоплю, рис і зелень.

  • Тушонку висипати в прилад, зверху посипати сіллю і зеленню.

  • Вміст мультиварки залити водою.

  • Довести до кипіння з допомогою програми «Смаження». Після переключити на програму «Суп» на 20 хвилин.


  • Картопля з грибами і тушонкою в мультиварці

    Картопля з тушонкою в мультиварці - рецепти соусу, супу, жаркого і простого смаженого страви

    Надзвичайно ароматної вийде картопля з тушонкою і грибами, цьому буде сприяти не тільки приєднання додаткового компонента, але і приготування в мультиварці. Частування подається з оригінальною підливою, кількість якої можна варіювати за допомогою кількості використовуваної води.
    Інгредієнти:

  • тушонка – 1 банка;

  • картопля – 600 г;

  • гриби – 300 г;

  • томатна паста – 2-25 ст. л.;

  • солоний огірок – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • сіль, перець;

  • рослинна олія – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Моркву і цибулю дрібно нашаткувати.

  • Порізати картоплю і гриби.

  • У чашу викласти моркву і цибулю, обсмажити.

  • Через 10 хвилин додати пасту, тушонку і дрібно нарізаний огірок.

  • Ще через 10 хвилин додати картоплю і гриби, посолити.

  • Готувати в режимі «Суп» або «Гасіння» 20 хвилин. Після цього картопля з тушонкою в мультиварці повинна настоятися 10 хвилин.


  • Смажена картопля з тушонкою в мультиварці

    Картопля з тушонкою в мультиварці - рецепти соусу, супу, жаркого і простого смаженого страви

    Мінімум продуктів зажадає смажена картопля з тушонкою при цьому страва виходить надзвичайно ситне і смачне. Склад і кількість додаткових компонентів можна варіювати за власним розсудом, при бажанні можна використовувати тільки дві основні складові. Для додання пряної нотки можна додати бальзамін і мелений імбир.


    Інгредієнти:

  • картопля – 800 г;

  • тушонка – 1 банка;

  • цибуля – 1 шт.;

  • зелень;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Картоплю нарізати невеликими шматочками.

  • Тушонку розм'якшити, цибулю нарізати півкільцями.

  • У чашу викласти всі компоненти, включити режим «Смаження» на 25 хвилин.

  • В кінці додати сіль і перець, зелень.


  • Печеня з тушкованого м'яса з картоплею в мультиварці

    Картопля з тушонкою в мультиварці - рецепти соусу, супу, жаркого і простого смаженого страви

    Великою популярністю у господинь користується печеня з тушкованим м'ясом і картоплею. Воно готується з використанням звичних для цієї страви компонентів, пікантну нотку додають часник і спеції. Для того, щоб привнести свіжість і зробити подачу страви більш оригінальною, в кінці його посипають рубаною зеленню.
    Інгредієнти:

  • картопля – 15 кг;

  • тушонка – 1 банка;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 5 зубчиків;

  • зелень – 1 пучок;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • вода – 200 мл;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Порізати овочі, розім'яти тушонку.

  • Чашу змастити олією, вкласти в неї цибулю, моркву і часник, обсмажити їх в режимі «Смаження».

  • Додати картоплю і тушонку, спеції.

  • Влити воду, готувати в режимі «Гасіння» 30 хвилин.


  • Запіканка з тушкованим м'ясом і картоплею

    Картопля з тушонкою в мультиварці - рецепти соусу, супу, жаркого і простого смаженого страви

    Таке блюдо як смачна картопля з тушонкою в мультиварці готується з використанням різних способів. Відмінним вибором до вечері стане запіканка, це дуже ніжне страва, в якому може бути мінімум продуктів. При бажанні привнести різноманітність і пікантність можна, додавши які-небудь додаткові компоненти, наприклад, сухарики.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • тушонка – 1 банка;

  • сметана – 6 ст. л.;

  • яйце – 1 шт.;

  • гірчиця – 1 год. л.;

  • часник – 1 зубчик;

  • масло вершкове – 50 г;

  • сир – 50 г;

  • зелень, спеції.


  • Приготування

  • Очищений картопля вкласти в чашу, залити підсоленою водою. Включити режим «Варка» і картоплю тримати до повної готовності.

  • Зробити просочення, в яку входять сметана, яйце, гірчиця, часник, подрібнену зелень, розтоплене вершкове масло. Всі компоненти ретельно перемішати.

  • Дно мультиварки змастити олією, викласти половину картоплі, натертого на тертці. Частина соусу і шар тушонки нанести зверху.

  • Викласти решту картоплю, залити сиропом і посипати тертим сиром.

  • Включити режим «Випічка» і готувати запіканку 30 хвилин.


  • Капуста з тушкованим м'ясом і картоплею

    Картопля з тушонкою в мультиварці - рецепти соусу, супу, жаркого і простого смаженого страви

    Надзвичайно поживною і смачною виходить картопля з тушонкою в мультиварці, рецепт якої включає додавання капусти. Цей компонент рекомендується використовувати в свіжому вигляді, краще всього підійде белокочанный сорт, але можна застосовувати й інші. Перед вживанням страви потрібно дати трохи настоятися.
    Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт.;

  • капуста – 500 г;

  • тушонка – 1 банка;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • сіль, перець, зелень;

  • рослинне масло.


  • Приготування

  • Капусту дрібно нашаткувати.

  • Цибулю і моркву подрібнити.

  • Картоплю нарізати невеликими шматочками.

  • Чашу змастити маслом, включити режим «Смаження». Викласти капусту разом з цибулею і морквою.

  • Через 15 хвилин додати пасту, картоплю, трохи води.

  • Виставити режим «Гасіння». Тушкована картопля з тушонкою в мультиварці буде готова через півгодини.


  • Картопля з тушонкою в мультиварці-скороварці

    Картопля з тушонкою в мультиварці - рецепти соусу, супу, жаркого і простого смаженого страви

    Для повсякденного обіду чудово підійде картопля з тушонкою з бульйоном в мультиварці . Вона готується надзвичайно просто, процес займе всього близько чверті години. Страву можна урізноманітнити додатковими компонентами, наприклад, солодким перцем або прованськими травами. У цьому випадку їх закладають в чашу разом з іншими складовими.
    Інгредієнти:

  • картопля – 05 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • тушонка – 1 банка;

  • вода – 150 мл


  • Приготування

  • Картоплю і цибулю порізати, викласти в чашу.

  • Додати тушковане м'ясо і воду.

  • Виставити режим «Гасіння/Плов». Смачна картопля з тушонкою буде готова через 15 хвилин.
  • Додав: admin | 17-05-2018, 17:25
    Переглядів: 150