» » Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані

Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані

Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані
Багатьом господиням доставляє величезне задоволення готувати з допомогою різних побутових приладів. Наприклад, можна зробити приголомшливий лимонний кекс в мультиварці. Для випічки потрібно підготувати тісто згідно з рецептом, закласти його в чашу, виставити температурний режим і насолоджуватися вільним часом, поки буде готовий ароматний, добре пропечений бісквіт.

Як приготувати лимонний кекс?


Приготувати смачний кекс з лимонною цедрою можна з допомогою певних хитрощів:

  • в рецепті використовується не тільки цедра, але і фреш, що додає виробу аромат і характерний лимонний присмак;

  • борошно використовується просеянная, щоб лимонний кекс в мультиварці вийшов більш повітряним;

  • в якості просочення можна додавати спиртні напої, вони допомагають утримати вологу в готовому тесті і не давати йому швидко зачерствіти.


  • Лимонний кекс зі сметаною – класичний рецепт

    Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані

    При раптовій появі гостей в будинку на виручку прийде лимонний кекс на сметані. Його можна швидко і легко спекти, він не вимагає великих витрат зусиль, а необхідні продукти можна з легкістю знайти на будь-якій кухні. В результаті вийде блюдо, яке вражає своїм дивовижним насиченим смаком.
    Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;

  • сметана – 1 склянка;

  • цукор – 05 склянки;

  • яйця – 2 шт.;

  • масло вершкове – 30 г;

  • лимон (цедра) – 1 шт.;

  • сода – 2 ч. л.;

  • цукрова пудра – 100 г;

  • лимонний сік – 5 ст. л.


  • Приготування

  • У глибокій мисці розмішати яйця, сметану, цукор, масло.

  • Додати борошно з содою, сік (2 ст. л.) і цедру, перемішати.

  • Тісто перелити в чашу. Виставити режим «Випічка» на 30-40 хвилин.

  • Зробити глазур, для чого в цукрову пудру додати сік (3 ст. л.), збити.

  • Кекс полити глазур'ю.


  • Лимонний кекс на кефірі – рецепт


    Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані

    До категорії швидкої і смачної випічки належить лимонний кекс на кефірі. Його можна зробити протягом години, страва не вимагає особливих інгредієнтів. З цим завданням під силу впоратися багатьом господиням, навіть тим, які не дружать з тестом. Головне правильно провести підготовчі етапи і закласти продукти в прилад.
    Інгредієнти:

  • лимон – 1 шт.;

  • кефір – 1 склянка;

  • яйця – 3 шт.;

  • пшеничне борошно – 15-2 склянки;

  • цукор – 1-15 склянки;

  • рослинна олія (рафінована) – 05 склянки;

  • сода – 15 ч. л.;

  • сіль – щіпка;

  • ванільний цукор.


  • Приготування

  • Яйця, цукор, сіль і ванільний цукор розтерти до білого.

  • До суміші додати кефір, суміш збити.

  • Борошно з содою всипати в масу, перемішати.

  • Лимон подрібнити за допомогою блендера і приєднати до тесту.

  • Масло ввести в останню чергу.

  • Вилити тісто в чашу, виставити режим «Випічка». Лимонний кекс в мультиварці буде готовий через 40 хвилин.


  • Лимонний кекс з родзинками – рецепт

    Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані

    Чудовою варіацією страви є лимонний кекс з родзинками . Випічка виходить в міру солодким і не дуже жирної, а додатковий компонент надає їй пікантності. Готову страву за бажанням можна посипати зверху цукровою пудрою, в якості прикраси може послужити і спеціально зроблена глазур.
    Інгредієнти:

  • родзинки – 50 г;

  • вершкове масло – 160 г;

  • розпушувач – 1 ч. л.;

  • лимон – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 250 г;

  • цукор – 160 р.


  • Приготування

  • Цукор перетерти з натертою цедрою лимона.

  • Розм'якшити вершкове масло і додати до маси. Потім вбити яйце і збити суміш міксером.

  • Всипати розпушувач разом з борошном і вимісити з допомогою міксера.

  • Додати родзинки, все перемішати.

  • Тісто викласти в чашу, поставити режим «Випічка». Лимонний солодкий кекс в мультиварці буде готовий через 50 хвилин.


  • Лимонно-шоколадний кекс

    Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані

    Чудовою варіацією страви є кекс з лимонною цедрою в мультиварці, до складу якого доданий какао-порошок. Тісто виходить ніжне і легке, що тане в роті, поєднання лимона і шоколаду обґрунтовано вважається незрівнянним. По виду випічка буде нагадувати пиріг «Зебра», завдяки чергуванню темного і світлого шарів.
    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 180 г;

  • борошно – 200 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 1 склянка;

  • лимон – 1 шт.;

  • сода – 05 ч. л.;

  • молоко – 3 ст. л.;

  • какао-порошок – 3 ст. л.


  • Приготування

  • До масла додати цукор. У масу вводити по одному яйцю і збивати.

  • Додати борошно, соду, погашену оцтом.

  • Тісто розділити на дві частини. До однієї додати цедру і сік, у другу ввести молоко і какао.

  • Викласти в чашу, чергуючи з ложки білим і темним тістом. Встановити режим «Випічка».

  • Лимонний шоколадний кекс в мультиварці буде готовий через 50 хвилин.


  • Лимонний кекс на молоці

    Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані

    Поширеним варіантом є лимонний кекс, простий рецепт якого включає додавання молока. Особливу пікантність надає випічці сироп, зроблений на основі фрешу і цукру. Його можна ввести в пиріг вельми цікавим способом. Коли він готовий, у ньому проколюється декілька отворів зубочисткою, а зверху виливається солодка просочення.


    Інгредієнти:

  • борошно – 230 г;

  • цукор – 220 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • вершкове масло – 200 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • молоко – 50 мл;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • сода – 1 ч. л.;

  • сіль.


  • Приготування

  • До масла додати цукор. Потім вбивати по одному яйцю, перемішуючи.

  • Влити молоко і сік, перемішати.

  • Всипати борошно з содою, сіль і цедру, зробити заміс.

  • Тісто влити в чашу, готувати ніжний лимонний кекс в режимі «Випічка» 50 хвилин.

  • Сік лимона довести до кипіння, додати до нього 2-3 ст. л. цукру, знову закип'ятити і варити близько 2 хвилин.

  • Вилити сироп на кекс.


  • Лимонно-банановий кекс

    Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані

    З допомогою мультиварки можна приготувати чудовий повітряний лимонний кекс. Основний компонент додасть випічці пікантності, а банани зроблять його більш солодким. Певним нюансом, який потрібно врахувати при готуванні, є те, що для промазування потрібно підготувати відповідний крем. Для нього потрібні ті ж продукти, що і для тесту.
    Інгредієнти:

  • банани – 2 шт.;

  • вершкове масло – 70 г;

  • цукор – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • молоко – 1/4 склянки;

  • борошно – 250 г;

  • сода – 1 ч. л.;

  • сіль.


  • Для крему:

  • яйце – 1 шт.;

  • вершкове масло – 20 г;

  • цукор – 50 г;

  • лимонний сік – 30 мл;

  • банан – 1 шт.


  • Приготування

  • Банани розім'яти виделкою.

  • До масла додати цукор, перемішати. Приєднати інші компоненти і вимісити тісто.

  • Тісто влити в миску, поставити режим «Випічка».

  • Пишний лимонний кекс буде готовий через 50 хвилин. Розрізати його на 2 коржа.

  • Зробити крем, для чого змішати компоненти, поставити на повільний вогонь і довести до загустіння.

  • Кремом змастити середину кексу і верхній корж.


  • Пісний лимонний кекс

    Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані

    Для людей, які дотримуються Посту, чи дотримуються дієти, ідеально підійде лимонний кекс без яєць . В результаті вийде страва, ні скільки не поступається за смаком того, до складу якого входить цей компонент. За бажанням у випічку можна додавати родзинки, куркуму, цукати, курагу та інші складові.
    Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;

  • масло рослинне – 4 ст. л.;

  • цукор – 100 г;

  • лимона (цедра) – 1 шт.;

  • вода – 50 мл;

  • сода – 05 ч. л.

  • сік лимонний – 50 мл


  • Приготування

  • Масло, сік, цедру і воду перемішати.

  • Додати борошно і соду. Все змішати, залишити на 5 хвилин.

  • Тісто помістити в чашу, виставити режим «Випічка» на 50 хвилин.


  • Сирно-лимонний кекс

    Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані

    Можна зробити одночасно таке смачне і корисне блюдо як сирно-лимонний кекс в мультиварці. Як альтернативний компонент цитрусового можна використовувати апельсин. Щоб випічка вийшла більш рум'яної, у процесі готування її можна перевернути на іншу сторону, так вона буде виглядати апетитніше.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 200 г;

  • сир – 400 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукор – 15 склянки;

  • борошно – 3 склянки;

  • лимон – 1 шт.;

  • сода – 1 ч. л.;

  • сіль – 05 ч. л.


  • Приготування

  • З'єднати розтоплене масло і сир.

  • Додати яйця, цукор, сік і цедру лимона, соду і сіль, все перемішати.

  • Поступово ввести муку і зробити заміс.

  • Тісто викласти в чашу, встановити режим «Випічка» на годину.


  • Лимонний кекс з маком – рецепт

    Лимонний кекс в мультиварці з цедрою, соком, маком та родзинками - рецепти тесту на кефірі і сметані

    Дуже оригінальною варіацією страви є лимонний кекс з маком . Цей додатковий компонент додасть йому пікантності. Крім того, в якості родзинки виступить сироп з цитрусових, який додасть кислуватий присмак. Його кількість можна варіювати за індивідуальним розсуд господині.
    Інгредієнти:

  • молоко – 3 ст. л.;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 160 г;

  • борошно – 150 г;

  • сода – 1 ч. л.;

  • лимон – 1 шт.;

  • вершкове масло – 180 г;

  • мак – 3 ст. л.


  • Для сиропу:

  • цукор – 150 г;

  • сік лимона – 120 мл


  • Приготування

  • Мак обсмажити на сковороді.

  • Змішати продукти для тіста, крім борошна.

  • Поступово вводити борошно і робити заміс.

  • Встановити режим «Випічка» і готувати тісто 1 годину.

  • Для сиропу цукор і сік потримати на вогні до розчинення.

  • Вилити сироп на кекс.
    Додав: admin | 19-04-2018, 18:52
    Переглядів: 31