Багатьом господиням доставляє величезне задоволення готувати з допомогою різних побутових приладів. Наприклад, можна зробити приголомшливий лимонний кекс в мультиварці. Для випічки потрібно підготувати тісто згідно з рецептом, закласти його в чашу, виставити температурний режим і насолоджуватися вільним часом, поки буде готовий ароматний, добре пропечений бісквіт.
Як приготувати лимонний кекс?
Приготувати смачний кекс з лимонною цедрою можна з допомогою певних хитрощів:
в рецепті використовується не тільки цедра, але і фреш, що додає виробу аромат і характерний лимонний присмак; борошно використовується просеянная, щоб лимонний кекс в мультиварці вийшов більш повітряним; в якості просочення можна додавати спиртні напої, вони допомагають утримати вологу в готовому тесті і не давати йому швидко зачерствіти. Лимонний кекс зі сметаною – класичний рецепт
При раптовій появі гостей в будинку на виручку прийде лимонний кекс на сметані. Його можна швидко і легко спекти, він не вимагає великих витрат зусиль, а необхідні продукти можна з легкістю знайти на будь-якій кухні. В результаті вийде блюдо, яке вражає своїм дивовижним насиченим смаком.
Інгредієнти: борошно – 2 склянки; сметана – 1 склянка; цукор – 05 склянки; яйця – 2 шт.; масло вершкове – 30 г; лимон (цедра) – 1 шт.; сода – 2 ч. л.; цукрова пудра – 100 г; лимонний сік – 5 ст. л. Приготування У глибокій мисці розмішати яйця, сметану, цукор, масло. Додати борошно з содою, сік (2 ст. л.) і цедру, перемішати. Тісто перелити в чашу. Виставити режим «Випічка» на 30-40 хвилин. Зробити глазур, для чого в цукрову пудру додати сік (3 ст. л.), збити. Кекс полити глазур'ю. Лимонний кекс на кефірі – рецепт
До категорії швидкої і смачної випічки належить лимонний кекс на кефірі. Його можна зробити протягом години, страва не вимагає особливих інгредієнтів. З цим завданням під силу впоратися багатьом господиням, навіть тим, які не дружать з тестом. Головне правильно провести підготовчі етапи і закласти продукти в прилад.
Інгредієнти: лимон – 1 шт.; кефір – 1 склянка; яйця – 3 шт.; пшеничне борошно – 15-2 склянки; цукор – 1-15 склянки; рослинна олія (рафінована) – 05 склянки; сода – 15 ч. л.; сіль – щіпка; ванільний цукор. Приготування Яйця, цукор, сіль і ванільний цукор розтерти до білого. До суміші додати кефір, суміш збити. Борошно з содою всипати в масу, перемішати. Лимон подрібнити за допомогою блендера і приєднати до тесту. Масло ввести в останню чергу. Вилити тісто в чашу, виставити режим «Випічка». Лимонний кекс в мультиварці буде готовий через 40 хвилин. Лимонний кекс з родзинками – рецепт
Чудовою варіацією страви є лимонний кекс з родзинками . Випічка виходить в міру солодким і не дуже жирної, а додатковий компонент надає їй пікантності. Готову страву за бажанням можна посипати зверху цукровою пудрою, в якості прикраси може послужити і спеціально зроблена глазур.
Інгредієнти: родзинки – 50 г; вершкове масло – 160 г; розпушувач – 1 ч. л.; лимон – 1 шт.; яйце – 1 шт.; борошно – 250 г; цукор – 160 р. Приготування Цукор перетерти з натертою цедрою лимона. Розм'якшити вершкове масло і додати до маси. Потім вбити яйце і збити суміш міксером. Всипати розпушувач разом з борошном і вимісити з допомогою міксера. Додати родзинки, все перемішати. Тісто викласти в чашу, поставити режим «Випічка». Лимонний солодкий кекс в мультиварці буде готовий через 50 хвилин. Лимонно-шоколадний кекс
Чудовою варіацією страви є кекс з лимонною цедрою в мультиварці, до складу якого доданий какао-порошок. Тісто виходить ніжне і легке, що тане в роті, поєднання лимона і шоколаду обґрунтовано вважається незрівнянним. По виду випічка буде нагадувати пиріг «Зебра», завдяки чергуванню темного і світлого шарів.
Інгредієнти: масло вершкове – 180 г; борошно – 200 г; яйця – 3 шт.; цукор – 1 склянка; лимон – 1 шт.; сода – 05 ч. л.; молоко – 3 ст. л.; какао-порошок – 3 ст. л. Приготування До масла додати цукор. У масу вводити по одному яйцю і збивати. Додати борошно, соду, погашену оцтом. Тісто розділити на дві частини. До однієї додати цедру і сік, у другу ввести молоко і какао. Викласти в чашу, чергуючи з ложки білим і темним тістом. Встановити режим «Випічка». Лимонний шоколадний кекс в мультиварці буде готовий через 50 хвилин. Лимонний кекс на молоці
Поширеним варіантом є лимонний кекс, простий рецепт якого включає додавання молока. Особливу пікантність надає випічці сироп, зроблений на основі фрешу і цукру. Його можна ввести в пиріг вельми цікавим способом. Коли він готовий, у ньому проколюється декілька отворів зубочисткою, а зверху виливається солодка просочення.
Інгредієнти: борошно – 230 г; цукор – 220 г; яйця – 3 шт.; вершкове масло – 200 г; лимон – 1 шт.; молоко – 50 мл; ванільний цукор – 10 г; сода – 1 ч. л.; сіль. Приготування До масла додати цукор. Потім вбивати по одному яйцю, перемішуючи. Влити молоко і сік, перемішати. Всипати борошно з содою, сіль і цедру, зробити заміс. Тісто влити в чашу, готувати ніжний лимонний кекс в режимі «Випічка» 50 хвилин. Сік лимона довести до кипіння, додати до нього 2-3 ст. л. цукру, знову закип'ятити і варити близько 2 хвилин. Вилити сироп на кекс. Лимонно-банановий кекс
З допомогою мультиварки можна приготувати чудовий повітряний лимонний кекс. Основний компонент додасть випічці пікантності, а банани зроблять його більш солодким. Певним нюансом, який потрібно врахувати при готуванні, є те, що для промазування потрібно підготувати відповідний крем. Для нього потрібні ті ж продукти, що і для тесту.
Інгредієнти: банани – 2 шт.; вершкове масло – 70 г; цукор – 200 г; яйця – 2 шт.; молоко – 1/4 склянки; борошно – 250 г; сода – 1 ч. л.; сіль. Для крему: яйце – 1 шт.; вершкове масло – 20 г; цукор – 50 г; лимонний сік – 30 мл; банан – 1 шт. Приготування Банани розім'яти виделкою. До масла додати цукор, перемішати. Приєднати інші компоненти і вимісити тісто. Тісто влити в миску, поставити режим «Випічка». Пишний лимонний кекс буде готовий через 50 хвилин. Розрізати його на 2 коржа. Зробити крем, для чого змішати компоненти, поставити на повільний вогонь і довести до загустіння. Кремом змастити середину кексу і верхній корж. Пісний лимонний кекс
Для людей, які дотримуються Посту, чи дотримуються дієти, ідеально підійде лимонний кекс без яєць . В результаті вийде страва, ні скільки не поступається за смаком того, до складу якого входить цей компонент. За бажанням у випічку можна додавати родзинки, куркуму, цукати, курагу та інші складові.
Інгредієнти: борошно – 1 склянка; масло рослинне – 4 ст. л.; цукор – 100 г; лимона (цедра) – 1 шт.; вода – 50 мл; сода – 05 ч. л. сік лимонний – 50 мл Приготування Масло, сік, цедру і воду перемішати. Додати борошно і соду. Все змішати, залишити на 5 хвилин. Тісто помістити в чашу, виставити режим «Випічка» на 50 хвилин. Сирно-лимонний кекс
Можна зробити одночасно таке смачне і корисне блюдо як сирно-лимонний кекс в мультиварці. Як альтернативний компонент цитрусового можна використовувати апельсин. Щоб випічка вийшла більш рум'яної, у процесі готування її можна перевернути на іншу сторону, так вона буде виглядати апетитніше.
Інгредієнти: вершкове масло – 200 г; сир – 400 г; яйця – 4 шт.; цукор – 15 склянки; борошно – 3 склянки; лимон – 1 шт.; сода – 1 ч. л.; сіль – 05 ч. л. Приготування З'єднати розтоплене масло і сир. Додати яйця, цукор, сік і цедру лимона, соду і сіль, все перемішати. Поступово ввести муку і зробити заміс. Тісто викласти в чашу, встановити режим «Випічка» на годину. Лимонний кекс з маком – рецепт
Дуже оригінальною варіацією страви є лимонний кекс з маком . Цей додатковий компонент додасть йому пікантності. Крім того, в якості родзинки виступить сироп з цитрусових, який додасть кислуватий присмак. Його кількість можна варіювати за індивідуальним розсуд господині.
Інгредієнти: молоко – 3 ст. л.; ванільний цукор – 1 пакетик; яйця – 3 шт.; цукор – 160 г; борошно – 150 г; сода – 1 ч. л.; лимон – 1 шт.; вершкове масло – 180 г; мак – 3 ст. л. Для сиропу: цукор – 150 г; сік лимона – 120 мл Приготування Мак обсмажити на сковороді. Змішати продукти для тіста, крім борошна. Поступово вводити борошно і робити заміс. Встановити режим «Випічка» і готувати тісто 1 годину. Для сиропу цукор і сік потримати на вогні до розчинення. Вилити сироп на кекс.