» » Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках
Рис в мікрохвильовці – це не тільки швидке в приготуванні, але і смачне блюдо. Найчастіше на плиті не вдається зварити розсипчасту крупу, швидше виходить каша. При використанні мікрохвильової печі ця проблема зникає, рис завжди виходить чудовим!

Як зварити рис у мікрохвильовці?


Багато використовують мікрохвильовку виключно для розморожування та нагріву їжі, не знаючи, що в ній можна готувати повноцінні апетитні страви. Мікрохвильова піч має свої особливості, а тому для приготування в ній страв потрібно володіти деякими знаннями.

  • Готують рис в мікрохвильовці в спеціальному посуді – скляній, керамічній або пластиковою.

  • Перед варінням крупу обов'язково промивають.

  • Щоб скоротити час приготування, крупу можна заливати не холодною водою, а відразу гарячої.

  • Скільки варити рис у мікрохвильовці, - питання, яке цікавить всіх, хто тільки опановує ази кулінарії з допомогою цієї техніки. При потужності приладу 900Вт 1 склянку розсипчастого рису буде готовий приблизно через 14-15 хвилин.

  • Щоб рис «дійшов», після відключення приладу йому ще хвилин 5 треба настоятися під кришкою.


  • Розсипчастий рис в мікрохвильовці – рецепт

    Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

    Розсипчастий рис в мікрохвильовці готується дуже легко і просто. При цьому важливо, що він завжди виходить таким як треба: зернятка не склеюються між собою, при цьому рис виходить не сухим, а в міру вологим і ніжним. В процесі приготування в мікрохвильовці крупу потрібно 2-3 рази акуратно перемішати.
    Інгредієнти:

  • рис – 15 склянки;

  • вода – 25 склянки;

  • сіль.


  • Приготування

  • Рис ретельно промивають до прозорості.

  • Висипають крупу в підходящу посуд, вливають воду і солять за смаком.

  • Закривають ємність кришкою і ставлять в мікрохвильовку.

  • Виставляють максимальну потужність і готують рис в мікрохвильовці 17 хвилин.


  • Рисова каша в мікрохвильовці на воді


    Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

    Рисова каша в мікрохвильовці – відмінний приклад швидкого, бесхлопотного і смачного сніданку. Густину і в'язкість вихідного продукту можна регулювати по своєму смаку. Якщо використовувати пропорцію 1:25 як в цьому рецепті, то каша вийде швидше крутий. Якщо потрібно, щоб страва вийшло більше рідким, води можна влити 3 склянки.
    Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка;

  • вода – 25 склянки;


  • Приготування

  • Промитий рис поміщають в каструлю для мікрохвильовки, вливають воду, трохи підсолюють.

  • Включають прилад на повну потужність і виставляють час 22 хвилини.

  • У готову кашу цукор і масло додають за смаком.


  • Рисова каша в мікрохвильовці на молоці

    Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

    Молочна рисова каша в мікрохвильовці виходить особливо смачною. Суть рецепта полягає в тому, що спочатку за допомогою приладу варять звичайну кашу на воді, а потім вже вливають в неї молоко. Краще, якщо воно буде вже кип'яченим і гарячим. За бажанням в страву можна додавати сухофрукти, цукор або мед за смаком.
    Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка;

  • вода – 2 склянки;

  • молоко – 1 стакан;

  • сіль, цукор – за смаком.


  • Приготування

  • Рис добре промивають, підсолюють, заливають водою і в мікрохвильовці готують 17 хвилин на максимальній потужності.

  • Коли рис готовий, вливають у місткість молоко, кладуть цукор і готують в мікрохвильовці ще 3-4 хвилини.


  • Рисовий пудинг в мікрохвильовці

    Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

    Пудинг з рису мікрохвильовці – це дуже ситний, корисний і апетитний десерт. Він дуже схожий на молочну рисову кашу, але за рахунок додавання додаткових компонентів і приготування в мікрохвильовій печі каша перетворюється на ласощі. Пудинг виходить ніжним, повітряним і пористим.
    Інгредієнти:

  • рис – 150 г;

  • масло – 40 г;

  • вода – 300 мл;

  • молоко – 600 мл;

  • цукор – 100 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • родзинки – 70 г;

  • кориця, мигдаль, сіль – за смаком.


  • Приготування

  • З'єднують рис, воду і масло.

  • Прикривають ємність кришкою і при максимальній потужності приладу готують рис в мікрохвильовці 8 хвилин.

  • Вливають молоко і готувати ще 2 хвилини.

  • Збивають яйця, вливають 100 мл молока, кладуть цукор, сіль, родзинки, мигдаль і розмішують.

  • Підготовленою сумішшю заливають рис і готують при максимальній потужності ще 6 хвилин.

  • При подачі посипають страву корицею.


  • Рисова запіканка в мікрохвильовці – рецепт

    Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

    Рисова запіканка в мікрохвильовці з додаванням яблук – це їжа, яка подобається всім, навіть дітям, яких так складно часом нагодувати корисної кашею. Фрукти надають запіканці особливий смак і соковитість. Поряд з яблуками можна використовувати груші та інші фрукти. У рецепті вказано, що рис і яблука укладають шарами, але можна дані компоненти і перемішати.
    Інгредієнти:

  • яблука – 300 г;

  • рис – 200 г;

  • молоко – 400 мл;

  • цукор – 50 г;

  • родзинки – 80 г;

  • кориця – щіпка;

  • масло вершкове – 30 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування



  • Рис заливають молоком і при максимальній потужності готують 15 хвилин.

  • Родзинки заливають окропом хвилин на 15 воду зливають.

  • Змішують готовий рис з родзинками і 50 г цукру.

  • Яблука труть на крупній тертці, додають решту цукру, корицю і перемішують.

  • У форму викладають шарами рис і яблука.

  • Заливають компоненти яйцями, збитими з молоком.

  • При потужності 800 Вт готують запіканку 7 хвилин.


  • Повітряний рис в мікрохвильовці – рецепт

    Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

    Повітряний рис в мікрохвильовці перетвориться на десерт, якщо приготувати його з додаванням вершкового масла і зефирных цукерок. За бажанням в готову масу з перерахованих компонентів можна додати родзинки, шматочки кураги і горіхи. Після цього масу потрібно ретельно і швидко вимісити і залишити для застигання.
    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;

  • цукерки зефірні – 200 г;

  • пластівці з повітряного рису – 3 склянки.


  • Приготування

  • Зефірні цукерки змішують з маслом і повітряним рисом і при максимальній потужності готують 2 хвилини, помішуючи.

  • Дістають форму ще раз добре розмішують, потім притискають ложкою, вирівнюючи поверхню, залишають масу застигати.

  • Нарізають десерт шматочками і подають.


  • Рис в горщиках в мікрохвильовці

    Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

    Ароматні страви в горщиках готують не тільки в духовці. Рис в горщику в мікрохвильовці теж виходить надзвичайно смачною. В даному випадку представлений пісний варіант страви, коли крупу готують упереміш з грибами і овочами. В рецепті використовують сухі гриби, але свіжі та заморожені теж відмінно підійдуть.
    Інгредієнти:

  • капуста – 200 г;

  • цибулю, моркву, невеликий кабачок – 1 шт.;

  • солодкий перець – 2 шт.;

  • сухі гриби – 50 г;

  • рис – 150 г;

  • сіль, спеції.


  • Приготування

  • Гриби заливають водою і на годину залишають.

  • Капусту шаткують, кабачок і перець нарізають кубиками, моркву труть на середній тертці, цибулю дрібно кришать.

  • Гриби віджимають і змішують з іншими овочами, додають сіль і спеції.

  • Отриману суміш розкладають по горщикам, зверху розподіляють рис і вливають воду, щоб вона тільки покрила крупу.

  • При максимальній потужності готують рис з овочами в мікрохвильовці 20 хвилин.


  • Рис з овочами в мікрохвильовці – рецепт

    Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

    Рис з овочами в мікрохвильовці на грибному бульйоні – блюдо, яке і доповнювати більше ні чим не потрібно, адже воно і так неймовірно смачне. Таке ласощі може бути самостійною стравою, а може бути гарніром до м'ясних і рибних страв. Овочі можна варіювати за своїм смаком, якийсь продукт можна зовсім прибрати, а що, навпаки, додати.
    Інгредієнти:

  • довгий рис – 400 г;

  • бульйон грибний – 400 мл;

  • помідори – 250 г;

  • цибуля – 3 шт.;

  • квасоля стручкова – 150 г;

  • солодкий перець – 2 шт.;

  • петрушка – 30 г;

  • сіль, перець;

  • масло – 4 ст. ложки;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування

  • В каструлю для мікрохвильовки наливають масло, викладають подрібнену цибулю і часник і при максимальній потужності готують 2 хвилини.

  • Додають рис, вливають бульйон і в тому ж режимі готують ще 6 хвилин.

  • Помідори очистити від шкірки, перець очистити від плодоніжок і нарізають овочі кубиками.

  • Стручкову квасолю миють, чистять від волокон і ріжуть невеликими шматочками.

  • Помістити овочі в каструлю і при повній потужності готують 2-3 хвилини.

  • Ємність накривають кришкою, зменшують потужність до середньої і готують 15 хвилин.

  • Готовий рис на грибному бульйоні в мікрохвильовці посипають зеленню петрушки й подають.


  • Рис з фаршем мікрохвильовці

    Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

    Приготування рису в мікрохвильовці перетворює готування на справжнє задоволення, адже при мінімальних витратах часу можна отримати дуже смачне блюдо для всієї родини. Ласощі з даного рецепту швидше нагадує м'ясну запіканку, воно виходить дуже апетитним і неймовірно ситним. Рис тут краще використовувати круглозернистий.
    Інгредієнти:

  • фарш 250 г;

  • круглий рис – 120 г;

  • вода – 180 г;

  • молоко – 60 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • масло.


  • Приготування

  • Змішують фарш з рисом, вбивають яйце, вливають молоко, воду, додають зелень, сіль і спеції.

  • Ретельно розмішують і поміщають масу у форму.

  • При максимальній потужності готують рис в мікрохвильовій печі 20 хвилин.


  • Бурий рис в мікрохвильовці

    Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках

    Бурий рис – це не екзотична крупа, а звичний всім рис без обробки, з нього попередньо не зчищають оболонку, яка і надає крупі бурий колір. Як зварити рис у мікрохвильовій печі, щоб він вийшов смачним і зберіг максимум корисних речовин, можна дізнатися з рецепту, представленого далі.
    Інгредієнти:

  • бурий рис – 1 склянка;

  • окріп – 580 мл;

  • сіль, олія.


  • Приготування

  • Рис висипають у каструлю для мікрохвильовки, солять, заливають окропом і відразу відправляють в мікрохвильовку.

  • При максимальній потужності готують 17 хвилин.

  • Додають масло і, накривши посудину, залишають смачний рис в мікрохвильовці ще на 5 хвилин.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:08
    Переглядів: 25