Рис в мікрохвильовці – це не тільки швидке в приготуванні, але і смачне блюдо. Найчастіше на плиті не вдається зварити розсипчасту крупу, швидше виходить каша. При використанні мікрохвильової печі ця проблема зникає, рис завжди виходить чудовим!
Як зварити рис у мікрохвильовці?
Багато використовують мікрохвильовку виключно для розморожування та нагріву їжі, не знаючи, що в ній можна готувати повноцінні апетитні страви. Мікрохвильова піч має свої особливості, а тому для приготування в ній страв потрібно володіти деякими знаннями.
Готують рис в мікрохвильовці в спеціальному посуді – скляній, керамічній або пластиковою. Перед варінням крупу обов'язково промивають. Щоб скоротити час приготування, крупу можна заливати не холодною водою, а відразу гарячої. Скільки варити рис у мікрохвильовці, - питання, яке цікавить всіх, хто тільки опановує ази кулінарії з допомогою цієї техніки. При потужності приладу 900Вт 1 склянку розсипчастого рису буде готовий приблизно через 14-15 хвилин. Щоб рис «дійшов», після відключення приладу йому ще хвилин 5 треба настоятися під кришкою. Розсипчастий рис в мікрохвильовці – рецепт
Розсипчастий рис в мікрохвильовці готується дуже легко і просто. При цьому важливо, що він завжди виходить таким як треба: зернятка не склеюються між собою, при цьому рис виходить не сухим, а в міру вологим і ніжним. В процесі приготування в мікрохвильовці крупу потрібно 2-3 рази акуратно перемішати.
Інгредієнти: рис – 15 склянки; вода – 25 склянки; сіль. Приготування Рис ретельно промивають до прозорості. Висипають крупу в підходящу посуд, вливають воду і солять за смаком. Закривають ємність кришкою і ставлять в мікрохвильовку. Виставляють максимальну потужність і готують рис в мікрохвильовці 17 хвилин. Рисова каша в мікрохвильовці на воді
Рисова каша в мікрохвильовці – відмінний приклад швидкого, бесхлопотного і смачного сніданку. Густину і в'язкість вихідного продукту можна регулювати по своєму смаку. Якщо використовувати пропорцію 1:25 як в цьому рецепті, то каша вийде швидше крутий. Якщо потрібно, щоб страва вийшло більше рідким, води можна влити 3 склянки.
Інгредієнти: рис – 1 склянка; вода – 25 склянки; Приготування Промитий рис поміщають в каструлю для мікрохвильовки, вливають воду, трохи підсолюють. Включають прилад на повну потужність і виставляють час 22 хвилини. У готову кашу цукор і масло додають за смаком. Рисова каша в мікрохвильовці на молоці
Молочна рисова каша в мікрохвильовці виходить особливо смачною. Суть рецепта полягає в тому, що спочатку за допомогою приладу варять звичайну кашу на воді, а потім вже вливають в неї молоко. Краще, якщо воно буде вже кип'яченим і гарячим. За бажанням в страву можна додавати сухофрукти, цукор або мед за смаком.
Інгредієнти: рис – 1 склянка; вода – 2 склянки; молоко – 1 стакан; сіль, цукор – за смаком. Приготування Рис добре промивають, підсолюють, заливають водою і в мікрохвильовці готують 17 хвилин на максимальній потужності. Коли рис готовий, вливають у місткість молоко, кладуть цукор і готують в мікрохвильовці ще 3-4 хвилини. Рисовий пудинг в мікрохвильовці
Пудинг з рису мікрохвильовці – це дуже ситний, корисний і апетитний десерт. Він дуже схожий на молочну рисову кашу, але за рахунок додавання додаткових компонентів і приготування в мікрохвильовій печі каша перетворюється на ласощі. Пудинг виходить ніжним, повітряним і пористим.
Інгредієнти: рис – 150 г; масло – 40 г; вода – 300 мл; молоко – 600 мл; цукор – 100 г; яйця – 2 шт.; родзинки – 70 г; кориця, мигдаль, сіль – за смаком. Приготування З'єднують рис, воду і масло. Прикривають ємність кришкою і при максимальній потужності приладу готують рис в мікрохвильовці 8 хвилин. Вливають молоко і готувати ще 2 хвилини. Збивають яйця, вливають 100 мл молока, кладуть цукор, сіль, родзинки, мигдаль і розмішують. Підготовленою сумішшю заливають рис і готують при максимальній потужності ще 6 хвилин. При подачі посипають страву корицею. Рисова запіканка в мікрохвильовці – рецепт
Рисова запіканка в мікрохвильовці з додаванням яблук – це їжа, яка подобається всім, навіть дітям, яких так складно часом нагодувати корисної кашею. Фрукти надають запіканці особливий смак і соковитість. Поряд з яблуками можна використовувати груші та інші фрукти. У рецепті вказано, що рис і яблука укладають шарами, але можна дані компоненти і перемішати.
Інгредієнти: яблука – 300 г; рис – 200 г; молоко – 400 мл; цукор – 50 г; родзинки – 80 г; кориця – щіпка; масло вершкове – 30 г; яйця – 2 шт.; сіль – щіпка. Приготування Рис заливають молоком і при максимальній потужності готують 15 хвилин. Родзинки заливають окропом хвилин на 15 воду зливають. Змішують готовий рис з родзинками і 50 г цукру. Яблука труть на крупній тертці, додають решту цукру, корицю і перемішують. У форму викладають шарами рис і яблука. Заливають компоненти яйцями, збитими з молоком. При потужності 800 Вт готують запіканку 7 хвилин. Повітряний рис в мікрохвильовці – рецепт
Повітряний рис в мікрохвильовці перетвориться на десерт, якщо приготувати його з додаванням вершкового масла і зефирных цукерок. За бажанням в готову масу з перерахованих компонентів можна додати родзинки, шматочки кураги і горіхи. Після цього масу потрібно ретельно і швидко вимісити і залишити для застигання.
Інгредієнти: масло вершкове – 50 г; цукерки зефірні – 200 г; пластівці з повітряного рису – 3 склянки. Приготування Зефірні цукерки змішують з маслом і повітряним рисом і при максимальній потужності готують 2 хвилини, помішуючи. Дістають форму ще раз добре розмішують, потім притискають ложкою, вирівнюючи поверхню, залишають масу застигати. Нарізають десерт шматочками і подають. Рис в горщиках в мікрохвильовці
Ароматні страви в горщиках готують не тільки в духовці. Рис в горщику в мікрохвильовці теж виходить надзвичайно смачною. В даному випадку представлений пісний варіант страви, коли крупу готують упереміш з грибами і овочами. В рецепті використовують сухі гриби, але свіжі та заморожені теж відмінно підійдуть.
Інгредієнти: капуста – 200 г; цибулю, моркву, невеликий кабачок – 1 шт.; солодкий перець – 2 шт.; сухі гриби – 50 г; рис – 150 г; сіль, спеції. Приготування Гриби заливають водою і на годину залишають. Капусту шаткують, кабачок і перець нарізають кубиками, моркву труть на середній тертці, цибулю дрібно кришать. Гриби віджимають і змішують з іншими овочами, додають сіль і спеції. Отриману суміш розкладають по горщикам, зверху розподіляють рис і вливають воду, щоб вона тільки покрила крупу. При максимальній потужності готують рис з овочами в мікрохвильовці 20 хвилин. Рис з овочами в мікрохвильовці – рецепт
Рис з овочами в мікрохвильовці на грибному бульйоні – блюдо, яке і доповнювати більше ні чим не потрібно, адже воно і так неймовірно смачне. Таке ласощі може бути самостійною стравою, а може бути гарніром до м'ясних і рибних страв. Овочі можна варіювати за своїм смаком, якийсь продукт можна зовсім прибрати, а що, навпаки, додати.
Інгредієнти: довгий рис – 400 г; бульйон грибний – 400 мл; помідори – 250 г; цибуля – 3 шт.; квасоля стручкова – 150 г; солодкий перець – 2 шт.; петрушка – 30 г; сіль, перець; масло – 4 ст. ложки; часник – 2 зубчики. Приготування В каструлю для мікрохвильовки наливають масло, викладають подрібнену цибулю і часник і при максимальній потужності готують 2 хвилини. Додають рис, вливають бульйон і в тому ж режимі готують ще 6 хвилин. Помідори очистити від шкірки, перець очистити від плодоніжок і нарізають овочі кубиками. Стручкову квасолю миють, чистять від волокон і ріжуть невеликими шматочками. Помістити овочі в каструлю і при повній потужності готують 2-3 хвилини. Ємність накривають кришкою, зменшують потужність до середньої і готують 15 хвилин. Готовий рис на грибному бульйоні в мікрохвильовці посипають зеленню петрушки й подають. Рис з фаршем мікрохвильовці
Приготування рису в мікрохвильовці перетворює готування на справжнє задоволення, адже при мінімальних витратах часу можна отримати дуже смачне блюдо для всієї родини. Ласощі з даного рецепту швидше нагадує м'ясну запіканку, воно виходить дуже апетитним і неймовірно ситним. Рис тут краще використовувати круглозернистий.
Інгредієнти: фарш 250 г; круглий рис – 120 г; вода – 180 г; молоко – 60 мл; яйце – 1 шт.; сіль – 1 ч. ложка; спеції; масло. Приготування Змішують фарш з рисом, вбивають яйце, вливають молоко, воду, додають зелень, сіль і спеції. Ретельно розмішують і поміщають масу у форму. При максимальній потужності готують рис в мікрохвильовій печі 20 хвилин. Бурий рис в мікрохвильовці
Бурий рис – це не екзотична крупа, а звичний всім рис без обробки, з нього попередньо не зчищають оболонку, яка і надає крупі бурий колір. Як зварити рис у мікрохвильовій печі, щоб він вийшов смачним і зберіг максимум корисних речовин, можна дізнатися з рецепту, представленого далі.
Інгредієнти: бурий рис – 1 склянка; окріп – 580 мл; сіль, олія. Приготування Рис висипають у каструлю для мікрохвильовки, солять, заливають окропом і відразу відправляють в мікрохвильовку. При максимальній потужності готують 17 хвилин. Додають масло і, накривши посудину, залишають смачний рис в мікрохвильовці ще на 5 хвилин.