» » Класична сирна запіканка - рецепт

Класична сирна запіканка - рецепт

Класична сирна запіканка - рецепт
Пропонуємо вам кілька простих рецептів приготування класичної сирної запіканки. Таке ласощі чудово підійде як ситного сніданку або перекусу протягом робочого дня.

Рецепт класичної сирної запіканки в духовці


Інгредієнти:

  • сир – 500 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор дрібний – 3 ст. ложки;

  • манка – 2 ст. ложки;

  • ванілін – за смаком;

  • сода – щіпка;

  • сметана нежирна – 2 ст. ложки;

  • оцет;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Отже, давайте розглянемо класичний рецепт сирної запіканки з манкою. Сир ретельно розтираємо з цукровим піском, кидаємо манку і додаємо сметану. Яйця збиваємо, кладемо за смаком ванілін і гашену оцтом соду. Обережно вливаємо яйця в сирну масу і ретельно перемішуємо. Тепер залишаємо отриману суміш на 5 хвилин. Форму застеляємо папером для випічки, промазуємо маслом, присипаємо манкою і викладаємо сирне тісто. Відправляємо заготовку в розігріту духовку і засікаємо 45 хвилин, поки верх добре не підрум'яниться. Потім акуратно виймаємо запіканку, охолоджуємо і подаємо зі сметаною, варенням, медом або ягідним соусом.

    Рецепт приготування класичної сирної запіканки


    Інгредієнти:

  • сир – 500 г;

  • молоко – 225 мл;

  • манна крупа – 50 г;

  • цукор – 15 г;

  • жовток яєчний – 1 шт.


  • Приготування
    Спочатку запалюємо духова шафа і прогріваємо його до температури 200 градусів. Тим часом готуємо всі необхідні інгредієнти. Для цього беремо сир, протираємо через сито, вливаємо молоко і додаємо яєчний жовток. Ретельно все перемішуємо, додаємо манку і цукор за смаком. Форму для випікання промазуємо вершковим маслом, викладаємо сирну масу і розрівнюємо її мокрим ножем. Відправляємо деко в духовку і готуємо запіканку приблизно 35 хвилин.

    Класичний рецепт сирної запіканки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сир – 600 г;

  • манка – 3 ст. ложка;

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор – 6 ст. ложок;

  • ізюм – за смаком.


  • Приготування
    Отже, родзинки промиваємо, ошпарюємо окропом і залишаємо на деякий час. Сир викладаємо в широку миску, всипаємо цукор і ретельно розтираємо виделкою. Потім додаємо яйце, всипаємо манну крупу і цукор. Перемішуємо і залишаємо масу хвилин на 15. Після цього збиваємо її міксером до отримання пишної консистенції. Викладаємо сирне тісто в чашу мультиварки, попередньо промазану вершковим маслом. Тепер кидаємо набряклий родзинки, все перемішуємо лопаткою і розрівнюємо верх. Закриваємо прилад кришкою, виставляємо на дисплеї програму «Випічка» і чекаємо звукового сигналу готовності.

    Рецепт класичної сирної запіканки, як в дитинстві


    Інгредієнти:

  • сир – 500 г;

  • сода харчова – 1 ч. ложка;

  • яйце – 3 шт.;

  • манна крупа – 5 ст. ложок;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • ізюм світлий – 150 г;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • маргарин для змащування форми;

  • сухарі панірувальні – 50 р.


  • Приготування
    Сир пропускаємо через м'ясорубку, а білки акуратно відокремлюємо від жовтків і розтираємо останні з цукром. Після
    Класична сирна запіканка - рецепт
    цього додаємо до них сир, додаємо соду, манну крупу і родзинки. В окремій мисці збиваємо до утворення крутої піни білки. Прогріваємо Духовку до 180 градусів, а форму промазуємо маргарином і присипаємо сухарями. Коли духова шафа добре розігріється, обережно вводимо в сир білки і виливаємо отриману масу у форму, розрівнюючи лопаткою. Випікаємо ласощі 45 хвилин, а потім перевіряємо готовність за допомогою зубочистки. Подаємо запіканку теплою з варенням, сметаною або згущеним молоком. За рахунок окремо збитих білків вона виходить незвичайно повітряної і просто тане в роті.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:43
    Переглядів: 89