Пропонуємо вам кілька простих рецептів приготування класичної сирної запіканки. Таке ласощі чудово підійде як ситного сніданку або перекусу протягом робочого дня.
Рецепт класичної сирної запіканки в духовці
Інгредієнти: сир – 500 г; яйце – 3 шт.; цукор дрібний – 3 ст. ложки; манка – 2 ст. ложки; ванілін – за смаком; сода – щіпка; сметана нежирна – 2 ст. ложки; оцет; масло вершкове. Приготування Отже, давайте розглянемо класичний рецепт сирної запіканки з манкою. Сир ретельно розтираємо з цукровим піском, кидаємо манку і додаємо сметану. Яйця збиваємо, кладемо за смаком ванілін і гашену оцтом соду. Обережно вливаємо яйця в сирну масу і ретельно перемішуємо. Тепер залишаємо отриману суміш на 5 хвилин. Форму застеляємо папером для випічки, промазуємо маслом, присипаємо манкою і викладаємо сирне тісто. Відправляємо заготовку в розігріту духовку і засікаємо 45 хвилин, поки верх добре не підрум'яниться. Потім акуратно виймаємо запіканку, охолоджуємо і подаємо зі сметаною, варенням, медом або ягідним соусом.
Рецепт приготування класичної сирної запіканки
Інгредієнти: сир – 500 г; молоко – 225 мл; манна крупа – 50 г; цукор – 15 г; жовток яєчний – 1 шт. Приготування Спочатку запалюємо духова шафа і прогріваємо його до температури 200 градусів. Тим часом готуємо всі необхідні інгредієнти. Для цього беремо сир, протираємо через сито, вливаємо молоко і додаємо яєчний жовток. Ретельно все перемішуємо, додаємо манку і цукор за смаком. Форму для випікання промазуємо вершковим маслом, викладаємо сирну масу і розрівнюємо її мокрим ножем. Відправляємо деко в духовку і готуємо запіканку приблизно 35 хвилин.
Класичний рецепт сирної запіканки в мультиварці
Інгредієнти: сир – 600 г; манка – 3 ст. ложка; яйце – 3 шт.; цукор – 6 ст. ложок; ізюм – за смаком. Приготування Отже, родзинки промиваємо, ошпарюємо окропом і залишаємо на деякий час. Сир викладаємо в широку миску, всипаємо цукор і ретельно розтираємо виделкою. Потім додаємо яйце, всипаємо манну крупу і цукор. Перемішуємо і залишаємо масу хвилин на 15. Після цього збиваємо її міксером до отримання пишної консистенції. Викладаємо сирне тісто в чашу мультиварки, попередньо промазану вершковим маслом. Тепер кидаємо набряклий родзинки, все перемішуємо лопаткою і розрівнюємо верх. Закриваємо прилад кришкою, виставляємо на дисплеї програму «Випічка» і чекаємо звукового сигналу готовності.
Рецепт класичної сирної запіканки, як в дитинстві
Інгредієнти: сир – 500 г; сода харчова – 1 ч. ложка; яйце – 3 шт.; манна крупа – 5 ст. ложок; цукор – 3 ст. ложки; ізюм світлий – 150 г; сіль дрібна – щіпка; маргарин для змащування форми; сухарі панірувальні – 50 р. Приготування Сир пропускаємо через м'ясорубку, а білки акуратно відокремлюємо від жовтків і розтираємо останні з цукром. Після
цього додаємо до них сир, додаємо соду, манну крупу і родзинки. В окремій мисці збиваємо до утворення крутої піни білки. Прогріваємо Духовку до 180 градусів, а форму промазуємо маргарином і присипаємо сухарями. Коли духова шафа добре розігріється, обережно вводимо в сир білки і виливаємо отриману масу у форму, розрівнюючи лопаткою. Випікаємо ласощі 45 хвилин, а потім перевіряємо готовність за допомогою зубочистки. Подаємо запіканку теплою з варенням, сметаною або згущеним молоком. За рахунок окремо збитих білків вона виходить незвичайно повітряної і просто тане в роті.