Класична сирна запіканка в духовці - рецепт
Сирна запіканка – самий смачний і яскраво запам'ятався момент з дитячого саду! Дітки ніколи не відмовляться від цього ніжного, ароматного, а головне дуже смачного блюда. Хоча від таких ласощів і дорослого за вуха не відтягнути. Пропонуємо вашій увазі кілька видів рецепту приготування класичної сирної запіканки, яку готувати ми будемо в духовці. Порадуйте всіх дорослих і дітей!
Інгредієнти:
сир (домашній) – 450 г;
яйця (курячі) – 3 шт.;
цукор ванільний;
цукор білий (дрібний) – 30 г;
родзинки – 60 г;
масло «Фермерське» – 70 г;
сіль – одна щіпка.
Приготування
Основний компонент класичної сирної запіканки – сир. Тому дуже важливо, щоб він був свіжим з приємним кислуватим запахом і смаком.
Щоб не протирати сир вручну, можна використовувати м'ясорубку. У вже прокручений сир додаємо родзинки.
В окремій піалі, з допомогою ручного віночка, збиваємо яйця з ванільним і звичайним цукром, дрібкою солі. Потім виливаємо цю суміш у посуд з сиром та родзинками. Гарненько все перемішуємо, щоб отримана маса стала однорідною. Викладаємо всю масу в промаслений вершковим маслом форму. Рекомендуємо використовувати спеціальну форму з жаростійкого скла. В ній запеканочка виходить більш вологим і соковитою, практично не пригорая. Ставимо форму, наповнену сирною масою в духовку, прогріту до 190 градусів. Через 45 хвилин класичну сирну запіканку можна подавати до столу.
Інгредієнти:
сир (домашній) – 550 г;
яйце відбірне – 2 шт.;
манна крупа – 25 ст. ложки;
родзинки – 90 г;
сметана (домашня) – 4 ст. ложки;
цукор – 6 ч. ложок;
ванілін – 1 пакетик;
«Селянське» масло – 4 ст. ложки;
сіль велика – за смаком.
Приготування
Для приготування такого виду запіканки нам потрібен хороший домашній сир: не грудкуватих, не сухий, але і не занадто вологий, жовтуватого або білого кольору.
Поклавши сир в сито або друшляк, протираємо його. Розтоплюємо вершкове масло на слабкому вогні і спостерігаємо за тим, щоб воно не закипіло. Відставивши масло з вогню, постійно помішуючи, з'єднуємо його з збитими яйцями, цукром і ваніллю. Додавши до них манну крупу, знову все перемішуємо і даємо суміші постояти 15 хвилин. Коли манка почне збільшуватися в обсязі, змішуємо її з сиром. Промитий і очищений від можливого сміття родзинки додаємо в сирну масу, яку ми, за смаком, трохи присаливаем.
Викладаємо отриману суміш в намазаний вершковим маслом і посипану сухарями для панірування, форму. За допомогою ложки розрівнюємо поверхню, змащуємо її сметаною, посипаємо зверху стружкою вершкового масла і запікаємо в прогрітому духовій шафі при 210 градусах протягом 30-35 хвилин.
Такий рецепт класичної сирної запіканки, за смаком, як у дитячому садку!
Інгредієнти:
сир – 480 м;
яйце (велике) – 1 шт.;
цукор – 80 г;
сметана – 4-6 ст. ложок;
мука – 4 ст. ложки;
родзинки – 70 г;
вершкове масло – 60 г;
ягідний сироп – 50 мл;
ваніль і сіль – за смаком.
Приготування
Протираємо через сито сир. Тепер, коли він дрібний і розсипчастий, вводимо в нього борошно. В яйце додаємо по смаком сіль, ваніль і потрібну кількість цукру, збивши всі виделкою, виливаємо в сир. Родзинки очищаємо від можливих хвостиків, промиваємо і обволікає його в борошні, тоді запіканка не буде мокрою. Вводимо родзинки в сирну масу, перемішуємо і викладаємо її на промаслений і посипану панірувальними сухарями форму. Зверху змащуємо все сметаною і присипаємо подмороженным, натертим вершковим маслом. Відправляємо форму з запіканкою в духову шафу, прогрітий до 180 градусів.
Коли страва почне приймати відтінок золотистого кольору, тоді можна вважати сирну запіканку готовою. Полийте її ягідним сиропом і приступайте до трапези.
Класична сирна запіканка в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Основний компонент класичної сирної запіканки – сир. Тому дуже важливо, щоб він був свіжим з приємним кислуватим запахом і смаком.
Щоб не протирати сир вручну, можна використовувати м'ясорубку. У вже прокручений сир додаємо родзинки.
В окремій піалі, з допомогою ручного віночка, збиваємо яйця з ванільним і звичайним цукром, дрібкою солі. Потім виливаємо цю суміш у посуд з сиром та родзинками. Гарненько все перемішуємо, щоб отримана маса стала однорідною. Викладаємо всю масу в промаслений вершковим маслом форму. Рекомендуємо використовувати спеціальну форму з жаростійкого скла. В ній запеканочка виходить більш вологим і соковитою, практично не пригорая. Ставимо форму, наповнену сирною масою в духовку, прогріту до 190 градусів. Через 45 хвилин класичну сирну запіканку можна подавати до столу.
Рецепт класичної сирної запіканки з манкою
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування такого виду запіканки нам потрібен хороший домашній сир: не грудкуватих, не сухий, але і не занадто вологий, жовтуватого або білого кольору.
Поклавши сир в сито або друшляк, протираємо його. Розтоплюємо вершкове масло на слабкому вогні і спостерігаємо за тим, щоб воно не закипіло. Відставивши масло з вогню, постійно помішуючи, з'єднуємо його з збитими яйцями, цукром і ваніллю. Додавши до них манну крупу, знову все перемішуємо і даємо суміші постояти 15 хвилин. Коли манка почне збільшуватися в обсязі, змішуємо її з сиром. Промитий і очищений від можливого сміття родзинки додаємо в сирну масу, яку ми, за смаком, трохи присаливаем.
Викладаємо отриману суміш в намазаний вершковим маслом і посипану сухарями для панірування, форму. За допомогою ложки розрівнюємо поверхню, змащуємо її сметаною, посипаємо зверху стружкою вершкового масла і запікаємо в прогрітому духовій шафі при 210 градусах протягом 30-35 хвилин.
Такий рецепт класичної сирної запіканки, за смаком, як у дитячому садку!
Рецепт класичної сирної запіканки з борошном
Інгредієнти:
Приготування
Протираємо через сито сир. Тепер, коли він дрібний і розсипчастий, вводимо в нього борошно. В яйце додаємо по смаком сіль, ваніль і потрібну кількість цукру, збивши всі виделкою, виливаємо в сир. Родзинки очищаємо від можливих хвостиків, промиваємо і обволікає його в борошні, тоді запіканка не буде мокрою. Вводимо родзинки в сирну масу, перемішуємо і викладаємо її на промаслений і посипану панірувальними сухарями форму. Зверху змащуємо все сметаною і присипаємо подмороженным, натертим вершковим маслом. Відправляємо форму з запіканкою в духову шафу, прогрітий до 180 градусів.
Коли страва почне приймати відтінок золотистого кольору, тоді можна вважати сирну запіканку готовою. Полийте її ягідним сиропом і приступайте до трапези.
Рекомендуємо добрі рецепти
Класична сирна запіканка - рецепт
Сьогодні існує неймовірно багато рецептів сирної запіканки, і деколи складно визначити, який з них правильний. Пропонуємо кілька особливо вдалих
Запіканка як у дитячому садку
Рецепти запіканок користуються популярністю тому, що на приготування йде мінімум часу і робити їх не складно. Але сирна запіканка затребувана ще й
Як зробити запіканку з сиру в духовці?
Одним з найбільш простих способів нагодувати малят сиром є приготування запіканки. Рецептів її створення безліч, але зупинимося на самих нескладних.
Сирна запіканка в духовці
Найкращий спосіб нагодувати вибагливих малюків сиром, звичайно, приготувати запіканку. Від цього ласощі вони точно не зможуть відмовитися. Пропонуємо
Сирна запіканка з бананом
Для любителів сиру, напевно, немає рецепта краще, ніж сирна запіканка. Це блюдо легко готувати, а різноманітність фруктових добавок робить кожну
Запіканка з родзинками
Запіканка - відмінний варіант сніданку, як для дітей, так і для дорослих. Її різновидів досить багато: рисова, сирна, гарбузова, рибна і т. д. Ми ж