» » Класична сирна запіканка в духовці - рецепт

Класична сирна запіканка в духовці - рецепт

Класична сирна запіканка в духовці - рецепт
Сирна запіканка – самий смачний і яскраво запам'ятався момент з дитячого саду! Дітки ніколи не відмовляться від цього ніжного, ароматного, а головне дуже смачного блюда. Хоча від таких ласощів і дорослого за вуха не відтягнути. Пропонуємо вашій увазі кілька видів рецепту приготування класичної сирної запіканки, яку готувати ми будемо в духовці. Порадуйте всіх дорослих і дітей!

Класична сирна запіканка в духовці


Інгредієнти:

  • сир (домашній) – 450 г;

  • яйця (курячі) – 3 шт.;

  • цукор ванільний;

  • цукор білий (дрібний) – 30 г;

  • родзинки – 60 г;

  • масло «Фермерське» – 70 г;

  • сіль – одна щіпка.


  • Приготування
    Основний компонент класичної сирної запіканки – сир. Тому дуже важливо, щоб він був свіжим з приємним кислуватим запахом і смаком.
    Щоб не протирати сир вручну, можна використовувати м'ясорубку. У вже прокручений сир додаємо родзинки.
    В окремій піалі, з допомогою ручного віночка, збиваємо яйця з ванільним і звичайним цукром, дрібкою солі. Потім виливаємо цю суміш у посуд з сиром та родзинками. Гарненько все перемішуємо, щоб отримана маса стала однорідною. Викладаємо всю масу в промаслений вершковим маслом форму. Рекомендуємо використовувати спеціальну форму з жаростійкого скла. В ній запеканочка виходить більш вологим і соковитою, практично не пригорая. Ставимо форму, наповнену сирною масою в духовку, прогріту до 190 градусів. Через 45 хвилин класичну сирну запіканку можна подавати до столу.

    Рецепт класичної сирної запіканки з манкою


    Інгредієнти:

  • сир (домашній) – 550 г;

  • яйце відбірне – 2 шт.;

  • манна крупа – 25 ст. ложки;

  • родзинки – 90 г;

  • сметана (домашня) – 4 ст. ложки;

  • цукор – 6 ч. ложок;

  • ванілін – 1 пакетик;

  • «Селянське» масло – 4 ст. ложки;

  • сіль велика – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування такого виду запіканки нам потрібен хороший домашній сир: не грудкуватих, не сухий, але і не занадто вологий, жовтуватого або білого кольору.
    Поклавши сир в сито або друшляк, протираємо його. Розтоплюємо вершкове масло на слабкому вогні і спостерігаємо за тим, щоб воно не закипіло. Відставивши масло з вогню, постійно помішуючи, з'єднуємо його з збитими яйцями, цукром і ваніллю. Додавши до них манну крупу, знову все перемішуємо і даємо суміші постояти 15 хвилин. Коли манка почне збільшуватися в обсязі, змішуємо її з сиром. Промитий і очищений від можливого сміття родзинки додаємо в сирну масу, яку ми, за смаком, трохи присаливаем.
    Викладаємо отриману суміш в намазаний вершковим маслом і посипану сухарями для панірування, форму. За допомогою ложки розрівнюємо поверхню, змащуємо її сметаною, посипаємо зверху стружкою вершкового масла і запікаємо в прогрітому духовій шафі при 210 градусах протягом 30-35 хвилин.
    Такий рецепт класичної сирної запіканки, за смаком, як у дитячому садку!

    Рецепт класичної сирної запіканки з борошном


    Інгредієнти:

  • сир – 480 м;

  • яйце (велике) – 1 шт.;

  • цукор – 80 г;

  • сметана – 4-6 ст. ложок;

  • мука – 4 ст. ложки;

  • родзинки – 70 г;

  • вершкове масло – 60 г;

  • ягідний сироп – 50 мл;

  • ваніль і сіль – за смаком.


  • Приготування
    Протираємо через сито сир. Тепер, коли він дрібний і розсипчастий, вводимо в нього борошно. В яйце додаємо по
    Класична сирна запіканка в духовці - рецепт
    смаком сіль, ваніль і потрібну кількість цукру, збивши всі виделкою, виливаємо в сир. Родзинки очищаємо від можливих хвостиків, промиваємо і обволікає його в борошні, тоді запіканка не буде мокрою. Вводимо родзинки в сирну масу, перемішуємо і викладаємо її на промаслений і посипану панірувальними сухарями форму. Зверху змащуємо все сметаною і присипаємо подмороженным, натертим вершковим маслом. Відправляємо форму з запіканкою в духову шафу, прогрітий до 180 градусів.
    Коли страва почне приймати відтінок золотистого кольору, тоді можна вважати сирну запіканку готовою. Полийте її ягідним сиропом і приступайте до трапези.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:43
    Переглядів: 97