» » Сирна запіканка - рецепт

Сирна запіканка - рецепт

Сирна запіканка - рецепт
Наші рецепти сирної запіканки напевно припадуть до душі прихильникам здорового харчування і любителям смачного десерту. Адже в цій страві чудово поєднується користь та чудовий ніжний смак.

Простий рецепт смачної сирної запіканки


Інгредієнти:

  • сир – 260 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сметана – 120 г;

  • манна крупа – 110 г;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • сіль – щіпка;

  • родзинки – за смаком;

  • ванільний цукор – за смаком;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Курячі яйця збиваємо з додаванням цукрового піску до отримання однорідної пишної маси, скориставшись міксером або віночком. Далі присмачую солодку яєчну масу сіллю, ванільним цукром. Додаємо перетертий через ситечко або розбитий блендером сир, викладаємо сметану, попередньо запарені невеликою кількістю окропу манну крупу, і гарненько перемішуємо.
    Форму промазуємо щедро рослинним маслом, притрушиваем манною крупою і закладаємо в неї підготовлену сирну масу. Даємо настоятися приблизно п'ятнадцять хвилин і розміщуємо в попередньо прогрітій до 185 градусів духовці. Даємо запіканці зарум'янитися протягом тридцяти хвилин, а потім охолоджуємо і подаємо до столу, розрізавши на порції.

    Сирна запіканка з яблуками рецепт в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • сир – 220 г;

  • яблука – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сметана – 30 г;

  • манна крупа – 60 г;

  • сода – щіпка;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • пармезан – 25-30 г;

  • ванільний цукор – за смаком.


  • Приготування
    Пармезан пропускаємо через тертку, додаємо збиті з цукром яйця, сметану і перемішуємо. Сир перетираємо через ситечко або розбиваємо за допомогою блендера до гладкості і змішуємо з манною крупою, викладаємо до сирно-сметанної суміші, додаємо за смаком ванільний цукор, щіпку соди і перемішуємо. Викладаємо отриману масу в ємність, придатну для приготування в мікрохвильовій печі, розрівнюємо поверхню і зверху розміщуємо часточки попередньо очищеного і шинкованої яблучка. Накриваємо посуд кришкою і готуємо запіканку протягом десяти хвилин на високій потужності. Потім притрушиваем зовсім трохи зверху цукровим піском і дрібно натертим сиром і знову ставимо в мікрохвильовку. Через п'ять хвилин запіканка буде повністю готова.

    Рецепт приготування сирно-морквяної дитячої запіканки


    Інгредієнти:

  • сир – 260 г;

  • морква – 450 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • манна крупа – 90 г;

  • молоко – 230 мл;

  • вершкове масло – 75 г;

  • сіль – щіпка;

  • сметана.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо морквяну основу для запіканки, для цього чистимо і пропускаємо через тертку морквяні плоди, складаємо в сотейник або каструлю, заливаємо молоком, додаємо цукровий пісок, сіль, вершкове масло, прикриваємо кришкою і припускаємо на помірному вогні, помішуючи, до м'якості. Даємо морквяної масі трохи охолонути, і пробиваємо її блендером для отримання пюре. Потім додаємо манну крупу, знову прогріваємо суміш до кипіння і витримуємо на самому малому вогні приблизно п'ять-сім хвилин. Знімаємо посуд з вогню і коли трохи охолоне, вмішуємо збиті жовтки і залишаємо до повного охолодження.
    Тим часом пробиваємо блендером сир або перетираємо через дрібне ситечко, щоб вийшла гладка консистенція, а білки перетворюємо в густу піну за допомогою міксера.
    Сирна запіканка - рецепт
    Водимо сирну і білкову масу до остиглої моркви і акуратно перемішуємо. Пробуємо на смак і за бажанням додаємо ще цукру і знову перемішуємо.
    Посуд для запікання промазуємо вершковим маслом, притрушиваем манною крупою або панірувальними сухарями, викладаємо в неї підготовлену сирно-морквяну суміш і розрівнюємо. Визначаємо блюдо в попередньо прогрітий до 185 градусів духовку і залишаємо на тридцять п'ять хвилин або до бажаного ступеня рум'яності.
    По готовності даємо запіканці охолонути і подаємо зі сметаною. Таке блюдо сподобається не тільки малюкам. Дорослі теж будуть приємно здивовані його чудовим і ніжним смаком.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:41
    Переглядів: 59