Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити картоплю «в мундирі»?

Як варити картоплю «в мундирі»?

5-07-2015, 23:07
5 730
Як варити картоплю «в мундирі»?
Картопля – надзвичайно корисний коренеплід, практично на всьому пострадянському просторі це «другий хліб». Картопля містить до 40% полісахаридів, а також фруктозу, глюкозу та сахарозу, фолієву кислоту, каротин, стерини, пектинові речовини, рослинну клітковину, вітаміни, мінеральні сполуки і набір цінних для людського організму амінокислот. Картопля готують по-різному, відомі, в тому числі, страви з картоплі «в мундирі», тобто, його варять і запікають у духовці або в гарячій деревній золі, іноді смажать, не зрізуючи шкірки. Картопля, варена або запечена « мундирі» – культові похідні страви, так дуже зручно готувати картоплю на природу, на пікніки, на риболовлі.
Варити картоплю «в мундирі», як і запікати – простий і цілком здоровий спосіб приготування. Користь різних страв з картоплі, приготованого «в мундирі», обумовлюється вмістом корисних речовин (зокрема, пектинів) у шкірці картоплі. Також під шкіркою картоплі накопичуються речовини, що можуть допомогти кидає палити. Звичайно ж, «в мундирі» краще готувати відносно молода картопля, якщо ви не плануєте видаляти шкірку безпосередньо перед їжею.

Страви з картоплі , готується «в мундирі» – рецепти


Одне загальне правило
Для приготування «в мундирі» намагайтеся вибирати картоплю без плям зеленуватого відтінку на бочках, в цих місцях в коренеплоді накопичуються отруйні речовини. Такі плоди краще не використовувати взагалі, або треба зрізати шкірку, причому слід видаляти дуже тонкий шар.

Варену картоплю «в мундирі»



  • картопля середньої разваристости – по 3-4 шт. середнього розміру на 1 порцію;

  • вода;

  • сіль.


  • Приготування
    Ретельно вимиті картоплини заливаємо в казані (казанку, каструлі) холодною водою так, щоб вода покривала повністю хоча б на палець. Додаємо трохи солі. Варимо.
    Скільки варити картоплю в мундирі?
    Оскільки очищений картопля у вигляді цілісних коренеплодів середнього розміру або великі-середніх скибочок зварюється до готовності після закипання води протягом 15-20 хвилин, трохи збільшимо час проварювання. Тобто, картопля «в мундирі» варимо протягом 25 хвилин, мабуть, цього буде достатньо. Зливаємо з готового картоплі воду і заливаємо чистою холодною водою хвилин на 5. Зливаємо в свою чергу і цю воду, можна чистити картоплю і їсти з маслом, рослинним або вершковим, рубаною зеленню, це дуже смачно. До картоплі в мундирі добре подавати зелений консервований горошок, малосольну оселедчик, чорний хліб, гриби і інші традиційні смакоту. Також картоплю, приготовану таким чином, можна використовувати для приготування різних більш складних страв, наприклад, салатів.

    Картопля, запечена в мундирі» в духовці


    Запікати картоплю можна двома способами: запікати або загорнутим у фольгу, другий спосіб зручніше для молодого картоплі, якщо ви плануєте є його зі шкіркою.
    Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру – по 3 шт. на 1 порцію.


  • Приготування
    Ретельно вимитий картоплю викладаємо на решітку або на деко і запікаємо в заздалегідь розігрітій духовці протягом 40-50 хвилин (залежить від розміру коренеплодів, сорту і ступеня стиглості, чим старше картопля, тим довше).

    Молода картопля «в мундирі», смажена з салом і цибулею


    Інгредієнти:

  • картопля молода дрібний довгастий – близько 15-20 шт.;

  • сало свиняче – 100 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • сіль;

  • перець чорний мелений;

  • часник;
  • Як варити картоплю «в мундирі»?

  • зелень.


  • Приготування
    Картопля ретельно вимиємо і обсушим серветкою.
    Нарізаємо сало на шкварки, тобто дрібними кубиками. У сковороді вытапливаем з шкварок жир, але не до кінця, так вийде смачніше. Кожну картоплину разрєжєм уздовж хрест-на-хрест (повинно вийти чотири поздовжні скибочки з кожної). Закладаємо нарізану картоплю в сковороду з гарячим жиром і обсмажуємо, перемішуючи. Додаємо цибулю, нарізаний чверть кільцями. Готуємо все під кришкою на малому вогні до готовності картоплі. Вимикаємо вогонь, приправляємо спеціями, часником і рубаною зеленню. Дуже душевний сільське блюдо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печена картопля в мультиварці
    Печена картопля в мультиварці
    Як пекти картоплю знають багато, однак, як пекти картоплю в незамінною для сучасного життя мультиварці, для деяких і досі залишається таємницею.
    Картопля з салом в духовці
    Картопля з салом в духовці
    Запечена картопля і смачний, і корисний, а якщо його приготувати з салом, то вийде удвічі смачніше! Простий і оригінальний рецепт картоплі з салом в
    Печена картопля в духовці в мундирі
    Печена картопля в духовці в мундирі
    Картопля, запечена в мундирі в духовці, - абсолютно просте блюдо, що не вимагає ні великих часових, ні фінансових витрат. Печена картопля з дурманним
    Запечена на вугіллі картопля
    Запечена на вугіллі картопля
    Представляємо варіанти запеченого картоплі на вугіллі. Це дуже простий спосіб приготування смачної страви, яке у вас займе мінімум часу.
    Скільки варити картоплю?
    Скільки варити картоплю?
    Картопля - один з найпопулярніших овочів на нашому столі. Ми їмо його як гарнір, як основне блюдо і як частину салату. Багато рецепти передбачають
    Картопля в аерогрилі
    Картопля в аерогрилі
    Картопля - відмінний гарнір до будь-якої страви. Якщо ви хочете зберегти всі цінні властивості цього овоча, то варто готувати його в аерогрилі. Це не