Салат «Кали»
Чудовий рецепт, яким ми вирішили приділити увагу в цій статті, прикрасить ваш стіл і порадує гостей приємним ненав'язливим смаком. Зустрічайте салат «Кали»!
Коли вперше знайомишся з рецептом цієї страви - насамперед звертаєш увагу на його оманливу простоту і невигадливість. Цілком звичні інгредієнти виливаються в салат, який підкорює гостей спочатку своїм оформленням, а потім і смаком.
Інгредієнти:
Для салату:
куряча грудка - 1 шт.;
яйця - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
твердий сир - 100 г;
свіжі печериці - 200 г;
майонез;
рослинне масло - для смаження.
Для прикраси:
пластини плавленого сиру;
зелена цибуля;
корейська морква.
Приготування
Почнемо приготування з підготовки інгредієнти: куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, після чого остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю подрібнюємо, а гриби ріжемо тонкими пластинами. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо, а сир натираємо на крупній тертці, або ріжемо дрібними кубиками.
Тепер приступаємо до складання салату: на плоске блюдо викладаємо шар відвареної курки і промазуємо його майонезом. Далі розподіляємо по шару м'яса засмажку з грибів, цибулі та моркви і знову покриваємо шаром майонезу. Третім шаром йдуть яйця і сир, потім знову майонез. Прикрасити салат можна обсипати його рубаною зеленню.
Прикрасити салат можна за допомогою пластинок плавленого сиру, які необхідно звернути на манер калл, тичинки квітки зробити з моркви, а стебла з пір'я зеленої цибулі.
Перед подачею салат необхідно залишити в холодильнику на 30-60 хвилин, після чого його можна подавати до столу.
Інгредієнти:
варені креветки без панцира - 150 г;
крабові палички - 150 г;
яйця - 3 шт.;
консервовані ананаси - 100 г;
свіжий огірок - 1 шт.;
майонез.
Для прикраси:
корейська морква - 50 г;
пластинки плавленого сиру;
болгарський перець - 1 шт.;
зелену цибулю.
Приготування
Для приготування салату великі варені креветки нарізаємо трохи більше дрібними шматочками, крабові палички розгортаємо і нарізаємо соломкою. Яйця відварюємо, подрібнюємо. Огірки і ананаси ріжемо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо разом і заправляємо майонезом. Викладаємо салат на блюдо і покриваємо шаром корейської моркви. Вінчаємо салат калами з плавленого сиру, перцю і цибулі.
Незвичний варіант подачі салату «Кали» передбачає фарширование сиром самих квітів, зроблених із тонких скибочок шинки. У підсумку отримуємо оригінальну інтерпретацію досить звичною закуски з плавленого сиру.
Інгредієнти:
шинка - 500 г;
плавлений сир - 170 г;
часник - 2 зубчики;
яйця - 5 шт.;
майонез - за смаком;
морква - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
зелень - для прикраси.
Приготування
Схема приготування салату елементарно проста. Починаємо приготування з натирання плавленого сиру, яйця відварюємо круто, максимально подрібнюємо і змішуємо з сиром. Присмачую сирно-часникову масу тиском часником, майонезом і спеціями за смаком.
Моркву нарізаємо тонкими брусочками. У центр тонкого скибочки шинки кладемо невелику кількість сирної суміші і звертаємо краю шинки у формі квітки. Фіксуємо конструкцію невеликим кільцем цибулі, або простий зубочисткою. В центр «квітки» вставляємо шматочок моркви.
Рецепт салату «Кали» з курячим філе
Коли вперше знайомишся з рецептом цієї страви - насамперед звертаєш увагу на його оманливу простоту і невигадливість. Цілком звичні інгредієнти виливаються в салат, який підкорює гостей спочатку своїм оформленням, а потім і смаком.
Інгредієнти:
Для салату:
Для прикраси:
Приготування
Почнемо приготування з підготовки інгредієнти: куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, після чого остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю подрібнюємо, а гриби ріжемо тонкими пластинами. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо, а сир натираємо на крупній тертці, або ріжемо дрібними кубиками.
Тепер приступаємо до складання салату: на плоске блюдо викладаємо шар відвареної курки і промазуємо його майонезом. Далі розподіляємо по шару м'яса засмажку з грибів, цибулі та моркви і знову покриваємо шаром майонезу. Третім шаром йдуть яйця і сир, потім знову майонез. Прикрасити салат можна обсипати його рубаною зеленню.
Прикрасити салат можна за допомогою пластинок плавленого сиру, які необхідно звернути на манер калл, тичинки квітки зробити з моркви, а стебла з пір'я зеленої цибулі.
Перед подачею салат необхідно залишити в холодильнику на 30-60 хвилин, після чого його можна подавати до столу.
Салат «Кали» з креветками і крабовими паличками
Інгредієнти:
Для прикраси:
Приготування
Для приготування салату великі варені креветки нарізаємо трохи більше дрібними шматочками, крабові палички розгортаємо і нарізаємо соломкою. Яйця відварюємо, подрібнюємо. Огірки і ананаси ріжемо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо разом і заправляємо майонезом. Викладаємо салат на блюдо і покриваємо шаром корейської моркви. Вінчаємо салат калами з плавленого сиру, перцю і цибулі.
Салат «Кали» в шинці
Незвичний варіант подачі салату «Кали» передбачає фарширование сиром самих квітів, зроблених із тонких скибочок шинки. У підсумку отримуємо оригінальну інтерпретацію досить звичною закуски з плавленого сиру.
Інгредієнти:
Приготування
Схема приготування салату елементарно проста. Починаємо приготування з натирання плавленого сиру, яйця відварюємо круто, максимально подрібнюємо і змішуємо з сиром. Присмачую сирно-часникову масу тиском часником, майонезом і спеціями за смаком.
Моркву нарізаємо тонкими брусочками. У центр тонкого скибочки шинки кладемо невелику кількість сирної суміші і звертаємо краю шинки у формі квітки. Фіксуємо конструкцію невеликим кільцем цибулі, або простий зубочисткою. В центр «квітки» вставляємо шматочок моркви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з ананаса і сиру
Салати - це такі закуски, в яких деколи поєднуються самі непорівнянні продукти. І сьогодні ми поговоримо про салати з ананаса і сиру. Варіацій таких
Салат з крабовими паличками і грибами
Салат з крабовими паличками, напевно, пробували все. І сьогодні ми пропонуємо вам його трохи урізноманітнити, додавши гриби. Вийде вишукано,
Морський салат з крабовими паличками
Салати з морепродуктами завжди залишаються улюбленцями на святковому столі. Давайте поговоримо про дивних морських салатиках з крабовими паличками.
Салат з ананасів і печериць
Салати є прикрасою будь-якого святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про незвичайну салаті з ананаса і печериць. Незважаючи на дивне поєднання
Оселедець під шубою з сиром
У багатьох сім'ях до цих пір жоден свято не обходиться без класичних салатів, таких як олів'є та оселедець під шубою. Якщо це відноситься і до вас,