Чудовий рецепт, яким ми вирішили приділити увагу в цій статті, прикрасить ваш стіл і порадує гостей приємним ненав'язливим смаком. Зустрічайте салат «Кали»!
Рецепт салату «Кали» з курячим філе
Коли вперше знайомишся з рецептом цієї страви - насамперед звертаєш увагу на його оманливу простоту і невигадливість. Цілком звичні інгредієнти виливаються в салат, який підкорює гостей спочатку своїм оформленням, а потім і смаком.
Інгредієнти: Для салату:
куряча грудка - 1 шт.; яйця - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; твердий сир - 100 г; свіжі печериці - 200 г; майонез; рослинне масло - для смаження. Для прикраси:
пластини плавленого сиру; зелена цибуля; корейська морква. Приготування Почнемо приготування з підготовки інгредієнти: куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, після чого остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю подрібнюємо, а гриби ріжемо тонкими пластинами. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо, а сир натираємо на крупній тертці, або ріжемо дрібними кубиками.
Тепер приступаємо до складання салату: на плоске блюдо викладаємо шар відвареної курки і промазуємо його майонезом. Далі розподіляємо по шару м'яса засмажку з грибів, цибулі та моркви і знову покриваємо шаром майонезу. Третім шаром йдуть яйця і сир, потім знову майонез. Прикрасити салат можна обсипати його рубаною зеленню.
Прикрасити салат можна за допомогою пластинок плавленого сиру, які необхідно звернути на манер калл, тичинки квітки зробити з моркви, а стебла з пір'я зеленої цибулі.
Перед подачею салат необхідно залишити в холодильнику на 30-60 хвилин, після чого його можна подавати до столу.
Салат «Кали» з креветками і крабовими паличками
Інгредієнти: варені креветки без панцира - 150 г; крабові палички - 150 г; яйця - 3 шт.; консервовані ананаси - 100 г; свіжий огірок - 1 шт.; майонез. Для прикраси:
корейська морква - 50 г; пластинки плавленого сиру; болгарський перець - 1 шт.; зелену цибулю. Приготування Для приготування салату великі варені креветки нарізаємо трохи більше дрібними шматочками, крабові палички розгортаємо і нарізаємо соломкою. Яйця відварюємо, подрібнюємо. Огірки і ананаси ріжемо кубиками. Всі інгредієнти змішуємо разом і заправляємо майонезом. Викладаємо салат на блюдо і покриваємо шаром корейської моркви. Вінчаємо салат калами з плавленого сиру, перцю і цибулі.
Салат «Кали» в шинці
Незвичний варіант подачі салату «Кали» передбачає фарширование сиром самих квітів, зроблених із тонких скибочок шинки. У підсумку отримуємо оригінальну інтерпретацію досить звичною закуски з плавленого сиру.
Інгредієнти: шинка - 500 г; плавлений сир - 170 г; часник - 2 зубчики; яйця - 5 шт.; майонез - за смаком; морква - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; зелень - для прикраси. Приготування Схема приготування салату елементарно проста. Починаємо приготування з натирання плавленого сиру, яйця відварюємо круто, максимально подрібнюємо і змішуємо з сиром. Присмачую сирно-часникову масу тиском часником, майонезом і спеціями за смаком.
Моркву нарізаємо тонкими брусочками. У центр тонкого скибочки шинки кладемо невелику кількість сирної суміші і звертаємо краю шинки у формі квітки. Фіксуємо конструкцію невеликим кільцем цибулі, або простий зубочисткою. В центр «квітки» вставляємо шматочок моркви.