Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Яйця в мішечок

18-11-2016, 16:34
490
Яйця в мішечок
Якщо провести опитування серед споживачів, цікавлячись їхньою думкою про те, що ж таке «яйця в мішечок», то, проаналізувавши результат, можна побачити цікаву картину. Деякі вважають, що яйця в мішечок варяться без шкаралупи, плутаючи їх яйцями пашот . Значна частка опитаних свято вірить у те, що «в мішечок» – це значить яйця з білком і щільним повністю рідким жовтком. Так як же насправді виглядають яйця в мішечок і як правильно їх приготувати? Саме про це наша сьогоднішня стаття. У ній ми розглянемо всі можливі варіанти варіння яєць для отримання потрібного ступеня готовності, а також секрети і тонкощі, які допоможуть уникнути вчинення можливих помилок і знизять вірогідність невдач до мінімуму.
В першу чергу розвіємо сумніви з приводу правильності визначення термінології та оцінки ступеня готовності яйця для додання йому характеристики «в мішечок». Щоб отримати таку страву, необхідно зварити яйця до того моменту, коли повністю готовий білок і наполовину «схоплений» жовток. У цьому випадку рідкої залишається лише незначна частина жовтка по центру. Як же отримати такий результат? Про це та про інше в рецепті нижче.

Як правильно зварити яйця в мішечок – рецепт


Інгредієнти:

  • свіжі курячі яйця;

  • вода очищена;

  • сіль велика кам'яна – 2 ст. ложки на літр води.


  • Приготування
    Курячі яйця для варіння вибираємо тільки добірні і неодмінно свіжі. Якщо ви придбали продукт на ринку або в магазині і не впевнені в його якості, то варто не полінуватися і перевірити свіжість яєць шляхом занурення у воду. Якісні свіжі яйця потонуть на дно посудини, а непридатні в їжу примірники спливуть на поверхню. Якщо такі виявлені, від них потрібно безжально позбутися, викинувши на смітник.
    Тепер про те, як краще варити яйця і яку воду їх опускати для цього – в холодну або у вже киплячу. Якщо б перед нами стояло завдання зварити яйця круто, то однозначною відповіддю в даному випадку була б рекомендація занурювати яйця кімнатної температури в холодну воду для подальшого нагрівання і варіння. Саме при такому способі приготування ймовірність виникнення тріщин мінімальна.
    Але нам потрібно отримати певний ступінь готовності, яка залежить не тільки від того, яку воду спочатку покладені яйця, але і від інтенсивності нагріву, а також від тривалості кипіння і від температури води при цьому. Остання може знижуватися при збільшенні висоти місцевості над рівнем моря через зниження тиску атмосфери. Час приготування в цьому випадку буде на пару хвилин довше, ніж звичайно прийнято. Якщо ви знаходитесь в горах або на височині, то прийміть цю інформацію до відома, вона саме для вас.
    Отже, для приготування яєць середнього розміру в мішечок занурюємо їх акуратно в ємність з бурхливо киплячій, щедро підсоленою водою (2 столові ложки солі на літр води) і після повторного закипання варимо протягом п'яти хвилин. Якщо яйця трохи менше або більше від середнього розміру час слід відповідно зменшити або збільшити на півхвилини. Також як і при класичній варінні круто, при приготуванні в мішечок після закінчення відведеного часу слід відразу ж перекласти яйця з каструлі в ємність з крижаною водою на хвилину, так їх легше буде очистити.
    Щоб знизити ризик виникнення тріщин при варінні, необхідно яйця попередньо витримати при кімнатній температурі мінімум годину, а також додатково акуратно проколоти шкаралупу гострою голкою з двох сторін (з тупого і гострого кінця).
    Тепер ви знаєте, як правильно приготувати яйце в мішечок. Яйця всмятку готуються з урахуванням рекомендацій, але для їх приготування після закипання знадобиться всього три хвилини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити яйця, щоб вони не потріскалися?
    Як зварити яйця, щоб вони не потріскалися?
    Навіть досвідчені кулінари стикаються з проблемою, коли при варінні лопаються яйця. А адже часом цілісність шкаралупи відіграє ключову роль у
    Як зварити яйце пашот?
    Як зварити яйце пашот?
    За красивою назвою «Пашот» ховається звичайне варене яйце, приготовлена особливим способом. Далі ви дізнаєтеся, як правильно, не маючи спеціальних
    Як правильно варити яйця?
    Як правильно варити яйця?
    Іноді навіть найпростіші продукти вимагають певних правил приготування, щоб зберегти корисні властивості і смакові якості. Важливо і зручність
    Як варити яйця «в мішечок»?
    Як варити яйця «в мішечок»?
    Яйця «в мішечок» - смачне і корисне блюдо, особливо якщо приготувати його на сніданок! У цій статті ми навчимо вас робити їх за різними рецептами,
    Як зварити яйце?
    Як зварити яйце?
    Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити яйця? Але і тут є свої секрети. Все залежить від того, який результат ви хочете отримати - яйця
    Яйця в пароварці
    Яйця в пароварці
    Якщо у вас є пароварка, то ви сміливо можете забути про варінні яєц на плиті. Приготувати смачні яйця некруто або круто можна на пару, знаючи кілька