Рецепти для сковороди-гриль
Сьогодні ми розповімо в наших рецептах, як готувати на сковороді-гриль страви з м'яса різних сортів від яловичини до риби. Застосування даного гаджета в кулінарії дозволяє розширити асортимент м'ясних страв і урізноманітнити їх смак, надаючи нові апетитні відтінки.
Інгредієнти:
яловича вирізка;
ароматні трави і спеції на вибір (за бажанням) – за смаком;
сіль;
мелений чорний перець;
оливкова олія .
Приготування
Для ідеального стейка найкраще підійде мармурова яловичина . Але на увазі її чималої вартості можна взяти і звичайну яловичу вирізку з невеликими жировими прошарками. Розрізаємо її на шматки поперек волокон товщиною близько 25-3 сантиметри, промазуємо оливковою олією, приправляємо трохи сіллю і тут же викладаємо на сковороду-гриль, яку заздалегідь прогреем до ледь вловимого серпанок.
Смажимо м'ясо за дві хвилини з кожного боку, а потім трохи знижуємо інтенсивність спека під сковородою і смажимо стейк ще за три-п'ять хвилин, щохвилини перевертаючи. На завершення приготування приправляємо рум'яне м'ясо меленим чорним перцем і, за бажанням ароматними травами або спеціями, прикриваємо фольгою і залишаємо мінімум на п'ять хвилин для відпочинку і рівномірного розподілу соків і температури всередині стейка.
Аналогічним чином готуються стейки зі свинячої вирізки. Але в цьому випадку м'ясо краще попередньо замаринувати в улюблених спеціях або маринаді і перед смаженням обсушити.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 550 г;
ріпчаста цибулина - 1 шт.;
набір улюблених спецій та прянощів і трав;
сіль.
Приготування
Для приготування філе на сковороді-гриль нарізаємо її на тонкі скибочки, товщиною не більше сантиметра і укладаємо в миску. Туди ж відправляємо нарізану довільно попередньо очищену цибулину. Перед цим помнем цибульні скибочки трохи, щоб вони віддали більше соку м'яса. Кидаємо також трохи улюблених спецій та прянощів, додаємо сіль і перемішуємо. Через годину куряче філе промаринується і ми приступимо до смаження.
Розігріваємо сковороду-гриль до легкого димку і викладаємо на неї м'ясо, звільнивши шматочки від цибулі. Смажимо страва до рум'яності і посвітління м'яса з двох сторін, а потім викладаємо на тарілку, даємо трохи настоятися, і подаємо до столу зі свіжими або печеними овочами.
Інгредієнти:
філе форелі або сьомги - 2 шт.;
коріандр і запашний перець - кілька горошин;
мелена суміш п'яти перців;
ароматні сухі трави;
оливкова олія;
сіль.
Приготування
Для кращого смаку замаринуем рибне філе, приправивши розтертими в ступці горошинами коріандру і запашного перцю, меленої сумішшю п'яти перців, ароматними травами і сіллю. Через п'ятнадцять хвилин промаківающімі рибу від вологи, змащуємо поверхню трохи оливковою олією, тут же викладаємо на заздалегідь прогріту сковороду гриль шкірою вниз і притискаємо лопаткою. Через чотири хвилини перевертаємо філе риби на іншу сторону, знову притискуємо і готуємо такий же час.
Стейк з яловичини на сковороді-гриль - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для ідеального стейка найкраще підійде мармурова яловичина . Але на увазі її чималої вартості можна взяти і звичайну яловичу вирізку з невеликими жировими прошарками. Розрізаємо її на шматки поперек волокон товщиною близько 25-3 сантиметри, промазуємо оливковою олією, приправляємо трохи сіллю і тут же викладаємо на сковороду-гриль, яку заздалегідь прогреем до ледь вловимого серпанок.
Смажимо м'ясо за дві хвилини з кожного боку, а потім трохи знижуємо інтенсивність спека під сковородою і смажимо стейк ще за три-п'ять хвилин, щохвилини перевертаючи. На завершення приготування приправляємо рум'яне м'ясо меленим чорним перцем і, за бажанням ароматними травами або спеціями, прикриваємо фольгою і залишаємо мінімум на п'ять хвилин для відпочинку і рівномірного розподілу соків і температури всередині стейка.
Аналогічним чином готуються стейки зі свинячої вирізки. Але в цьому випадку м'ясо краще попередньо замаринувати в улюблених спеціях або маринаді і перед смаженням обсушити.
Куряча грудка на сковороді-гриль - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування філе на сковороді-гриль нарізаємо її на тонкі скибочки, товщиною не більше сантиметра і укладаємо в миску. Туди ж відправляємо нарізану довільно попередньо очищену цибулину. Перед цим помнем цибульні скибочки трохи, щоб вони віддали більше соку м'яса. Кидаємо також трохи улюблених спецій та прянощів, додаємо сіль і перемішуємо. Через годину куряче філе промаринується і ми приступимо до смаження.
Розігріваємо сковороду-гриль до легкого димку і викладаємо на неї м'ясо, звільнивши шматочки від цибулі. Смажимо страва до рум'яності і посвітління м'яса з двох сторін, а потім викладаємо на тарілку, даємо трохи настоятися, і подаємо до столу зі свіжими або печеними овочами.
Риба на сковороді-гриль - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для кращого смаку замаринуем рибне філе, приправивши розтертими в ступці горошинами коріандру і запашного перцю, меленої сумішшю п'яти перців, ароматними травами і сіллю. Через п'ятнадцять хвилин промаківающімі рибу від вологи, змащуємо поверхню трохи оливковою олією, тут же викладаємо на заздалегідь прогріту сковороду гриль шкірою вниз і притискаємо лопаткою. Через чотири хвилини перевертаємо філе риби на іншу сторону, знову притискуємо і готуємо такий же час.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як посмажити яловичину?
Найпоширенішим варіантом приготування яловичини є обсмажування м'яса з додаванням різноманітних ароматних компонентів. Далі запропонуємо декілька
Свинина на сковороді гриль
Приготування м'яса з використанням сковороди-гриль здатне прикрасити будь-яку страву. М'ясо, пожаренное за допомогою цієї диво-посуду виходить
М'ясо на сковороді-гриль
Пожаренное м'ясо з використанням сковороди-гриль виходить просто неймовірним. Цей нехитрий кухонний прилад здатний перетворити простий шматок м'яса в
Стейк зі свинини на сковороді
Стейки - це чудовий варіант гарячого страви для святкового столу. Поєднується з будь-яким не складним гарніром або овочевим салатом і має широке
Стейк «Нью-Йорк»
Серед великої різноманітності стейків з яловичини, стріплойн відрізняється практично повною відсутністю жирових прошарків, тому вимагає особливого
Яловичий стейк
Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному