Свинячий окіст - що приготувати?

Свинячий окіст варено-копчена в домашніх умовах
Якщо у вас або у ваших друзів є коптильня, то питання, що приготувати зі свинячого окосту, вже не має стояти на порядку в кухні.
Інгредієнти:
Приготування
Закип'ятіть воду і залийте всі інгредієнти, звичайно ж, крім самого м'яса. Добре перемішуйте, на дні не повинен залишитися осад солі, це може зашкодити м'яса. Склад і кількість спецій вказані середньо статистично, ви ж можете додати своїх улюблених трав або ж змінити пропорції перерахованих вище. Незмінними повинні залишатися лише кількість солі і цукру до одиниці води. Поки розсіл-маринад буде остигати, почніть готувати свинину. Окіст добре вимити в теплій воді, при необхідності використовуйте губкою для миття посуду. Холодним розсолом залийте окіст, так щоб м'ясо було повністю покрито, до речі, посуд в якій окіст буде просаливаться ні в якому разі не повинна окислятся. Так, у розсолі, у холодильнику, окіст повинен провести 7 днів. Потім обмийте його і підвісьте на просушку, це займе 7-8 годин. Коли м'ясо добре обсохло його можна відправляти на гаряче копчення, яке повинно тривати не менше півгодини. Потім покладіть його в рукав для запікання, добре випустіть повітря і туго зав'яжіть. У такому вигляді варіть не менше півгодини на кілограм ваги. Після чого знову підвісьте на протяг підсохнути.
Як завялить свинячий окіст в домашніх умовах?
Відразу хочемо вам сказати, що для приготування цієї страви зі свинячого окосту, потрібно запастися терпінням, терпіння і ще раз терпіння.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо добре вимийте окіст від плям нагару після осмаливания, зробити це легше в теплій воді твердою частиною губки для миття посуду. Після чого обсушіть і ретельно, кілька заходів натирайте перцем і сіллю шкуру, а особливо відкриту частину м'яса. Потім знайдіть не окислюється тазик і насипте на дно шар солі. Покладіть на бік окіст і засипте сіллю повністю, так, щоб вона покривала всю ногу. Тривалість цієї процедури безпосередньо залежить від ваги окосту, в середньому це добу на кілограм. Тазик оберніть харчовою плівкою, а кожні 2 дні (можна частіше) перевіряйте стан солі.

Окіст свинячий, запечений у фользі в духовці або в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Зразу скажемо, що є два варіанти – це готувати окіст в шкірці, або ж без. Якщо ви любите добре просмажене шкірку, то треба прискіпливіше поставитися до вибору м'яса. Шкура повинна бути молода, тоненька, біленька і без щетини. Не посоромтеся при купівлі взяти в руки і добре розглянути.

Рекомендуємо добрі рецепти

Запечена свиняча рулька
Недорогий, але дуже ефектний варіант підкорити гостей незвичайним блюдом - запекти свинячу рульку за новими, оригінальними рецептами. Далі розкажемо

Свинячий окіст - рецепт
У цій статті максимально докладно і зрозуміло описані два чудових способу приготування свинячого окосту на домашній кухні. Далі запропонуємо рецепт

Тамбовський окіст
Тамбовський окіст на манер — це варено-копчене м'ясо, але так як коптилен у більшості з нас немає, доведеться обійтися простим запіканням, але не

Свинячий окіст, запечений в духовці у фользі
Якщо у вас з'явилося бажання вразити гостей незвичайним блюдом за святковим столом, то неодмінно скористайтеся нашими рекомендаціями. Пропонуємо

Буженина з свинини в домашніх умовах
Приготування домашніх м'ясних делікатесів - справа зовсім не клопітка, хоча і не швидке. Приготувавши буженину з свинини за запропонованими далі

Свинячий окіст в духовці
Свинячий окіст, запечений в духовці, здатний стати основною прикрасою столу. Головне - правильно його приготувати. Для того щоб ви порадували сім'ю