Свинячий окіст - що приготувати?
Представляємо вам три різнобічних рецепту приготування м'ясних ласощів зі свинячого окосту.
Якщо у вас або у ваших друзів є коптильня, то питання, що приготувати зі свинячого окосту, вже не має стояти на порядку в кухні.
Інгредієнти:
окіст свинячий – 1 шт.;
сіль – 200 г;
цукор – 20 г;
перець запашний – 6 шт.;
гвоздика – 2 бутона;
лаврове листя – 3 листочка;
перець горошок– 5 шт.;
вода – 2 л.
Приготування
Закип'ятіть воду і залийте всі інгредієнти, звичайно ж, крім самого м'яса. Добре перемішуйте, на дні не повинен залишитися осад солі, це може зашкодити м'яса. Склад і кількість спецій вказані середньо статистично, ви ж можете додати своїх улюблених трав або ж змінити пропорції перерахованих вище. Незмінними повинні залишатися лише кількість солі і цукру до одиниці води. Поки розсіл-маринад буде остигати, почніть готувати свинину. Окіст добре вимити в теплій воді, при необхідності використовуйте губкою для миття посуду. Холодним розсолом залийте окіст, так щоб м'ясо було повністю покрито, до речі, посуд в якій окіст буде просаливаться ні в якому разі не повинна окислятся. Так, у розсолі, у холодильнику, окіст повинен провести 7 днів. Потім обмийте його і підвісьте на просушку, це займе 7-8 годин. Коли м'ясо добре обсохло його можна відправляти на гаряче копчення, яке повинно тривати не менше півгодини. Потім покладіть його в рукав для запікання, добре випустіть повітря і туго зав'яжіть. У такому вигляді варіть не менше півгодини на кілограм ваги. Після чого знову підвісьте на протяг підсохнути.
Відразу хочемо вам сказати, що для приготування цієї страви зі свинячого окосту, потрібно запастися терпінням, терпіння і ще раз терпіння.
Інгредієнти:
окіст свинячий – 7 кг;
сіль – 8-12 кг;
перець чорний – 2 ч. ложки;
сало солоне – 05 кг;
коріандр мелений – 1 ч. ложка.
Приготування
Попередньо добре вимийте окіст від плям нагару після осмаливания, зробити це легше в теплій воді твердою частиною губки для миття посуду. Після чого обсушіть і ретельно, кілька заходів натирайте перцем і сіллю шкуру, а особливо відкриту частину м'яса. Потім знайдіть не окислюється тазик і насипте на дно шар солі. Покладіть на бік окіст і засипте сіллю повністю, так, щоб вона покривала всю ногу. Тривалість цієї процедури безпосередньо залежить від ваги окосту, в середньому це добу на кілограм. Тазик оберніть харчовою плівкою, а кожні 2 дні (можна частіше) перевіряйте стан солі. Виділену рідина виливайте, а сіль додавайте, якщо вона перестала покривати весь окіст. Після обмийте вже просолену ногу і вивісіть обсохнути. Натріть спеціями, особливу увагу приділивши відкритому м'ясу, потім це відкрите м'ясо потрібно закрити скибочками сала. А вже після загорніть окіст в п'ять шарів марлі та туго перев'яжіть шпагатом. Тепер залишилося підвісити окіст в добре вентильованому темному приміщенні з температурою не вище 8-10 градусів і з вологістю 60-70%, якщо температура з плином часу буде зростати близько 1 градуса в тиждень, це ідеально, але не вище 15. А тепер, як уже говорили, запасіться терпінням і чекайте не менше п'яти місяців.
Інгредієнти:
частина свинячого окосту – 15 кг;
часник – 4 зубки;
базилік;
коріандр ;
орегано;
перець;
паприка;
рослинна олія – 20 г;
сіль.
Приготування
Зразу скажемо, що є два варіанти – це готувати окіст в шкірці, або ж без. Якщо ви любите добре просмажене шкірку, то треба прискіпливіше поставитися до вибору м'яса. Шкура повинна бути молода, тоненька, біленька і без щетини. Не посоромтеся при купівлі взяти в руки і добре розглянути. М'ясо помийте і добре обсушити, після при бажанні нашпигуйте м'ясо часником змазаним олією. Тепер ретельно натріть окіст сіллю з перцем на суху. А решта сіль і перець змішайте зі спеціями та олією, потім повністю обмажте окіст. Добре загорніть у два шари фольги, закріпивши її так, щоб при запіканні сік не витікав. Почекавши пару годин поки м'ясо промаринується можна укладати його в мультиварку на 1 годину в режимі «Випічка», не забувши в середині приготування перевернути його. Або ж відправте в духовку з температурою 180 градусів на 15 години, а за 20 хвилин до фінішу відкрийте фольгу і додайте 20 градусів.
Свинячий окіст варено-копчена в домашніх умовах
Якщо у вас або у ваших друзів є коптильня, то питання, що приготувати зі свинячого окосту, вже не має стояти на порядку в кухні.
Інгредієнти:
Приготування
Закип'ятіть воду і залийте всі інгредієнти, звичайно ж, крім самого м'яса. Добре перемішуйте, на дні не повинен залишитися осад солі, це може зашкодити м'яса. Склад і кількість спецій вказані середньо статистично, ви ж можете додати своїх улюблених трав або ж змінити пропорції перерахованих вище. Незмінними повинні залишатися лише кількість солі і цукру до одиниці води. Поки розсіл-маринад буде остигати, почніть готувати свинину. Окіст добре вимити в теплій воді, при необхідності використовуйте губкою для миття посуду. Холодним розсолом залийте окіст, так щоб м'ясо було повністю покрито, до речі, посуд в якій окіст буде просаливаться ні в якому разі не повинна окислятся. Так, у розсолі, у холодильнику, окіст повинен провести 7 днів. Потім обмийте його і підвісьте на просушку, це займе 7-8 годин. Коли м'ясо добре обсохло його можна відправляти на гаряче копчення, яке повинно тривати не менше півгодини. Потім покладіть його в рукав для запікання, добре випустіть повітря і туго зав'яжіть. У такому вигляді варіть не менше півгодини на кілограм ваги. Після чого знову підвісьте на протяг підсохнути.
Як завялить свинячий окіст в домашніх умовах?
Відразу хочемо вам сказати, що для приготування цієї страви зі свинячого окосту, потрібно запастися терпінням, терпіння і ще раз терпіння.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо добре вимийте окіст від плям нагару після осмаливания, зробити це легше в теплій воді твердою частиною губки для миття посуду. Після чого обсушіть і ретельно, кілька заходів натирайте перцем і сіллю шкуру, а особливо відкриту частину м'яса. Потім знайдіть не окислюється тазик і насипте на дно шар солі. Покладіть на бік окіст і засипте сіллю повністю, так, щоб вона покривала всю ногу. Тривалість цієї процедури безпосередньо залежить від ваги окосту, в середньому це добу на кілограм. Тазик оберніть харчовою плівкою, а кожні 2 дні (можна частіше) перевіряйте стан солі. Виділену рідина виливайте, а сіль додавайте, якщо вона перестала покривати весь окіст. Після обмийте вже просолену ногу і вивісіть обсохнути. Натріть спеціями, особливу увагу приділивши відкритому м'ясу, потім це відкрите м'ясо потрібно закрити скибочками сала. А вже після загорніть окіст в п'ять шарів марлі та туго перев'яжіть шпагатом. Тепер залишилося підвісити окіст в добре вентильованому темному приміщенні з температурою не вище 8-10 градусів і з вологістю 60-70%, якщо температура з плином часу буде зростати близько 1 градуса в тиждень, це ідеально, але не вище 15. А тепер, як уже говорили, запасіться терпінням і чекайте не менше п'яти місяців.
Окіст свинячий, запечений у фользі в духовці або в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Зразу скажемо, що є два варіанти – це готувати окіст в шкірці, або ж без. Якщо ви любите добре просмажене шкірку, то треба прискіпливіше поставитися до вибору м'яса. Шкура повинна бути молода, тоненька, біленька і без щетини. Не посоромтеся при купівлі взяти в руки і добре розглянути. М'ясо помийте і добре обсушити, після при бажанні нашпигуйте м'ясо часником змазаним олією. Тепер ретельно натріть окіст сіллю з перцем на суху. А решта сіль і перець змішайте зі спеціями та олією, потім повністю обмажте окіст. Добре загорніть у два шари фольги, закріпивши її так, щоб при запіканні сік не витікав. Почекавши пару годин поки м'ясо промаринується можна укладати його в мультиварку на 1 годину в режимі «Випічка», не забувши в середині приготування перевернути його. Або ж відправте в духовку з температурою 180 градусів на 15 години, а за 20 хвилин до фінішу відкрийте фольгу і додайте 20 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запечена свиняча рулька
Недорогий, але дуже ефектний варіант підкорити гостей незвичайним блюдом - запекти свинячу рульку за новими, оригінальними рецептами. Далі розкажемо
Свинячий окіст - рецепт
У цій статті максимально докладно і зрозуміло описані два чудових способу приготування свинячого окосту на домашній кухні. Далі запропонуємо рецепт
Тамбовський окіст
Тамбовський окіст на манер — це варено-копчене м'ясо, але так як коптилен у більшості з нас немає, доведеться обійтися простим запіканням, але не
Свинячий окіст, запечений в духовці у фользі
Якщо у вас з'явилося бажання вразити гостей незвичайним блюдом за святковим столом, то неодмінно скористайтеся нашими рекомендаціями. Пропонуємо
Буженина з свинини в домашніх умовах
Приготування домашніх м'ясних делікатесів - справа зовсім не клопітка, хоча і не швидке. Приготувавши буженину з свинини за запропонованими далі
Свинячий окіст в духовці
Свинячий окіст, запечений в духовці, здатний стати основною прикрасою столу. Головне - правильно його приготувати. Для того щоб ви порадували сім'ю