Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинячий окіст - що приготувати?

Свинячий окіст - що приготувати?

10-04-2016, 21:29
1 595
Свинячий окіст - що приготувати?
Представляємо вам три різнобічних рецепту приготування м'ясних ласощів зі свинячого окосту.

Свинячий окіст варено-копчена в домашніх умовах


Якщо у вас або у ваших друзів є коптильня, то питання, що приготувати зі свинячого окосту, вже не має стояти на порядку в кухні.
Інгредієнти:

  • окіст свинячий – 1 шт.;

  • сіль – 200 г;

  • цукор – 20 г;

  • перець запашний – 6 шт.;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • лаврове листя – 3 листочка;

  • перець горошок– 5 шт.;

  • вода – 2 л.


  • Приготування
    Закип'ятіть воду і залийте всі інгредієнти, звичайно ж, крім самого м'яса. Добре перемішуйте, на дні не повинен залишитися осад солі, це може зашкодити м'яса. Склад і кількість спецій вказані середньо статистично, ви ж можете додати своїх улюблених трав або ж змінити пропорції перерахованих вище. Незмінними повинні залишатися лише кількість солі і цукру до одиниці води. Поки розсіл-маринад буде остигати, почніть готувати свинину. Окіст добре вимити в теплій воді, при необхідності використовуйте губкою для миття посуду. Холодним розсолом залийте окіст, так щоб м'ясо було повністю покрито, до речі, посуд в якій окіст буде просаливаться ні в якому разі не повинна окислятся. Так, у розсолі, у холодильнику, окіст повинен провести 7 днів. Потім обмийте його і підвісьте на просушку, це займе 7-8 годин. Коли м'ясо добре обсохло його можна відправляти на гаряче копчення, яке повинно тривати не менше півгодини. Потім покладіть його в рукав для запікання, добре випустіть повітря і туго зав'яжіть. У такому вигляді варіть не менше півгодини на кілограм ваги. Після чого знову підвісьте на протяг підсохнути.

    Як завялить свинячий окіст в домашніх умовах?


    Відразу хочемо вам сказати, що для приготування цієї страви зі свинячого окосту, потрібно запастися терпінням, терпіння і ще раз терпіння.
    Інгредієнти:

  • окіст свинячий – 7 кг;

  • сіль – 8-12 кг;

  • перець чорний – 2 ч. ложки;

  • сало солоне – 05 кг;

  • коріандр мелений – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Попередньо добре вимийте окіст від плям нагару після осмаливания, зробити це легше в теплій воді твердою частиною губки для миття посуду. Після чого обсушіть і ретельно, кілька заходів натирайте перцем і сіллю шкуру, а особливо відкриту частину м'яса. Потім знайдіть не окислюється тазик і насипте на дно шар солі. Покладіть на бік окіст і засипте сіллю повністю, так, щоб вона покривала всю ногу. Тривалість цієї процедури безпосередньо залежить від ваги окосту, в середньому це добу на кілограм. Тазик оберніть харчовою плівкою, а кожні 2 дні (можна частіше) перевіряйте стан солі.
    Свинячий окіст - що приготувати?
    Виділену рідина виливайте, а сіль додавайте, якщо вона перестала покривати весь окіст. Після обмийте вже просолену ногу і вивісіть обсохнути. Натріть спеціями, особливу увагу приділивши відкритому м'ясу, потім це відкрите м'ясо потрібно закрити скибочками сала. А вже після загорніть окіст в п'ять шарів марлі та туго перев'яжіть шпагатом. Тепер залишилося підвісити окіст в добре вентильованому темному приміщенні з температурою не вище 8-10 градусів і з вологістю 60-70%, якщо температура з плином часу буде зростати близько 1 градуса в тиждень, це ідеально, але не вище 15. А тепер, як уже говорили, запасіться терпінням і чекайте не менше п'яти місяців.

    Окіст свинячий, запечений у фользі в духовці або в мультиварці


    Інгредієнти:

  • частина свинячого окосту – 15 кг;

  • часник – 4 зубки;

  • базилік;

  • коріандр ;

  • орегано;

  • перець;

  • паприка;

  • рослинна олія – 20 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Зразу скажемо, що є два варіанти – це готувати окіст в шкірці, або ж без. Якщо ви любите добре просмажене шкірку, то треба прискіпливіше поставитися до вибору м'яса. Шкура повинна бути молода, тоненька, біленька і без щетини. Не посоромтеся при купівлі взяти в руки і добре розглянути.
    Свинячий окіст - що приготувати?
    М'ясо помийте і добре обсушити, після при бажанні нашпигуйте м'ясо часником змазаним олією. Тепер ретельно натріть окіст сіллю з перцем на суху. А решта сіль і перець змішайте зі спеціями та олією, потім повністю обмажте окіст. Добре загорніть у два шари фольги, закріпивши її так, щоб при запіканні сік не витікав. Почекавши пару годин поки м'ясо промаринується можна укладати його в мультиварку на 1 годину в режимі «Випічка», не забувши в середині приготування перевернути його. Або ж відправте в духовку з температурою 180 градусів на 15 години, а за 20 хвилин до фінішу відкрийте фольгу і додайте 20 градусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запечена свиняча рулька
    Запечена свиняча рулька
    Недорогий, але дуже ефектний варіант підкорити гостей незвичайним блюдом - запекти свинячу рульку за новими, оригінальними рецептами. Далі розкажемо
    Свинячий окіст - рецепт
    Свинячий окіст - рецепт
    У цій статті максимально докладно і зрозуміло описані два чудових способу приготування свинячого окосту на домашній кухні. Далі запропонуємо рецепт
    Тамбовський окіст
    Тамбовський окіст
    Тамбовський окіст на манер — це варено-копчене м'ясо, але так як коптилен у більшості з нас немає, доведеться обійтися простим запіканням, але не
    Свинячий окіст, запечений в духовці у фользі
    Свинячий окіст, запечений в духовці у фользі
    Якщо у вас з'явилося бажання вразити гостей незвичайним блюдом за святковим столом, то неодмінно скористайтеся нашими рекомендаціями. Пропонуємо
    Буженина з свинини в домашніх умовах
    Буженина з свинини в домашніх умовах
    Приготування домашніх м'ясних делікатесів - справа зовсім не клопітка, хоча і не швидке. Приготувавши буженину з свинини за запропонованими далі
    Свинячий окіст в духовці
    Свинячий окіст в духовці
    Свинячий окіст, запечений в духовці, здатний стати основною прикрасою столу. Головне - правильно його приготувати. Для того щоб ви порадували сім'ю