Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити чіпси будинку?

Як зробити чіпси будинку?

27-12-2015, 23:24
515
Як зробити чіпси будинку?
Кому потрібні просочені жиром чіпси із магазину, якщо в домашніх умовах можна зробити альтернативу не тільки корисно, але смачніше і економніше? Крім того, домашні чіпси можна перетворити не тільки картопля, а ще й банани або гарбуз, наприклад. Про те, як зробити чіпси вдома ми докладно поговоримо нижче.

Картопляні чіпси в домашніх умовах


Почати пропонуємо з звичних картопляних чіпсів на італійський манер. Ароматним доповненням до них стане розмарин, оливкову олію і трохи солі. І жодних смакових добавок!
Інгредієнти:

  • картопляні бульби (великі) - 3 шт.;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • розмарин - 2-3 гілочки;

  • велика сіль, білий перець.


  • Приготування
    Головне в приготуванні домашніх чіпсів – зручний слайсер або гострий ніж. Завдяки останнім вам вдасться нарізати картоплю не тільки тонко, але й рівномірно, щоб всі частини чипса залишалися однаково просушенными. Очистивши картоплю і нарізавши його, обсушіть слайсы серветками, а після відразу приправте сіллю з перцем і розтертим між пальцями розмарином. Збризніть шматочки оливковим маслом і перемішайте. Розподіліть майбутні чіпси на деко в один шар і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 градусах. Уважно стежите за вмістом дека, через 10 хвилин картопля почне дуже швидко підрум'янюватися.

    Як зробити чіпси будинку в мікрохвильовці?


    Не хочеться возитися з духовкою, тоді почніть готування в СВЧ. Приготувати чіпси таким чином можна з чого завгодно, головне, дотримуватися базові правила.
    Розділивши вибраний плід на тонкі скибочки, ретельно обсушіть їх, щоб прискорити приготування. Приправте чіпси будь-якими спеціями за смаком і розкласти в один шар. Готуйте на максимальній потужності близько 4 хвилин. Якщо по закінченні часу чіпси все ще недостатньо хрусткими, то підсушуйте їх за 30 секунд.

    Як зробити чіпси зі смаком цибулі в духовці будинку?


    Інгредієнти:

  • картопляні бульби (середнього розміру) - 2 шт.;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • сушений лук (порошок) - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Нарізавши і обсушивши чіпси, збризніть їх маслом, а потім приправити сумішшю солі і сушеного лука. Готуйте чіпси при 230 градусах 20-22 хвилин, дайте охолонути перед дегустацією.

    Чіпси з гарбуза в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 290 г;

  • щіпка солі;

  • тростинний цукор - 2 ст. ложки;

  • щіпка кориці.


  • Приготування
    Тонко нарізавши гарбуз, розподіліть її по пергаменту і посипте сумішшю цукру, солі і кориці. Залиште чіпси підсохнути 20 хвилин при 210 градусах, потім вимкніть жар і залиште гарбуз досушиться ще на аналогічний період часу.

    Як зробити м'ясні чіпси будинку?


    М'ясні чіпси, або «джерки», – прекрасна закуска до пива, яку можна готувати з великою кількістю спецій або ж у компанії скромного набору з солі і перцю. Ми вирішили замаринувати яловичину в соусі перед висушуванням.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 18 кг;

  • соус барбекю - 240 мл


  • Приготування
    Заморозьте шматок яловичини і наріжте його максимально тонко. Коли шматочки розморозяться, змішайте з соусом і залиште маринуватися мінімум на 6 годин. По закінченні часу розкладіть м'ясо на решітці і поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 3-4 години (в залежності від товщини шматків).
    Як зробити чіпси будинку?

    Як зробити бананові чіпси будинку?


    Мабуть, немає нічого простіше, ніж робити домашні чіпси з банана, так як для їх приготування нічого, крім самого банана, не потрібно. Зрозуміло, ви можете доповнити шматочки прянощами, але цілком спокійно можна обійтися і без них.
    Розділіть очищені банани на тонкі скибочки (02-03 мм) і розподіліть їх на пергаменті. Підсушіть банани півгодини при 120 градусах з одного боку, потім переверніть і сушіть ще стільки ж з іншого. Після охолодження можна знімати пробу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Чіпси в домашніх умовах
    Чіпси в домашніх умовах
    Чіпси - це давно полюбився багатьма закуска і невід'ємний атрибут більшості дружніх посиденьок. Однак навіщо витрачати гроші на шкідливий магазинний
    Чіпси в мікрохвильовці за 10 хвилин
    Чіпси в мікрохвильовці за 10 хвилин
    Це, мабуть, самий швидкий і простий рецепт приготування домашніх чіпсів. А найголовніше - чіпси без будь-яких добавок. Досягти це нам допоможе
    Бананові чіпси
    Бананові чіпси
    Картопляні чіпси не є корисним перекусом для здоров'я. Так що ж забути про них зовсім? Не обов'язково, можна зробити менш калорійні фруктові чіпси. І
    Картопляні чіпси в домашніх умовах
    Картопляні чіпси в домашніх умовах
    Картопляні чіпси - улюблене багатьма з нас ласощі. Їх різноманіття в магазинах дуже багато, але якщо ви хочете отримати дійсно корисний і менш
    Чіпси на сковорідці
    Чіпси на сковорідці
    Чіпси - це улюблена їжа багатьох людей, тому що вони смачні, і до того ж чудово втамовують голод. Але від куплених в магазині чіпсів мало користі,
    Фруктові чіпси
    Фруктові чіпси
    Фруктові чіпси - це чудовий варіант для легкого перекусу, і приготувати їх можна швидко. І зараз ми розповімо як. Читайте наші корисні рецепти і