Кому потрібні просочені жиром чіпси із магазину, якщо в домашніх умовах можна зробити альтернативу не тільки корисно, але смачніше і економніше? Крім того, домашні чіпси можна перетворити не тільки картопля, а ще й банани або гарбуз, наприклад. Про те, як зробити чіпси вдома ми докладно поговоримо нижче.
Картопляні чіпси в домашніх умовах
Почати пропонуємо з звичних картопляних чіпсів на італійський манер. Ароматним доповненням до них стане розмарин, оливкову олію і трохи солі. І жодних смакових добавок!
Інгредієнти: картопляні бульби (великі) - 3 шт.; оливкова олія - 45 мл; розмарин - 2-3 гілочки; велика сіль, білий перець. Приготування Головне в приготуванні домашніх чіпсів – зручний слайсер або гострий ніж. Завдяки останнім вам вдасться нарізати картоплю не тільки тонко, але й рівномірно, щоб всі частини чипса залишалися однаково просушенными. Очистивши картоплю і нарізавши його, обсушіть слайсы серветками, а після відразу приправте сіллю з перцем і розтертим між пальцями розмарином. Збризніть шматочки оливковим маслом і перемішайте. Розподіліть майбутні чіпси на деко в один шар і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 градусах. Уважно стежите за вмістом дека, через 10 хвилин картопля почне дуже швидко підрум'янюватися.
Як зробити чіпси будинку в мікрохвильовці?
Не хочеться возитися з духовкою, тоді почніть готування в СВЧ. Приготувати чіпси таким чином можна з чого завгодно, головне, дотримуватися базові правила.
Розділивши вибраний плід на тонкі скибочки, ретельно обсушіть їх, щоб прискорити приготування. Приправте чіпси будь-якими спеціями за смаком і розкласти в один шар. Готуйте на максимальній потужності близько 4 хвилин. Якщо по закінченні часу чіпси все ще недостатньо хрусткими, то підсушуйте їх за 30 секунд.
Як зробити чіпси зі смаком цибулі в духовці будинку?
Інгредієнти: картопляні бульби (середнього розміру) - 2 шт.; оливкова олія - 15 мл; сушений лук (порошок) - 1 ст. ложка. Приготування Нарізавши і обсушивши чіпси, збризніть їх маслом, а потім приправити сумішшю солі і сушеного лука. Готуйте чіпси при 230 градусах 20-22 хвилин, дайте охолонути перед дегустацією.
Чіпси з гарбуза в домашніх умовах
Інгредієнти: гарбуз - 290 г; щіпка солі; тростинний цукор - 2 ст. ложки; щіпка кориці. Приготування Тонко нарізавши гарбуз, розподіліть її по пергаменту і посипте сумішшю цукру, солі і кориці. Залиште чіпси підсохнути 20 хвилин при 210 градусах, потім вимкніть жар і залиште гарбуз досушиться ще на аналогічний період часу.
Як зробити м'ясні чіпси будинку?
М'ясні чіпси, або «джерки», – прекрасна закуска до пива, яку можна готувати з великою кількістю спецій або ж у компанії скромного набору з солі і перцю. Ми вирішили замаринувати яловичину в соусі перед висушуванням.
Інгредієнти: яловича вирізка - 18 кг; соус барбекю - 240 мл Приготування Заморозьте шматок яловичини і наріжте його максимально тонко. Коли шматочки розморозяться, змішайте з соусом і залиште маринуватися мінімум на 6 годин. По закінченні часу розкладіть м'ясо на решітці і поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 3-4 години (в залежності від товщини шматків).
Як зробити бананові чіпси будинку?
Мабуть, немає нічого простіше, ніж робити домашні чіпси з банана, так як для їх приготування нічого, крім самого банана, не потрібно. Зрозуміло, ви можете доповнити шматочки прянощами, але цілком спокійно можна обійтися і без них.
Розділіть очищені банани на тонкі скибочки (02-03 мм) і розподіліть їх на пергаменті. Підсушіть банани півгодини при 120 градусах з одного боку, потім переверніть і сушіть ще стільки ж з іншого. Після охолодження можна знімати пробу.