» » Млинці на молоці та воді

Млинці на молоці та воді

Млинці на молоці та воді
Млинці на воді і молоці виходять найбільш гармонійними за смаком і правильними по щільності і текстурі. Варіації рецептів в такому виконанні ми пропонуємо нижче в нашому матеріалі.

Простий рецепт тонких млинців на молоці та воді


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 500 мл;

  • очищена вода – 500 мл;

  • яйця курячі добірні – 2 шт.;

  • вищого сорту борошно пшеничне – 310 г;

  • цукор-пісок – 45 г;

  • сіль кухонна кам'яна – дві щіпки;

  • олія соняшникова без аромату або оливкова.


  • Приготування

  • Всі складові для тіста необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони стали однаковою кімнатної температури.

  • Спочатку додаємо в миску добірні курячі яйця, додаємо сіль та цукровий пісок і збиваємо компоненти міксером до розчинення кристалів і придбання сумішшю пишною і однорідної текстури

  • Тепер підливаємо молоко і воду очищену, перемішуємо і починаємо невеликими порціями підмішувати просіяне пшеничне борошно, збиваючи масу при цьому міксером.

  • По густоті готове тісто на млинці повинно нагадувати кефір.

  • Тепер можемо приступати до смаження виробів. Для цього прогріваємо сковороду і промасливаем її дно трохи.

  • Набираємо приблизно половину ополоника тесту з миски, виливаємо в центр сковороди, нахиляємо тепер її в різні сторони і даємо тесту рівномірно розподілитися по дну посудини.

  • Смажимо вироби приблизно за тридцять секунд з кожної сторони, після чого перекладаємо на тарілку і подаємо з коханим наповненням.


  • Рецепт смачних млинців на мінеральній воді і молоці


    Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 310 мл;

  • вода мінеральна газована – 190 мл;

  • яйця курячі добірні – 2 шт.;

  • вищого сорту борошно пшеничне – 320 г;

  • цукровий пісок – 45-65 г;

  • сіль кухонна кам'яна – 2 щіпки;

  • олія соняшникова без аромату або оливкова олія (в тісто) – 50 мл;

  • олія соняшникова без аромату або скибочку сала (для змащування сковороди).


  • Приготування

  • Особливу легкість млинців в даному випадку додадуть бульбашки газу з мінеральної сильногазованою води, яку ми додамо в тісто разом з молоком.

  • На початковому етапі приготування збиваємо зовсім небагато яйця з додаванням солі і цукрового піску.

  • Тепер вливаємо в яєчну масу молоко і мінеральну воду і ретельно розмішуємо до однорідності.

  • Просіваємо і вмішуємо борошно в тісто невеликими порціями, безперервно збиваючи його при цьому віночком або міксером. Тільки так вдасться уникнути утворення борошняних грудочок.

  • Смажимо млинці на прогрітій блиннице або сковороді з товстим дном, промазати яке можна соняшниковою рафінованою олією, так і скибочкою несолоного свинячого сала.

  • Рум'яні вироби викладаємо на тарілку, при бажанні промазуємо шматочком вершкового масла і подаємо з коханим доповненням, в якості якого може бути як солодка згущене молоко , мед або варення, так і солона риба , ікра або паштет або кисло-солодкі ягоди і фрукти.


  • Як приготувати заварні млинці на воді і молоці?


    Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 350 мл;

  • очищена вода (окріп) – 210 мл;

  • яйця курячі добірні – 3 шт.;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 320 г;

  • цукровий пісок – 45-65 г;

  • сіль кухонна кам'яна – 2 щіпки;

  • олія соняшникова без аромату або оливкова олія (в тісто) – 30 мл;

  • олія соняшникова без аромату або скибочку сала (для змащування сковороди).


  • Приготування

  • Для приготування заварних млинців ставимо грітися в чайнику воду, а тим часом трохи збиваємо яйця з сіллю і цукром, додавши в кінці процесу і молоко.

  • В окрему посудину наливаємо гарячу воду, додаємо невеликими порціями тепер борошно, неперервно і інтенсивно розмішуючи масу при цьому віночком або міксером.

  • З'єднуємо яєчно-молочну суміш і заварную, збиваємо її гарненько і вливаємо соняшникова або оливкова без аромату масло.

  • Смажимо млинці з заварного тіста на прогрітій, промасленого злегка сковороді, підрум'янюючи вироби з двох сторін.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:05
    Переглядів: 112