Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашній сир - рецепти приготування

Домашній сир - рецепти приготування

9-08-2016, 20:44
396
Домашній сир - рецепти приготування
Сироваріння - дуже давнє ремесло, яке зберегло свою актуальність і донині. А в нинішній час, коли купуючи сир, важко бути впевненим у його якості та натуральності, це заняття актуально як ніколи. Тому якщо ви хочете спробувати приготувати справжній домашній сир і не знаєте, як це зробити, ми розповімо про приготування його в домашніх умовах дуже докладно.

Рецепт приготування домашнього сиру плавленого з сиру


Варто відразу сказати, що сир повинен бути справжнім, тому краще всього взяти його звичайно ж домашній на ринку, т. к. в магазинах найчастіше продають продукт, який в процесі не розплавиться.
Інгредієнти:

  • сир – 450 г;

  • сода – 5 г;

  • масло вершкове – 40 г;

  • сіль – 10 г;

  • зелень – 1/2 пучка.


  • Приготування
    Головним інгредієнтом в цьому рецепті звичайно ж виступає сир, але і без соди результату не буде. Тому змішуємо їх і добре розминаємо, якщо сир сухий, додати кілька столових ложок води, розм'якшене масло і відправляємо цю масу на водяну баню. Варто сказати, що маса під час приготування збільшиться в об'ємі, тому посуд беремо з запасом.
    Процес плавки сиру починається досить швидко, і ми починаємо його перемішувати. Якщо сир перестав плавитися, але при цьому ще залишилося багато зерен, то можливо варто додати ще соди, т. к. чим кисліше сир, тим більше потрібно соди. Але робимо це частинами, поступово, щоб не перестаратися. Якщо з'явилася пінка, це добрий знак, значить все йде як треба.
    В кінці масу можна перебити блендером, посолити і додати зелень. Далі розливаємо в ємності для зберігання і чекаємо поки сир охолоне.

    Сир з домашнього козячого молока в домашніх умовах


    Сир по цьому рецепту може зробити кожен, оскільки тут не використовуються ніякі додаткові ферменти і пристосування.
    Інгредієнти:

  • молоко свіже козяче – 2 л;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    Один літр молока ставимо в холодильник, і воно повинно провести не менше 12 годин, тоді у нього з'являється певна потрібна нам кислотність. Другий літр залишаємо в досить теплому місці, щоб з нього вийшла кисляк. Холодне молоко виливаємо в каструлю і нагріваємо практично до закипання. Тоді виливаємо до нього кисле молоко і перемішуємо пару хвилин, молоко починає згортатися і зверху спливають сирні згустки. До кипіння не доводимо і залишаємо під кришкою на годинку. Після цього проціджують через друшляк і марлю і підвішуємо добре стекти на пару годин. Після цього додаємо сіль і будь-які спеції які подобаються, наприклад, сушений кріп, базилік і т. д. і перемішуємо. Потім викладаємо у форму і ставимо під прес на 4 години. До цього моменту сир спрессуется і визріє.

    Твердий сир з домашнього сиру в домашніх умовах


    Для такого сиру сир краще взяти нежирний, але вологий, завдяки соді він буде дуже добре плавитися і стане повітряним і тягучим.
    Інгредієнти:

  • сир – 800 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • молоко – 400 мл;

  • масло вершкове – 70 г;

  • сіль – за смаком;

  • цукор – 10 г;

  • сода – 5 р.


  • Приготування
    Домашній сир - рецепти приготування

    У каструльку наливаємо молоко і висипаємо сир, розмішуємо. Ставимо на плиту і як тільки він починає закипати стане відділятися сироватка, робимо вогонь мінімальним і варимо 5 хвилин. А поки ми розмішуєм яйця з сіллю, содою і цукром. Каструлю з товстим дном розігріваємо і топимо там масло. Як тільки сир перетвориться в липкі грудки його проціджуємо через марлю від сироватки, змішуємо з яйцями і перекладаємо в каструлю до маслу, так варимо постійно перемішуючи, поки маса стане тягучою і липкою як тісто. Тоді перекладаємо її в ємність для застигання і відправляємо визрівати в холодильник на добу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити домашній сир?
    Як зробити домашній сир?
    Для любителів експериментувати з рецептами представляємо способи виготовлення домашнього сиру. Продукт виходить не гірше покупного, тільки корисніше.
    Домашній сир твердий
    Домашній сир твердий
    Виготовити по-справжньому смачний твердий сир можна і власноруч. Досить скористатися описаними у цьому матеріалі рецептами. Розповімо, як зробити
    Плавлений сир в домашніх умовах
    Плавлений сир в домашніх умовах
    Не хочете купувати молочні продукти в магазинах? Правильно, адже в процесі приготування в них додають багато непотрібних добавок. Краще спробуйте
    Козячий сир в домашніх умовах
    Козячий сир в домашніх умовах
    Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього
    Сир з кефіру
    Сир з кефіру
    Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
    Сир з сиру
    Сир з сиру
    Сир, який ми щодня купуємо у магазинах, часто не є корисним для нашого організму. І сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний сир із сиру у