Як зробити попкорн в домашніх умовах?
Сьогодні ми розповімо, як приготувати улюблені ласощі відвідувачів кінотеатрів - попкорн. Для цього необхідно придбати або виростити у себе на ділянці кукурудзу для попкорну, і приділити зовсім небагато часу для приготування продукту. Домашній попкорн виходить не менш смачний, ніж покупної, а його смішна собівартість буде чудовою мотивацією для власноручного приготування.
Інгредієнти:
кукурудза для попкорну – 60 г;
олія рослинна без аромату – 55 мл;
пісок цукровий – 220 г;
вода очищена – 40 мл;
харчова сода – 10 г;
сік лимонний – 4-5 крапель.
Приготування
Спочатку підготуємо сам попкорн. Для цього в сковороду з товстим дном і високими бортиками наливаємо рослинне без аромату масло та розміщуємо її на вогні. Його інтенсивність при цьому повинна бути трохи вище середньої. Всипаємо тепер в сковороду кукурудзу для попкорну і тут же прикриваємо кришкою. Через кілька секунд будуть чути характерні звуки, що буде свідчити про правильному перебігу процесу. Зернятка розкриваються, перетворюючись в попкорн. За весь час смаження періодично струшуємо сковороду, щоб нерозкриті зерна опустилися на дно, а розкриті не підгоріли. Після того як поплескування в сковороді припиниться знімаємо її з вогню і починаємо готувати карамель.
Насипаємо в товстостінний сотейник або казан цукровий пісок, вливаємо зовсім трохи водички і додаємо сік лимонний. Ставимо каструльку на вогонь трохи нижче середнього і залишаємо на деякий час у спокої, лише спостерігаючи за процесами, що відбуваються з боку. Коли цукор почне плавитися, приймаючи рідку консистенцію, нахиляємо посудину потроху то в одну, то в іншу сторону, змочуючи нерозчинені кристали для прискорення процесу. Помішувати вміст посуду в цей момент не рекомендується, поки весь цукор не розплавиться. Потім починаємо заважати акуратно карамель, щоб вона не підгоріла, і прогріваємо її до отримання красивого бурштинового кольору.
Тепер дуже швидко всипаємо в карамельну масу соду, також швидко розмішуємо вспенившуюся субстанцію і виливаємо її на попкорн, намагаючись рівномірно розподілити. Перемішуємо все швидко і акуратно, спішно переміщаємо на деко, вистелене пергаментным листочком і розрівнюємо, викладаючи попкорн в карамелі одним шаром.
Залишаємо попкорн в карамелі для застигання хвилин на сім і можемо пробувати.
Процес приготування солодкого попкорну можна значно спростити. Смак готового продукту в даному випадку дещо відрізняється від того, що приготований за вищеописаною технологією, але за відсутності вільного часу даний спосіб просто знахідка. Кукурудзяні зерна додаємо в сковороду, перемішуємо, щоб масло рівномірно їх покрило, а потім додаємо цукрову пудру і знову перемішуємо. Прикриваємо після цього сковороду кришкою і чекаємо закінчення процесу приготування і розкриття всіх зерен. Цукор при прогріванні розплавиться і додасть попкорну карамельний смак.
Інгредієнти:
кукурудза для попкорну – 25 г;
олія рослинна без аромату – 25 мл;
сіль дрібна «Екстра» – за смаком.
Приготування
Беручись готувати попкорн в мікрохвильовій печі, вибираючи для цього посуд, враховуємо, що кукурудза при цьому значно збільшується в об'ємі і з запропонованого її кількості вийде попкорну об'ємом приблизно як одна літрова баночка.
Поміщаємо кукурудзу в скляну миску, збризкуємо рослинним маслом, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Прикриваємо посудину скляною кришкою або другий тарілкою і ставимо в пристрій. Налаштовуємо його на потужність 800 Вт і встановлюємо таймер на п'ять хвилин. Після закінчення відведеного для приготування часу, залишаємо ємність з попкорном в мікрохвильовій печі ще на пару хвилин. І тільки після цього виймаємо з мікрохвильовки і насолоджуємося.
Аналогічним способом можна приготувати і солодкий попкорн в мікрохвильовій печі, замінивши сіль цукровою пудрою. Нею необхідно щедро посипати змащені маслом кукурудзяні зерна.
Як зробити солодкий попкорн в домашніх умовах в карамелі на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку підготуємо сам попкорн. Для цього в сковороду з товстим дном і високими бортиками наливаємо рослинне без аромату масло та розміщуємо її на вогні. Його інтенсивність при цьому повинна бути трохи вище середньої. Всипаємо тепер в сковороду кукурудзу для попкорну і тут же прикриваємо кришкою. Через кілька секунд будуть чути характерні звуки, що буде свідчити про правильному перебігу процесу. Зернятка розкриваються, перетворюючись в попкорн. За весь час смаження періодично струшуємо сковороду, щоб нерозкриті зерна опустилися на дно, а розкриті не підгоріли. Після того як поплескування в сковороді припиниться знімаємо її з вогню і починаємо готувати карамель.
Насипаємо в товстостінний сотейник або казан цукровий пісок, вливаємо зовсім трохи водички і додаємо сік лимонний. Ставимо каструльку на вогонь трохи нижче середнього і залишаємо на деякий час у спокої, лише спостерігаючи за процесами, що відбуваються з боку. Коли цукор почне плавитися, приймаючи рідку консистенцію, нахиляємо посудину потроху то в одну, то в іншу сторону, змочуючи нерозчинені кристали для прискорення процесу. Помішувати вміст посуду в цей момент не рекомендується, поки весь цукор не розплавиться. Потім починаємо заважати акуратно карамель, щоб вона не підгоріла, і прогріваємо її до отримання красивого бурштинового кольору.
Тепер дуже швидко всипаємо в карамельну масу соду, також швидко розмішуємо вспенившуюся субстанцію і виливаємо її на попкорн, намагаючись рівномірно розподілити. Перемішуємо все швидко і акуратно, спішно переміщаємо на деко, вистелене пергаментным листочком і розрівнюємо, викладаючи попкорн в карамелі одним шаром.
Залишаємо попкорн в карамелі для застигання хвилин на сім і можемо пробувати.
Процес приготування солодкого попкорну можна значно спростити. Смак готового продукту в даному випадку дещо відрізняється від того, що приготований за вищеописаною технологією, але за відсутності вільного часу даний спосіб просто знахідка. Кукурудзяні зерна додаємо в сковороду, перемішуємо, щоб масло рівномірно їх покрило, а потім додаємо цукрову пудру і знову перемішуємо. Прикриваємо після цього сковороду кришкою і чекаємо закінчення процесу приготування і розкриття всіх зерен. Цукор при прогріванні розплавиться і додасть попкорну карамельний смак.
Як смажити солоний попкорн в домашніх умовах в мікрохвильовці?
Інгредієнти:
Приготування
Беручись готувати попкорн в мікрохвильовій печі, вибираючи для цього посуд, враховуємо, що кукурудза при цьому значно збільшується в об'ємі і з запропонованого її кількості вийде попкорну об'ємом приблизно як одна літрова баночка.
Поміщаємо кукурудзу в скляну миску, збризкуємо рослинним маслом, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Прикриваємо посудину скляною кришкою або другий тарілкою і ставимо в пристрій. Налаштовуємо його на потужність 800 Вт і встановлюємо таймер на п'ять хвилин. Після закінчення відведеного для приготування часу, залишаємо ємність з попкорном в мікрохвильовій печі ще на пару хвилин. І тільки після цього виймаємо з мікрохвильовки і насолоджуємося.
Аналогічним способом можна приготувати і солодкий попкорн в мікрохвильовій печі, замінивши сіль цукровою пудрою. Нею необхідно щедро посипати змащені маслом кукурудзяні зерна.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити карамель в домашніх умовах?
Існує кілька видів карамелі, яку використовують у різних кулінарних цілях. Однак найпоширенішим напрямом залишається оформлення десертів і
Як зробити попкорн?
Як зробити попкорн будинку, якщо немає мікрохвильовки? Цим питанням задаються багато господинь, оскільки дане ласощі корисне, на відміну від інших
Як зробити чіпси в мікрохвильовці?
У багатьох з нас слово «чіпси» асоціюється з чимось виключно шкідливим і не вартим в щоденне вживання. Так то воно так, але якщо у вас на кухні
Попкорн в мікрохвильовці
Ви напевно помічали на полицях магазинів невеликі плоскі пакетики на яких були зображені зерна попкорну і писано, що поклавши його в мікрохвильовку
Мюслі на сніданок
Мюслі - це корисна суміш, приготована зі злаків, сухофруктів, горіхів, фруктів, ягід, меду та спецій. І сьогодні ми розповімо вам, як смачно і
Солодкий попкорн в домашніх умовах
Попкорн - популярна їжа для споживання на ходу і в кінотеатрах. Куплений в торгових мережах він, звичайно ж, смачний, але зовсім не корисний. І зараз