Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солодкий попкорн в домашніх умовах

Солодкий попкорн в домашніх умовах

18-01-2015, 21:15
1 830
Солодкий попкорн в домашніх умовах
Попкорн - популярна (і не тільки в Америці) їжа для вживання в кінотеатрах або, що називається, на ходу. Правильно приготовлений попкорн навіть корисний. Чого не можна сказати про все різноманітному асортименті попкорну, пропонованому торговими мережами і в кінотеатрах. В цьому товарі можуть бути присутніми аж ніяк не корисні добавки, в тому числі, трансжири, консерванти, барвники тощо
Розповімо, як зробити солодкий попкорн в домашніх умовах. Цукор, звичайно, теж некорисний, особливо у великих дозах, але ж іноді хочеться солодкого, тим більше попкорн ми в нормі не їмо кожен день.
Приступаємо до пошуків кукурудзи відповідних сортів. Зерна кукурудзи цих сортів добре вибухають. Краще всього вибирати кукурудзу для попкорну на продуктових ринках, попередньо порадившись з продавцями (краще - з перевіреними).
В домашніх умовах попкорн можна приготувати в мікрохвильовій печі, в духовій шафі на деку або просто на великій сковороді. Останній спосіб - самий примітивний і найбільш зручний (у всякому разі, корінні жителі Америки до Колумба готували його приблизно так). Можливі два варіанти попкорну: з маслом або без. Оскільки в класичному варіанті (з олією) використовується натуральне кокосове масло (воно довго практично не гіркне), є думка, що краще готувати без масла. Воно і корисніше буде.

Солодкий попкорн


Приготування
Зерна повинні бути чистими. Розігріваємо на слабкому вогні велику товстостінну суху сковороду без якихось новомодних покриттів (чавунну або алюмінієву) і засипаємо зерна. Їх не повинно бути занадто багато, хай тільки покривають дно в один шар. Прогріваємо на найменшому вогні, постійно помішуємо дерев'яною або металевою лопаткою. По мірі підривання знімаємо зерна і перекладаємо в керамічну миску.
Ось це у нас вийшов самий корисний попкорн. Краще їсти його без будь-яких подальших маніпуляцій.
Подумаємо, як краще і корисніше зробити попкорн солодким. Можна, звичайно, обсмажувати зерна з цукром на сковороді. Але ж ще ми хочемо, щоб і корисно було. Так?
Є різні способи карамелізації, використовуємо найбільш щадний. Приготуємо густий цукровий сироп: 1-15 частини цукру на 1 частину води. Щоб надати попкорну додатковий смак, можна замість або в суміші з водою використовувати сік-фреш (05 частини),
Солодкий попкорн в домашніх умовах
наприклад, апельсиновий вишневий чи малиновий.
Сироп прогріваємо до повного розчинення цукру. Занурюємо в нього попкорн. Витягуємо його шумівкою і викладаємо вільно на застелений щільним папером (краще пергаментним) або фольгою деко. Можна викласти без підкладки на чисту робочу дошку. Коли вода випарується, з сиропу, що покриває підірвані зерна, у нас вийде солодкий карамельний попкорн. Пересипаємо його в керамічну миску або відповідну скляну ємність і насолоджуємося. Запивати добре гарячим мате, ройбушем або іншими настоями.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з часником
Баклажани з часником
Баклажани з часником - відмінна закуска, що подається на стіл частіше в літній час, оскільки готується з свіжих овочів. Якщо ви хочете набратися
Як зробити попкорн?
Як зробити попкорн?
Як зробити попкорн будинку, якщо немає мікрохвильовки? Цим питанням задаються багато господинь, оскільки дане ласощі корисне, на відміну від інших
Як зберігати кукурудзу?
Як зберігати кукурудзу?
Якщо вам пощастило зібрати великий урожай кукурудзи, звичайно ж, необхідно знати способи, щоб зберегти її як можна довше. І бажано так, щоб
Як зробити чіпси в мікрохвильовці?
Як зробити чіпси в мікрохвильовці?
У багатьох з нас слово «чіпси» асоціюється з чимось виключно шкідливим і не вартим в щоденне вживання. Так то воно так, але якщо у вас на кухні
Попкорн в мікрохвильовці
Попкорн в мікрохвильовці
Ви напевно помічали на полицях магазинів невеликі плоскі пакетики на яких були зображені зерна попкорну і писано, що поклавши його в мікрохвильовку
Мюслі на сніданок
Мюслі на сніданок
Мюслі - це корисна суміш, приготована зі злаків, сухофруктів, горіхів, фруктів, ягід, меду та спецій. І сьогодні ми розповімо вам, як смачно і