Тістечко «Картопля» в домашніх умовах
Смак тістечка «Картопля» знайомий кожному з нас з самого дитинства. Зараз його можна купити в будь-кондитерської. А ще його можна зробити і самостійно. Під керівництвом дорослого з ним може впоратися навіть дитина. При цьому і продукти для нього доступні всім, вони завжди є під рукою. Як зробити тістечка картопля в домашніх умовах, зараз ми вам розповімо.
Інгредієнти:
масло вершкове 73% жирності – 80 г;
пісочне печиво – 300 г;
цукор – 120 г;
молоко – 150 мл;
лікер – 2 ст. ложки;
какао – 70 р.
Приготування
Молоко виливаємо в невелику каструльку, додаємо цукор і, помішуючи, нагріваємо до розчинення цукру. Тепер молоко знімаємо з вогню, кладемо в нього шматочок масла і розмішуємо до його розчинення. За допомогою блендера подрібнюємо печиво. Ступінь подрібнення визначаємо самостійно – якщо хочеться, щоб у самому тістечку не зустрічалося твердих шматочків, то тістечко краще розмолоти до стану крихти. Пересипаємо масу в миску, додаємо какао і добре перемішуємо. Заливаємо масу гарячим солоденьким молоком з маслом. Якщо це тістечко будуть їсти тільки дорослі, то сміливо додаємо лікер або ром. Для діток, природно, краще обійтися без цієї добавки. Гарненько все перемішуємо. Тепер формуємо тістечко бажаної форми. А далі вже виключно справа смаку. Готові тістечка «Картопля» без згущеного молока можна обваляти в какао або цукровій пудрі, а можна і просто залишити так. Ставимо їх у холодильник години на 3.
Інгредієнти:
печиво - 300 г;
какао – 60 г;
молоко згущене – 100 мл;
масло вершкове 73% жирності – 140 р.
Приготування
Масло розм'якшуємо, просто діставши його з холодильника заздалегідь. Збиваємо його разом зі згущеним молоком. Печиво подрібнюємо і змішуємо з порошком какао. Змішуємо дану суміш зі згущеним молоком і маслом. В отриману смачну масу можна додати горіхи, родзинки. Масу добре вимішуємо і формуємо з неї тістечка. Прибираємо їх в холодильник години на 2-3. Після закінчення цього часу вони будуть повністю готові до вживання.
Інгредієнти:
Для тіста:
яйця – 4 шт.;
борошно – 1 склянка;
цукор – 1 склянка;
розпушувач – 1 ч. ложка;
цукор ванільний – 10 р.
Для крему:
масло вершкове – 130 г;
згущене молоко – 50 г;
пудра цукрова – 70 р.
Для панірування:
какао – 100 г;
пудра цукрова – 100 г;
арахіс для прикраси.
Приготування
Почнемо з приготування бісквіта: спочатку гарненько збиваємо яйця, щоб маса збільшилася в об'ємі в 2 рази, потім по трохи додаємо цукор, продовжуючи збивати до утворення пишної білої маси. Потроху додаємо борошно і розпушувач і вимішуємо тісто. Дно форми для випічки застеляємо пекарським папером, змащуємо її маслом, виливаємо тісто і випікаємо близько півгодини в добре нагрітій духовці. Готовий бісквіт охолодити і залишаємо годинок на 12 – нам потрібно, щоб він підсох. Після цього нарізаємо його довільними шматочками і за допомогою блендера перетворюємо його в крихту. Для крему змішати розм'якшене масло з цукровою пудрою, додаємо згущене молоко і знову добре вимішуємо або ж навіть збиваємо. Висипаємо в крем бісквітну крихту і знову перемішуємо. Формуємо тістечка бажаної форми. Просіваємо цукрову пудру з какао і обкачуємо тістечка в цій суміші. За бажанням зверху можна прикрасити їх арахісом. Тістечко «Картопля», приготована вдома, перед подачею потрібно витримати в холодильнику годинки 2. Приємного чаювання!
Як робити тістечко «Картопля»?
Інгредієнти:
Приготування
Молоко виливаємо в невелику каструльку, додаємо цукор і, помішуючи, нагріваємо до розчинення цукру. Тепер молоко знімаємо з вогню, кладемо в нього шматочок масла і розмішуємо до його розчинення. За допомогою блендера подрібнюємо печиво. Ступінь подрібнення визначаємо самостійно – якщо хочеться, щоб у самому тістечку не зустрічалося твердих шматочків, то тістечко краще розмолоти до стану крихти. Пересипаємо масу в миску, додаємо какао і добре перемішуємо. Заливаємо масу гарячим солоденьким молоком з маслом. Якщо це тістечко будуть їсти тільки дорослі, то сміливо додаємо лікер або ром. Для діток, природно, краще обійтися без цієї добавки. Гарненько все перемішуємо. Тепер формуємо тістечко бажаної форми. А далі вже виключно справа смаку. Готові тістечка «Картопля» без згущеного молока можна обваляти в какао або цукровій пудрі, а можна і просто залишити так. Ставимо їх у холодильник години на 3.
Приготування тістечка «Картопля»
Інгредієнти:
Приготування
Масло розм'якшуємо, просто діставши його з холодильника заздалегідь. Збиваємо його разом зі згущеним молоком. Печиво подрібнюємо і змішуємо з порошком какао. Змішуємо дану суміш зі згущеним молоком і маслом. В отриману смачну масу можна додати горіхи, родзинки. Масу добре вимішуємо і формуємо з неї тістечка. Прибираємо їх в холодильник години на 2-3. Після закінчення цього часу вони будуть повністю готові до вживання.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для панірування:
Приготування
Почнемо з приготування бісквіта: спочатку гарненько збиваємо яйця, щоб маса збільшилася в об'ємі в 2 рази, потім по трохи додаємо цукор, продовжуючи збивати до утворення пишної білої маси. Потроху додаємо борошно і розпушувач і вимішуємо тісто. Дно форми для випічки застеляємо пекарським папером, змащуємо її маслом, виливаємо тісто і випікаємо близько півгодини в добре нагрітій духовці. Готовий бісквіт охолодити і залишаємо годинок на 12 – нам потрібно, щоб він підсох. Після цього нарізаємо його довільними шматочками і за допомогою блендера перетворюємо його в крихту. Для крему змішати розм'якшене масло з цукровою пудрою, додаємо згущене молоко і знову добре вимішуємо або ж навіть збиваємо. Висипаємо в крем бісквітну крихту і знову перемішуємо. Формуємо тістечка бажаної форми. Просіваємо цукрову пудру з какао і обкачуємо тістечка в цій суміші. За бажанням зверху можна прикрасити їх арахісом. Тістечко «Картопля», приготована вдома, перед подачею потрібно витримати в холодильнику годинки 2. Приємного чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Тістечко «Картопля» по ГОСТу СРСР - рецепт
Мало хто пам'ятає оригінальний смак справжнього тістечка «Картопля», адже те, що сьогодні пропонують недобросовісні виробники солодощів, навіть
Як приготувати тістечко «Картопля» в домашніх умовах?
Напевно, ті, хто готували тістечко «Картопля» самостійно знають, що правильне ласощі готується на основі з бісквітної крихти. Пропонуємо опустити
Тістечко «Картопля» з печива
Рецепт тістечка «Картопля» неймовірно простий, що створити його можна навіть разом з дітьми. Варіантів цього ласощі безліч, але ми пропонуємо два
Як приготувати тістечко «Картопля»?
Всі ми любимо солодке. Куди ж без нього? Адже так приємно випити чашечку кави з смачним тістечком «Картопля». Звичайно, можна купити його в магазині,
Тістечко зі згущеним молоком
Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий
Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими