Смак тістечка «Картопля» знайомий кожному з нас з самого дитинства. Зараз його можна купити в будь-кондитерської. А ще його можна зробити і самостійно. Під керівництвом дорослого з ним може впоратися навіть дитина. При цьому і продукти для нього доступні всім, вони завжди є під рукою. Як зробити тістечка картопля в домашніх умовах, зараз ми вам розповімо.
Як робити тістечко «Картопля»?
Інгредієнти: масло вершкове 73% жирності – 80 г; пісочне печиво – 300 г; цукор – 120 г; молоко – 150 мл; лікер – 2 ст. ложки; какао – 70 р. Приготування Молоко виливаємо в невелику каструльку, додаємо цукор і, помішуючи, нагріваємо до розчинення цукру. Тепер молоко знімаємо з вогню, кладемо в нього шматочок масла і розмішуємо до його розчинення. За допомогою блендера подрібнюємо печиво. Ступінь подрібнення визначаємо самостійно – якщо хочеться, щоб у самому тістечку не зустрічалося твердих шматочків, то тістечко краще розмолоти до стану крихти. Пересипаємо масу в миску, додаємо какао і добре перемішуємо. Заливаємо масу гарячим солоденьким молоком з маслом. Якщо це тістечко будуть їсти тільки дорослі, то сміливо додаємо лікер або ром. Для діток, природно, краще обійтися без цієї добавки. Гарненько все перемішуємо. Тепер формуємо тістечко бажаної форми. А далі вже виключно справа смаку. Готові тістечка «Картопля» без згущеного молока можна обваляти в какао або цукровій пудрі, а можна і просто залишити так. Ставимо їх у холодильник години на 3.
Приготування тістечка «Картопля»
Інгредієнти: печиво - 300 г; какао – 60 г; молоко згущене – 100 мл; масло вершкове 73% жирності – 140 р. Приготування Масло розм'якшуємо, просто діставши його з холодильника заздалегідь. Збиваємо його разом зі згущеним молоком. Печиво подрібнюємо і змішуємо з порошком какао. Змішуємо дану суміш зі згущеним молоком і маслом. В отриману смачну масу можна додати горіхи, родзинки. Масу добре вимішуємо і формуємо з неї тістечка. Прибираємо їх в холодильник години на 2-3. Після закінчення цього часу вони будуть повністю готові до вживання.
Тістечко «Картопля» з бісквіту
Інгредієнти: Для тіста:
яйця – 4 шт.; борошно – 1 склянка; цукор – 1 склянка; розпушувач – 1 ч. ложка; цукор ванільний – 10 р. Для крему:
масло вершкове – 130 г; згущене молоко – 50 г; пудра цукрова – 70 р. Для панірування:
какао – 100 г; пудра цукрова – 100 г; арахіс для прикраси. Приготування Почнемо з приготування бісквіта: спочатку гарненько збиваємо яйця, щоб маса збільшилася в об'ємі в 2 рази, потім по трохи додаємо цукор, продовжуючи збивати до утворення пишної білої маси. Потроху додаємо борошно і розпушувач і вимішуємо тісто. Дно форми для випічки застеляємо пекарським папером, змащуємо її маслом,

виливаємо тісто і випікаємо близько півгодини в добре нагрітій духовці. Готовий бісквіт охолодити і залишаємо годинок на 12 – нам потрібно, щоб він підсох. Після цього нарізаємо його довільними шматочками і за допомогою блендера перетворюємо його в крихту. Для крему змішати розм'якшене масло з цукровою пудрою, додаємо згущене молоко і знову добре вимішуємо або ж навіть збиваємо. Висипаємо в крем бісквітну крихту і знову перемішуємо. Формуємо тістечка бажаної форми. Просіваємо цукрову пудру з какао і обкачуємо тістечка в цій суміші. За бажанням зверху можна прикрасити їх арахісом. Тістечко «Картопля», приготована вдома, перед подачею потрібно витримати в холодильнику годинки 2. Приємного чаювання!