Вернуться назад Распечатать

Тістечко «Картопля» в домашніх умовах

Тістечко «Картопля» в домашніх умовах
Смак тістечка «Картопля» знайомий кожному з нас з самого дитинства. Зараз його можна купити в будь-кондитерської. А ще його можна зробити і самостійно. Під керівництвом дорослого з ним може впоратися навіть дитина. При цьому і продукти для нього доступні всім, вони завжди є під рукою. Як зробити тістечка картопля в домашніх умовах, зараз ми вам розповімо.

Як робити тістечко «Картопля»?


Інгредієнти:

  • масло вершкове 73% жирності – 80 г;

  • пісочне печиво – 300 г;

  • цукор – 120 г;

  • молоко – 150 мл;

  • лікер – 2 ст. ложки;

  • какао – 70 р.


  • Приготування
    Молоко виливаємо в невелику каструльку, додаємо цукор і, помішуючи, нагріваємо до розчинення цукру. Тепер молоко знімаємо з вогню, кладемо в нього шматочок масла і розмішуємо до його розчинення. За допомогою блендера подрібнюємо печиво. Ступінь подрібнення визначаємо самостійно – якщо хочеться, щоб у самому тістечку не зустрічалося твердих шматочків, то тістечко краще розмолоти до стану крихти. Пересипаємо масу в миску, додаємо какао і добре перемішуємо. Заливаємо масу гарячим солоденьким молоком з маслом. Якщо це тістечко будуть їсти тільки дорослі, то сміливо додаємо лікер або ром. Для діток, природно, краще обійтися без цієї добавки. Гарненько все перемішуємо. Тепер формуємо тістечко бажаної форми. А далі вже виключно справа смаку. Готові тістечка «Картопля» без згущеного молока можна обваляти в какао або цукровій пудрі, а можна і просто залишити так. Ставимо їх у холодильник години на 3.

    Приготування тістечка «Картопля»


    Інгредієнти:

  • печиво - 300 г;

  • какао – 60 г;

  • молоко згущене – 100 мл;

  • масло вершкове 73% жирності – 140 р.


  • Приготування
    Масло розм'якшуємо, просто діставши його з холодильника заздалегідь. Збиваємо його разом зі згущеним молоком. Печиво подрібнюємо і змішуємо з порошком какао. Змішуємо дану суміш зі згущеним молоком і маслом. В отриману смачну масу можна додати горіхи, родзинки. Масу добре вимішуємо і формуємо з неї тістечка. Прибираємо їх в холодильник години на 2-3. Після закінчення цього часу вони будуть повністю готові до вживання.

    Тістечко «Картопля» з бісквіту


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйця – 4 шт.;

  • борошно – 1 склянка;

  • цукор – 1 склянка;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • цукор ванільний – 10 р.


  • Для крему:

  • масло вершкове – 130 г;

  • згущене молоко – 50 г;

  • пудра цукрова – 70 р.


  • Для панірування:

  • какао – 100 г;

  • пудра цукрова – 100 г;

  • арахіс для прикраси.


  • Приготування
    Почнемо з приготування бісквіта: спочатку гарненько збиваємо яйця, щоб маса збільшилася в об'ємі в 2 рази, потім по трохи додаємо цукор, продовжуючи збивати до утворення пишної білої маси. Потроху додаємо борошно і розпушувач і вимішуємо тісто. Дно форми для випічки застеляємо пекарським папером, змащуємо її маслом,
    Тістечко «Картопля» в домашніх умовах
    виливаємо тісто і випікаємо близько півгодини в добре нагрітій духовці. Готовий бісквіт охолодити і залишаємо годинок на 12 – нам потрібно, щоб він підсох. Після цього нарізаємо його довільними шматочками і за допомогою блендера перетворюємо його в крихту. Для крему змішати розм'якшене масло з цукровою пудрою, додаємо згущене молоко і знову добре вимішуємо або ж навіть збиваємо. Висипаємо в крем бісквітну крихту і знову перемішуємо. Формуємо тістечка бажаної форми. Просіваємо цукрову пудру з какао і обкачуємо тістечка в цій суміші. За бажанням зверху можна прикрасити їх арахісом. Тістечко «Картопля», приготована вдома, перед подачею потрібно витримати в холодильнику годинки 2. Приємного чаювання!