Круасани зі згущеним молоком
Справжні французькі круасани - страва нескладне та приємне у приготуванні для людини, що має базові кулінарні вміння. Домашні круасани - це відмінний ситний і поживний сніданок, зручний «перекус» і просто смачний варіант солодкої випічки улюблений у всьому світі. Французи, правда, круасанів зі згущеним молоком не готують (тому що у них її немає), ну а чому це, власне, повинно зупиняти нас з вами? Тому вирішено - сьогодні готуємо круасани з згущеним молоком!
Основа круасанів - це, безумовно, тісто: хрустке зовні, всередині пишне, м'яке, ароматне і повітряне. Особливих секретів його приготування немає, так як тісто для круасанів мало чим відрізняється від дріжджового листкового тіста, точніше не відрізняється практично нічим, тому головне в цій справі - навичка, а його завжди набувають досвідченим шляхом.
Як приготувати круасани зі згущеним молоком, читайте в рецепті нижче.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 4 ст.;
вода - 1/2 ст.;
молоко - 1/2 ст.;
вершкове масло - 3 ст. ложки + 1 1/4 ст.;
дріжджі - 1 ст. ложка;
сіль - 2 ч. ложки;
яйце - 1 шт.
Для начинки:
варена згущене молоко.
Приготування
У глибоку миску для замішування тіста просіваємо борошно, дріжджі і сіль, ретельно перемішуємо суху суміш, щоб дріжджі рівномірно розподілилися в ній. Далі настає черга рідких інгредієнтів: першим йде топлене вершкове масло (3 ст. ложки), потім холодна вода і молоко.
Приступаємо до замішування - інтенсивно перемішуємо суміш віночком до загустіння або за допомогою міксера (3-я швидкість) близько 3 хвилин. Далі переходимо до замішування руками, на яке також піде 3-5 хвилин.
Отримане тісто формуємо кульку, кладемо на припиленную борошном тарілку і ставимо в холодильник на ніч, не забувши захистити поверхню тіста від обвітрювання, попередньо накривши її харчовою плівкою.
На наступний день 1 1/4 ст. холодного вершкового масла нарізаємо кубиками, які необхідно щільно скласти на лист пекарської папери таким чином, щоб вийшов масляний квадрат зі стороною в 14-15 див. Зверху масляну основу накриваємо ще одним листом пекарської папери і приступаємо до розкочування олії. Розкачуємо що є сили, поки однорідний лист не досягне розмірів квадрата зі стороною в 19 см, після чого залишаємо його в морозилці і приступаємо до розкочування тіста.
Дістаємо тісто з холодильника і кладемо на подпиленную борошном робочу поверхню. Розкачуємо його так, щоб утворився квадрат зі стороною в 26 див. Тепер дістаємо наш масляний лист з холодильника і кладемо його поверх листа тіста так, щоб кути масляного квадрата були спрямований до прямих квадрата тесту, а не до його кутах. Куточки тесту акуратно витягаємо і складаємо до центру масляного шару, щоб в результаті отримати конверт. Кладемо тісто «лицьовій» частиною конверта і розкачуємо лист в прямокутник розміром 20 на 60 див. Складаємо його в 2 рази, обертаємо отриманий рулет» плівку і кладемо в морозилку на 20 хвилин. Після того як тісто відпочине всю процедуру повторюємо ще двічі. Тепер готове тісто необхідно знову залишити на ніч обернувши плівкою, після чого з ним можна буде працювати.
Як тільки тісто «відлежалося», розкачуємо його у вже звичний прямокутник, правда вже великих масштабів - близько 20 см на 1 м. Отриману стрічку акуратно і рівно розрізаємо на трикутники необхідного розміру (в залежності від розмірів бажаного круасана). На широку частину кожного з трикутників кладемо по чайній ложці згущеного молока і звертаємо десерт до верхнього куточка рулетом. Сформовані круасани кладемо на змащений маслом деко і залишаємо при кімнатній температурі (близько 26 градусів) підійти 1 1/2 - 2 години. Після цього залишається лише запекти їх, попередньо змастивши збитим яйцем. Приготування даного ласощі займе 8-10 хвилин при 200 градусах.
Рецепт круасанів зі згущеним молоком
Основа круасанів - це, безумовно, тісто: хрустке зовні, всередині пишне, м'яке, ароматне і повітряне. Особливих секретів його приготування немає, так як тісто для круасанів мало чим відрізняється від дріжджового листкового тіста, точніше не відрізняється практично нічим, тому головне в цій справі - навичка, а його завжди набувають досвідченим шляхом.
Як приготувати круасани зі згущеним молоком, читайте в рецепті нижче.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У глибоку миску для замішування тіста просіваємо борошно, дріжджі і сіль, ретельно перемішуємо суху суміш, щоб дріжджі рівномірно розподілилися в ній. Далі настає черга рідких інгредієнтів: першим йде топлене вершкове масло (3 ст. ложки), потім холодна вода і молоко.
Приступаємо до замішування - інтенсивно перемішуємо суміш віночком до загустіння або за допомогою міксера (3-я швидкість) близько 3 хвилин. Далі переходимо до замішування руками, на яке також піде 3-5 хвилин.
Отримане тісто формуємо кульку, кладемо на припиленную борошном тарілку і ставимо в холодильник на ніч, не забувши захистити поверхню тіста від обвітрювання, попередньо накривши її харчовою плівкою.
На наступний день 1 1/4 ст. холодного вершкового масла нарізаємо кубиками, які необхідно щільно скласти на лист пекарської папери таким чином, щоб вийшов масляний квадрат зі стороною в 14-15 див. Зверху масляну основу накриваємо ще одним листом пекарської папери і приступаємо до розкочування олії. Розкачуємо що є сили, поки однорідний лист не досягне розмірів квадрата зі стороною в 19 см, після чого залишаємо його в морозилці і приступаємо до розкочування тіста.
Дістаємо тісто з холодильника і кладемо на подпиленную борошном робочу поверхню. Розкачуємо його так, щоб утворився квадрат зі стороною в 26 див. Тепер дістаємо наш масляний лист з холодильника і кладемо його поверх листа тіста так, щоб кути масляного квадрата були спрямований до прямих квадрата тесту, а не до його кутах. Куточки тесту акуратно витягаємо і складаємо до центру масляного шару, щоб в результаті отримати конверт. Кладемо тісто «лицьовій» частиною конверта і розкачуємо лист в прямокутник розміром 20 на 60 див. Складаємо його в 2 рази, обертаємо отриманий рулет» плівку і кладемо в морозилку на 20 хвилин. Після того як тісто відпочине всю процедуру повторюємо ще двічі. Тепер готове тісто необхідно знову залишити на ніч обернувши плівкою, після чого з ним можна буде працювати.
Як тільки тісто «відлежалося», розкачуємо його у вже звичний прямокутник, правда вже великих масштабів - близько 20 см на 1 м. Отриману стрічку акуратно і рівно розрізаємо на трикутники необхідного розміру (в залежності від розмірів бажаного круасана). На широку частину кожного з трикутників кладемо по чайній ложці згущеного молока і звертаємо десерт до верхнього куточка рулетом. Сформовані круасани кладемо на змащений маслом деко і залишаємо при кімнатній температурі (близько 26 градусів) підійти 1 1/2 - 2 години. Після цього залишається лише запекти їх, попередньо змастивши збитим яйцем. Приготування даного ласощі займе 8-10 хвилин при 200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочка з повидлом
Думаєте, щоб такого новенького і смачненького зробити до чаю? Пропонуємо відмінне і просте рішення - з слойки з повидлом. Давайте розглянемо декілька
Круасани з сиром
Набридли традиційні сніданки? Приготуйте круасани з сиром. Рецепт досить простий, а страва це, як ви, напевно, знаєте, дивовижно смачне. Читайте
Круасани з шоколадом
Смачний перекус разом з круасанами. Ці булочки, так улюблені французами, вільно можуть стати добрим, смачним і ситним сніданком. Ви відчуєте
Круасани з листкового тіста
Круасани - дуже смачна французька випічка. Її їдять на сніданок з кавою або какао. Рецепт круасанів не складний, особливо коли у вас вже є готове
Круасани з листкового тіста
Круасани - дуже смачна французька випічка. Її їдять на сніданок з кавою або какао. Рецепт круасанів не складний, особливо коли у вас вже є готове
Рецепт круасанів в домашніх умовах
Круасани - це чудова французька випічка, популярна у всьому світі. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами їх створення в домашніх умовах.