Квіти з мастики – майстер-клас для початківців
Способів декору тортів зараз існує величезна безліч, тут вам на допомогу прийде і цукрова глазур з обвалуванням, і шоколадна розпис, і крем, і мастика. Остання забезпечує готового торта найбільш охайний і ефектний зовнішній вигляд. Якщо ви ще ніколи не працювали з цим матеріалом, але руки вже давно «сверблять» спробувати, почніть з простих і популярних елементів декору, таких як квіти. А зараз ми підкажемо як це зробити буде простіше всього.
Для такої простої ромашки нам потрібна жовта мастика для серединки і блакитна або будь світла для пелюсток. А також лінійка, ніж, корок від вина чи шампанського, трубки відповідного діаметру і піала відповідного розміру.
Для пелюсток розгортаємо в пласт мастику і нарізаємо її на вузькі довгі смужки. Кожну смужку огинаємо навколо трубки і з'єднуємо. Розмір пелюсток залежатиме від діаметра трубки, але важливо щоб після з'єднання смужок залишався дуже короткий край.
В такому положенні дамо їм трохи підсохнути і зафіксувати форму, а потім можна перекласти для остаточної просушки, наприклад, у розрізаний пластикові пляшки або великий піднос.
У підсумку виходять однакові кільця-пелюстки.
Тепер з жовтою мастики вирізаємо підходять за розміром до пелюсткам серцевинки. Рельєф на них можна зробити зубочисткою або віддрукувавши через марлю.
href="/sites/default/files/39/2016-05-30_1204/cvety_iz_mastiki_master_klass_dlya_nachinayushchih_5.jpg" >
Тепер беремо пробку, кладемо на неї вниз обличчям серцевиною і зверху на неї починаємо збирати квітка. Тепер видно скільки потрібно залишити краю, а скільки можна просто відрізати, надаючи кінчика форму конуса. Скріплюємо звичайною водою.
href="/sites/default/files/39/2016-05-30_1204/cvety_iz_mastiki_master_klass_dlya_nachinayushchih_6.jpg" >
Коли пелюстки зібрані, кладемо зверху ще одну серцевиною, так квітка вийде двостороннім.
href="/sites/default/files/39/2016-05-30_1205/cvety_iz_mastiki_master_klass_dlya_nachinayushchih_7.jpg" >
Якщо раптом сталося таке, що ваша мастика не застигла чи не тримає форму, не турбуйтеся. Квітку можна зробити не таким об'ємним, але дуже навіть симпатичним.
Нам знадобиться мастика одного кольору, олівець, ножиці, зубочистка і ручка з заокругленим ковпачком або щось на зразок барабанної палички.
Спочатку скачаємо з мастики невеликий кульку, потім надамо йому форму краплі.
Потім припыляем крохмалем або пудрою загострену бік олівця, щоб він не прилип і насаджуємо заготівлю тупою стороною, проштовхуючи олівець досить глибоко всередину.
Олівець дістаємо і ножицями акуратно робимо шість надрізів, намагаючись щоб пелюстки вийшли однакового розміру.
Тепер пальцями розплющуємо кожна пелюстка, робимо краю овальними і вигинаємо назовні.
Зробимо краї пелюсток ще більш тонкими, щоб надати квітці витонченості.
На цьому етапі можна загнути пелюстки внахлест один на одного, підфарбувати серединку і отримати плюмерії.
А можна продовжити роботу, зубочисткою робимо рельєф на пелюстках, чергуючи три згинаємо трохи до центру, а три залишаємо розправленими. Вставляємо тичинки і отримуємо бутон фрезії. Можна його залишити нерозкритим, а можна і нерозпустившоюся, тоді тичинки не знадобляться. Сушити такий квіточку краще в підвішеному стані, вниз головою.
Прості квіти з мастики своїми руками - майстер клас для початківців
Для такої простої ромашки нам потрібна жовта мастика для серединки і блакитна або будь світла для пелюсток. А також лінійка, ніж, корок від вина чи шампанського, трубки відповідного діаметру і піала відповідного розміру.
Для пелюсток розгортаємо в пласт мастику і нарізаємо її на вузькі довгі смужки. Кожну смужку огинаємо навколо трубки і з'єднуємо. Розмір пелюсток залежатиме від діаметра трубки, але важливо щоб після з'єднання смужок залишався дуже короткий край.
В такому положенні дамо їм трохи підсохнути і зафіксувати форму, а потім можна перекласти для остаточної просушки, наприклад, у розрізаний пластикові пляшки або великий піднос.
У підсумку виходять однакові кільця-пелюстки.
Тепер з жовтою мастики вирізаємо підходять за розміром до пелюсткам серцевинки. Рельєф на них можна зробити зубочисткою або віддрукувавши через марлю.
href="/sites/default/files/39/2016-05-30_1204/cvety_iz_mastiki_master_klass_dlya_nachinayushchih_5.jpg" >
Тепер беремо пробку, кладемо на неї вниз обличчям серцевиною і зверху на неї починаємо збирати квітка. Тепер видно скільки потрібно залишити краю, а скільки можна просто відрізати, надаючи кінчика форму конуса. Скріплюємо звичайною водою.
href="/sites/default/files/39/2016-05-30_1204/cvety_iz_mastiki_master_klass_dlya_nachinayushchih_6.jpg" >
Коли пелюстки зібрані, кладемо зверху ще одну серцевиною, так квітка вийде двостороннім.
href="/sites/default/files/39/2016-05-30_1205/cvety_iz_mastiki_master_klass_dlya_nachinayushchih_7.jpg" >
Якщо раптом сталося таке, що ваша мастика не застигла чи не тримає форму, не турбуйтеся. Квітку можна зробити не таким об'ємним, але дуже навіть симпатичним.
Як зробити дрібні квіти з мастики без спеціальних інструментів?
Нам знадобиться мастика одного кольору, олівець, ножиці, зубочистка і ручка з заокругленим ковпачком або щось на зразок барабанної палички.
Спочатку скачаємо з мастики невеликий кульку, потім надамо йому форму краплі.
Потім припыляем крохмалем або пудрою загострену бік олівця, щоб він не прилип і насаджуємо заготівлю тупою стороною, проштовхуючи олівець досить глибоко всередину.
Олівець дістаємо і ножицями акуратно робимо шість надрізів, намагаючись щоб пелюстки вийшли однакового розміру.
Тепер пальцями розплющуємо кожна пелюстка, робимо краю овальними і вигинаємо назовні.
Зробимо краї пелюсток ще більш тонкими, щоб надати квітці витонченості.
На цьому етапі можна загнути пелюстки внахлест один на одного, підфарбувати серединку і отримати плюмерії.
А можна продовжити роботу, зубочисткою робимо рельєф на пелюстках, чергуючи три згинаємо трохи до центру, а три залишаємо розправленими. Вставляємо тичинки і отримуємо бутон фрезії. Можна його залишити нерозкритим, а можна і нерозпустившоюся, тоді тичинки не знадобляться. Сушити такий квіточку краще в підвішеному стані, вниз головою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадна мастика
Прекрасним варіантом домашнього декорування десерту стане використання шоколадної мастики. Далі опишемо найбільш вдалі способи її приготування і
Бант з мастики
Спробуйте оформити торт мастикою - це зовсім не важко. Навіть не маючи спеціальної практики в роботі з пластичним матеріалом, можна почати з ліплення
Фігурки з мастики - майстер-клас для початківців
Якщо скористатися детальними рекомендаціями цієї статті, можна декорувати домашній торт, не володіючи спеціальними вміннями та інструментами.
Прикраси з мастики своїми руками для початківців
На ділі, оформити торт унікальними деталями з мастики зовсім не складно. Існує безліч способів створення чудових елементів декору для особливого
Торт «Міньйон» з мастики
Пропонуємо порадувати малюків незрівнянним тортом, створеним власноруч у вигляді улюбленого героя мультфільму. В деталях опишемо, як зібрати і
Як прикрасити паски на великдень своїми руками?
З наближенням Великодня багатьох хазяєчок цікавить, як по-новому оформити паски, щоб вироби були незвичайними. Далі опишемо декілька абсолютно нових