» » Марципан в домашніх умовах - рецепт

Марципан в домашніх умовах - рецепт

Марципан в домашніх умовах - рецепт
Під марципаном розуміють мигдалеву масу, отриману шляхом змішування в певних пропорціях подрібненого горіха, цукрової або фруктозной пудри або меду. Пластичність даного продукту дозволяє використовувати його для оформлення тортів і виготовлення цукерок, а приголомшливий смак і оригінальність для використання в якості начинки при приготуванні домашньої випічки.
Далі ми розповімо, як швидко і просто приготувати в домашніх умовах щільний марципан для тортів, а також запропонуємо рецепт приготування наповнення для булочок або круасанів .

Марципан з медом для тортів - рецепт приготування в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • мигдаль – 520 г;

  • пудра цукрова – 420 г;

  • рідкий мед -110 г;

  • мигдалева есенція – 2-3 краплі;

  • барвники (за необхідності);

  • молоко – 240 мл


  • Приготування
    Приступаючи до приготування домашнього марципана за даним рецептом, позбавимо спочатку мигдальні горіхи від оболонки. Для цього поміщаємо мигдаль в кухлик або каструльку, заливаємо окропом, проварюємо протягом однієї або двох хвилин, після чого відкидаємо на друшляк і після охолодження легко очищаємо. Тепер промиваємо очищений мигдаль під проточною водою, даємо стекти і підсушуємо його трохи на сухій сковороді. Не допускаємо підсмажування горіхів, а добиваємося лише їх підсихання.
    Тепер поміщаємо мигдаль в ємність блендера і подрібнюємо до пюреподібного текстури, після чого додаємо мед і цукрову пудру. Саме за рахунок останньої добиваємося необхідної щільності маси, щоб зручно було її розкачати і використовувати для приготування фігурок для торта. При бажанні і необхідності марципанову масу можна підфарбувати, додавши в процесі вимішування харчовий барвник бажаного кольору.
    Приготований за цим рецептом марципан можна використовувати не тільки для оформлення тортів. З нього виходять неймовірно смачні домашні цукерки, якщо нарізати розкачану масу на рівні фрагменти, покрити їх розтопленим шоколадом або інший глазур'ю і дати застигнути.

    Марципан - рецепт в домашніх умовах з сиропом для булочок


    Інгредієнти:

  • мигдаль – 220 г;

  • цукровий пісок – 160 г;

  • вода – 90 мл


  • Приготування
    Приготовану марципанову масу по даному рецепту ідеально використовувати для приготування булочок з марципаном або круасанів.
    Марципан в домашніх умовах - рецепт

    Для початку також як у попередньому варіанті позбавляємо мигдальні горіхи від оболонок, помістивши їх в киплячу воду і проваріть кілька хвилин. Після охолодження шкірка легко відокремиться і мигдаль очиститься. Тепер поміщаємо отримані очищені горіхи в ємність блендера разом з цукровим піском і подрібнюємо їх у дуже дрібну крихту. Тепер поміщаємо отриману масу в каструлю, доливаємо воду, ставимо на плиту на середній вогонь і проварюємо до випаровування зайвої вологи і бажаного загустіння начинки. В окремих випадках для приготування випічки з марципаном використовується більш густа його текстура, а в інших більш рідка.
    Додав: admin | 22-09-2016, 19:54
    Переглядів: 75