Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Арахісова паста в домашніх умовах

Арахісова паста в домашніх умовах

22-09-2016, 15:35
683
Арахісова паста в домашніх умовах
Для шанувальників оригінального смаку арахісової пасти ми сьогодні розповімо, як правильно приготувати таке ласощі в домашніх умовах. Продукт, виготовлений власноруч, поза всяких сумнівів домінує над купівельними, так як на сто відсотків позбавлений різних непотрібних нашому організму сторонніх добавок, часто не найбільш корисних.

Як зробити арахісову пасту в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • арахіс сирий – 380 г;

  • квітковий мед або цукрова пудра – за смаком;

  • олія рафінована рослинна – 45 мл;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Технологічний процес приготування арахісової пасти простий і не вимагає особливих умінь або навичок. Єдиною умовою для його вдалої реалізації є наявність в кухонному арсеналі потужного блендера зі стаціонарною чашею. Якщо у вас такий є, то результат поза всяких сумнівів буде позитивним.
    Арахіс для пасти можна, звичайно, взяти і вже обсмажену і почищений, але краще його підготувати самостійно із сирої сировини. Насипаємо його на деко невеликим шаром і відправляємо хвилин на десять-п'ятнадцять для підсушування і обсмажування в розігріту до 180 градусів духовку. Кожні п'ять хвилин горішки обов'язково перемішуємо для рівномірного нанесення.
    Тепер звільняємо арахісові зерна від лушпиння. Це легко зробити, просто перетерши їх між двома долонями. Укладаємо очищені горішки в ємність блендера і перемелюємо до отримання дуже дрібної крихти. На цьому етапі закладаємо мед або цукрову пудру, додаємо дрібку солі, вливаємо олію без аромату масло і пробиваємо вміст ємності пристрою до кремовою текстури.
    Отриману арахісову пасту перекладаємо в баночку і ставимо в холодильник на зберігання.

    Домашня арахісова паста без цукру і масла


    Інгредієнти:

  • арахіс сирий – 380 р.


  • Приготування
    Автентичний смак арахісової пасти не містить різного роду добавок. Його гомогенна текстура досягається не шляхом додавання меду, цукру або масла, а шляхом тривалої обробки блендером до початку відділення арахісового масла, яке і перетворить згодом горіхову крихту в пасту.
    Щоб приготувати оригінальну пасту без добавок арахіс, як і в попередньому випадку, підсушуємо і обсмажуємо в духовій шафі при температурі 180 градусів протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Від тривалості теплової обробки буде прямо залежати колір і відповідно смак арахісової пасти.
    Обсмажені горішки позбавляємо від лушпиння і викладаємо в посудину блендера. Пробиваємо масу в пристрої до отримання кремової консистенції продукту. Чистий смак пасти можна доповнити за бажанням шоколадом, зробити його солоним або солодким, додавши відповідно в чашу пристрої з готової пастою шматочки шоколаду, сіль або мед і пробити вміст до однорідності.

    Арахісова паста будинку з арахісовим маслом


    Інгредієнти:

  • арахіс сирий – 220 г;

  • квітковий мед – 5 г або по смаку;

  • олія арахісова – 25 мл;

  • сіль – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Максимально корисну арахісову пасту з насиченим горіховим смаком і кремової консистенції можна
    Арахісова паста в домашніх умовах
    зробити з додаванням арахісового масла. Для цього готуємо арахіс з урахуванням наведених рекомендацій у попередніх рецептах, обсмаживши його в духовці і позбавивши від лушпиння. Після цього складаємо горіхи в ємність блендера, додаємо сіль, мед і арахісове масло і обробляємо вміст чаші пристрою до максимально можливої однорідності. Залежно від можливостей приладу для цього може знадобитися від п'яти до п'ятнадцяти хвилин.

    З чим їдять арахісову пасту?


    Арахісова паста хороша з підсмаженою в тостері свіжим хлібом або несолодким печивом-крекером. Чимало гурманів доповнюють арахісової пастою шматочки свіжих фруктів, а також додають її до морозива, в різні десерти, соуси і навіть вводять даний компонент в м'ясні страви.
    Крім того, існує маса рецептів випічки з участю арахісової пасти, яка перетворює смак виробів до невпізнання і перетворює їх на справжні кондитерські шедеври.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Арахісове масло в домашніх умовах
    Арахісове масло в домашніх умовах
    Базовий рецепт арахісового масла не передбачає наявності будь-яких добавок, лише сам арахіс і трохи солі, щоб відтінити його смак. До того ж можна
    Як зробити арахісову пасту в домашніх умовах?
    Як зробити арахісову пасту в домашніх умовах?
    Дивовижне ласощі можна без особливих зусиль і знань приготувати з арахісу. Спробуйте слідувати докладних рекомендацій, і паста з горіхів неодмінно
    Як зробити арахісову пасту?
    Як зробити арахісову пасту?
    Чудове, з незвичайним смаком ласощі можна зробити власноруч. Запасають арахісом, діставайте блендер і негайно приступайте до створення дивно смачної
    Арахісова халва
    Арахісова халва
    Халва з арахісу - не тільки смачне ласощі, улюблене ласунами, але ще і дуже корисний! Арахіс володіє безліччю корисних властивостей, які позитивно
    Арахісове масло - рецепт
    Арахісове масло - рецепт
    Якщо ви вранці не їсте омлети і каші, а віддаєте перевагу їм тости з джемом або варенням, то ця стаття вам сподобається. Ми вирішили розповісти, як
    Горіхова паста
    Горіхова паста
    Горіхова паста - смачна солодка закуска, яку можна просто намазати на хліб, або використовувати в якості начинки для млинців та іншої випічки. А як