Засолювання грибів
![Засолювання грибів Засолювання грибів](/uploads/posts/2015-12/zasolyuvannya-gribv_281.jpeg)
Засолювання грибів на зиму в банках гарячим способом у домашніх умовах
Інгредієнти:
Розрахунок на три літрові банки:
Приготування
Перш ніж приступити до засолюванні грибів, промиваємо їх ретельно, при необхідності очищаємо і вимочуємо і викладаємо в емальований ємність. У воді розчиняємо сіль і виливаємо її до грибочкам в каструлю. Ставимо посуд на вогонь, прогріваємо вміст до кипіння, помішуючи, і варимо на помірному вогні протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Готові грибочки повинні опуститися на дно, а не плавати на поверхні. Тепер знімаємо каструлю з вогню і даємо грибів повністю охолонути, не виймаючи їх з розсолу.
Поки варяться і остигають гриби, стерилізуємо і просушуємо банки, чистимо і подрібнюємо часник. На дно кожної скляній ємності кидаємо приблизно по три штучки запашного перцю, по п'ять штучок чорного і по два листки лавра. Остиглими грибочками наповнюємо банки, чергуючи шари з часником і кропом, доливаємо розсіл, щоб він повністю покривав вміст і вливаємо олію шаром приблизно п'ять міліметрів. Закриваємо банки пластмасовими кришками і розміщуємо в холодильнику на зберігання. Краще кожну ємність попередньо помістити в пакет або поставити в піддон, щоб уникнути протікання і забруднення холодильника.
Через два-три місяці соління буде готово. Якщо є бажання дещо прискорити процес, то необхідно витримати гриби в банках дві доби при кімнатній температурі, а тільки тоді поставити їх в холодильник.
Засолювання грибів на зиму холодним способом - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Гриби можна солити як у спеціальних діжках, так і в скляних банках чи емальованих ємностях. Найбільш придатними для цієї мети є молоденькі грибочки, саме вони виходять хрусткими і неймовірно смачними. А капелюшки більш зрілих особин у процесі соління стають пухкими і в'ялими.
Засолити можна гриби будь-якого виду, головне правильно їх підготувати заздалегідь перед самим процесом. Наприклад, у маслюків та сироїжок обов'язково необхідно зняти шкірку з капелюшків, а більшість млечников вимагають тривалого попереднього вимочування.
У будь-якому випадку грибочки гарненько промиваємо перед засолкою і даємо стекти.
Тим часом готуємо ємність для соління грибів і укладаємо на дно половину використовуваних спецій. Ви можете відкоригувати запропонований список на свій розсуд, замінивши одні прянощі іншими або ж скоротивши їх до мінімуму. Але звертаємо вашу увагу на те, що корінь хрону запобігає деякою мірою розвиток плісняви, а його листя надають грибів хрусткого смаку, тому при складанні саме вашого списку спецій і прянощів рекомендуємо включити до нього цей овоч.
Тепер заповнюємо тару зі спеціями підготовленими належним чином грибочками, пересипаючи кожен шар обов'язково не йодованою сіллю, з
![Засолювання грибів Засолювання грибів](/uploads/posts/2015-12/zasolyuvannya-gribv_722.jpeg)
Присмачую грибочки зверху рештою спеціями і прикриваємо чистим відрізу бавовняної тканини або складеною в кілька разів марлею і притискаємо чим-небудь важким. Якщо вага вантажу правильний, то гриби через деякий час будуть повністю покриватися соком, що виділився. У противному разі вантаж слід замінити на більш важкий.
Приблизно через добу перебування грибів при кімнатній температурі, визначаємо їх в прохолодне місце на один-два місяці в залежності від виду. У процесі засолювання щодня споліскуємо гніт і міняємо тканинну основу на чисту.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Мариновані гриби печериці](/uploads/posts/2015-12/marinovan-gribi-pecheric_271.jpeg)
Мариновані гриби печериці
Найбільш поширеним способом заготівлі грибів є їх маринування. Із запропонованих далі докладних рецептів ви дізнаєтеся, як правильно консервувати
![Солоні гриби](/uploads/posts/2015-12/solon-gribi_861.jpeg)
Солоні гриби
Неспроста соління грибів вважається найбільш популярним способом заготівлі, адже це так просто. Далі розповімо, як таким простим методом зробити
![Як маринувати білі гриби?](/uploads/posts/2015-11/yak-marinuvati-bl-gribi_691.png)
Як маринувати білі гриби?
Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
![Як солити гриби?](/uploads/posts/2015-11/yak-soliti-gribi_191.jpeg)
Як солити гриби?
Незважаючи на те що способів заготівлі грибів існує декілька, все ж соління є найбільш популярним. У цій статті представлені максимально докладні
![Білі гриби на зиму](/uploads/posts/2015-07/bl-gribi-na-zimu_351.jpeg)
Білі гриби на зиму
Всі ми любимо грибочки. З них можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні мова піде про те, як заготовити на зиму білі гриби. Давайте
![Як солити вовнянки?](/uploads/posts/2015-03/yak-soliti-vovnyanki_671.jpeg)
Як солити вовнянки?
Волнушки - смачні грибочки, які можна використовувати у створенні різних страв. І сьогодні ми детально розберемо, як їх посолити на зиму кількома