Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Засолювання грибів

Засолювання грибів

27-12-2015, 19:21
569
Засолювання грибів
Наша сьогоднішня тема присвячена любителям пікантних грибних солінь. Бувалим грибникам навряд чи наш матеріал буде цікавий, вони і так чудово знають, як впоратися з приємними наслідками грибний «полювання». А ось новачки в цій справі почерпнуть для себе багато цікавого.

Засолювання грибів на зиму в банках гарячим способом у домашніх умовах


Інгредієнти:
Розрахунок на три літрові банки:

  • гриби – 3 кг;

  • сіль – 50 г;

  • очищена вода – 125-150 мл;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • запашний перець горошком – 9 горошин;

  • чорний перець горошком – 15 горошин;

  • листочки лавра – 6 шт.;

  • кріп;

  • нерафінована олія.


  • Приготування
    Перш ніж приступити до засолюванні грибів, промиваємо їх ретельно, при необхідності очищаємо і вимочуємо і викладаємо в емальований ємність. У воді розчиняємо сіль і виливаємо її до грибочкам в каструлю. Ставимо посуд на вогонь, прогріваємо вміст до кипіння, помішуючи, і варимо на помірному вогні протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Готові грибочки повинні опуститися на дно, а не плавати на поверхні. Тепер знімаємо каструлю з вогню і даємо грибів повністю охолонути, не виймаючи їх з розсолу.
    Поки варяться і остигають гриби, стерилізуємо і просушуємо банки, чистимо і подрібнюємо часник. На дно кожної скляній ємності кидаємо приблизно по три штучки запашного перцю, по п'ять штучок чорного і по два листки лавра. Остиглими грибочками наповнюємо банки, чергуючи шари з часником і кропом, доливаємо розсіл, щоб він повністю покривав вміст і вливаємо олію шаром приблизно п'ять міліметрів. Закриваємо банки пластмасовими кришками і розміщуємо в холодильнику на зберігання. Краще кожну ємність попередньо помістити в пакет або поставити в піддон, щоб уникнути протікання і забруднення холодильника.
    Через два-три місяці соління буде готово. Якщо є бажання дещо прискорити процес, то необхідно витримати гриби в банках дві доби при кімнатній температурі, а тільки тоді поставити їх в холодильник.

    Засолювання грибів на зиму холодним способом - рецепт


    Інгредієнти:

  • білі або будь-які інші гриби;

  • сіль;

  • очищені зубці часнику;

  • запашний і чорний перець горошком;

  • лаврове листя;

  • кріп;

  • корінь і листя хріну;

  • гвоздика ;

  • кмин.


  • Приготування
    Гриби можна солити як у спеціальних діжках, так і в скляних банках чи емальованих ємностях. Найбільш придатними для цієї мети є молоденькі грибочки, саме вони виходять хрусткими і неймовірно смачними. А капелюшки більш зрілих особин у процесі соління стають пухкими і в'ялими.
    Засолити можна гриби будь-якого виду, головне правильно їх підготувати заздалегідь перед самим процесом. Наприклад, у маслюків та сироїжок обов'язково необхідно зняти шкірку з капелюшків, а більшість млечников вимагають тривалого попереднього вимочування.
    У будь-якому випадку грибочки гарненько промиваємо перед засолкою і даємо стекти.
    Тим часом готуємо ємність для соління грибів і укладаємо на дно половину використовуваних спецій. Ви можете відкоригувати запропонований список на свій розсуд, замінивши одні прянощі іншими або ж скоротивши їх до мінімуму. Але звертаємо вашу увагу на те, що корінь хрону запобігає деякою мірою розвиток плісняви, а його листя надають грибів хрусткого смаку, тому при складанні саме вашого списку спецій і прянощів рекомендуємо включити до нього цей овоч.
    Тепер заповнюємо тару зі спеціями підготовленими належним чином грибочками, пересипаючи кожен шар обов'язково не йодованою сіллю, з
    Засолювання грибів
    розрахунку сто-сто двадцять грамів на три кілограма сировини.
    Присмачую грибочки зверху рештою спеціями і прикриваємо чистим відрізу бавовняної тканини або складеною в кілька разів марлею і притискаємо чим-небудь важким. Якщо вага вантажу правильний, то гриби через деякий час будуть повністю покриватися соком, що виділився. У противному разі вантаж слід замінити на більш важкий.
    Приблизно через добу перебування грибів при кімнатній температурі, визначаємо їх в прохолодне місце на один-два місяці в залежності від виду. У процесі засолювання щодня споліскуємо гніт і міняємо тканинну основу на чисту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мариновані гриби печериці
    Мариновані гриби печериці
    Найбільш поширеним способом заготівлі грибів є їх маринування. Із запропонованих далі докладних рецептів ви дізнаєтеся, як правильно консервувати
    Солоні гриби
    Солоні гриби
    Неспроста соління грибів вважається найбільш популярним способом заготівлі, адже це так просто. Далі розповімо, як таким простим методом зробити
    Як маринувати білі гриби?
    Як маринувати білі гриби?
    Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
    Як солити гриби?
    Як солити гриби?
    Незважаючи на те що способів заготівлі грибів існує декілька, все ж соління є найбільш популярним. У цій статті представлені максимально докладні
    Білі гриби на зиму
    Білі гриби на зиму
    Всі ми любимо грибочки. З них можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні мова піде про те, як заготовити на зиму білі гриби. Давайте
    Як солити вовнянки?
    Як солити вовнянки?
    Волнушки - смачні грибочки, які можна використовувати у створенні різних страв. І сьогодні ми детально розберемо, як їх посолити на зиму кількома