Баклажани в аджике на зиму без стерилізації

Рецепти приготування баклажанів в аджике на зиму
Інгредієнти:
Для аджики:
Приготування
Для початку давайте зробимо з вами аджику: стиглі помідори промиваємо та нарізаємо половинками. Солодкий перець обробляємо від насіннєвої чаші, шаткуємо невеликими шматочками і складаємо овочі в чашу блендера. Додаємо очищені зубчики часнику і гіркий перчик за смаком. Подрібнюємо вміст до отримання однорідної маси, а потім переливаємо основу в глибоку миску, додаємо сіль, цукор і вливаємо олію. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Після цього вливаємо столовий оцет і знову кип'ятимо масу. Баклажани промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо в киплячу аджику. Проварюємо 20 хвилин, помішуючи. Далі розкладаємо закуску в підготовлені баночки, закатуємо кришками і закутуємо на добу в теплий плед. Після охолодження переставляємо консервацію в льох або холодильник.
Смажені баклажани в аджике на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Овочі гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Помідори пропускаємо через м'ясорубку і виливаємо в глибоку сковороду. Додаємо до них подрібнений часник, духмяний перець і кидаємо лавровий листочок з гірким перцем. Нагріваємо масу протягом 20 хвилин, не знімаючи при цьому піднялася пінку. Баклажани окремо обсмажуємо в рослинному маслечко до рум'яності, а потім перекладаємо в киплячу томатну суміш і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Кидаємо за смаком спеції, вливаємо трохи столового оцту і тушкуємо закуску протягом 15 хвилин при слабкому кипінні. Після цього розкладаємо кабачки з аджикою в підготовлені баночки, закатуємо кришками, перевертаємо і накриваємо зверху теплою ковдрою. Залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо консервацію в підвал або комору. Така закуска прекрасно підійде до будь каш або овочевим пюре.
Баклажани в аджике на зиму в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Беремо стиглі баклажани, ретельно промиваємо їх і рубаємо невеликими кубиками. Потім складаємо їх в каструлю, засипаємо сіллю і залишаємо на 2 години. Цим часом готуємо аджику: в чашу блендера складаємо всі овочі і подрібнюємо

Рекомендуємо добрі рецепти

Соте з баклажанів на зиму
Одне з найпростіших овочевих страв - це соте. Рецептів його приготування є дуже багато і найбільш смачним воно виходить зі свіжих сезонних овочів.

Огірки в аджике на зиму - рецепти
Сезон консервації закінчується і вже закриті всі помідори і баклажани. Саме час для експериментів. Давайте приготуємо огірки в аджике. Ця закуска

Перець, маринована з медом
Якщо ви не боїтеся експериментувати в їжі і любите цікаві поєднання продуктів, то вам варто спробувати маринований перець з медом. Гостро-солодкий

Баклажани в аджике на зиму
Овочеві заготовки не раз і виручають нас взимку, коли потрібно швидко приготувати закуску до столу. Ми розповімо вам цікавий рецепт приготування

Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в

Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього