Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани в аджике на зиму без стерилізації

Баклажани в аджике на зиму без стерилізації

14-09-2015, 21:07
1 030
Баклажани в аджике на зиму без стерилізації
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати на зиму баклажани в аджике. Така закуска сподобається всім тим, хто любить відкривати соління до м'ясних страв або смаженої картоплі і дивувати гостей чимось незвичайним і оригінальним.

Рецепти приготування баклажанів в аджике на зиму


Інгредієнти:

  • стиглі баклажани – 15 кг.


  • Для аджики:

  • солодкий перець – 500 г;

  • томати – 15 кг;

  • часник – 1 головка;

  • гіркий перець – за смаком

  • цукор – 1 ст.;

  • сіль дрібна – 50 г;

  • столовий оцет 9 % – 40 мл;

  • масло рослинне – 1 ст.


  • Приготування
    Для початку давайте зробимо з вами аджику: стиглі помідори промиваємо та нарізаємо половинками. Солодкий перець обробляємо від насіннєвої чаші, шаткуємо невеликими шматочками і складаємо овочі в чашу блендера. Додаємо очищені зубчики часнику і гіркий перчик за смаком. Подрібнюємо вміст до отримання однорідної маси, а потім переливаємо основу в глибоку миску, додаємо сіль, цукор і вливаємо олію. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Після цього вливаємо столовий оцет і знову кип'ятимо масу. Баклажани промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо в киплячу аджику. Проварюємо 20 хвилин, помішуючи. Далі розкладаємо закуску в підготовлені баночки, закатуємо кришками і закутуємо на добу в теплий плед. Після охолодження переставляємо консервацію в льох або холодильник.

    Смажені баклажани в аджике на зиму


    Інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг;

  • помідори – 1 кг;

  • перець гіркий – 1 шт.;

  • оцет – 50 мл;

  • часник – 5 зубчиків;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • лавровий листочок;

  • спеції.


  • Приготування
    Овочі гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Помідори пропускаємо через м'ясорубку і виливаємо в глибоку сковороду. Додаємо до них подрібнений часник, духмяний перець і кидаємо лавровий листочок з гірким перцем. Нагріваємо масу протягом 20 хвилин, не знімаючи при цьому піднялася пінку. Баклажани окремо обсмажуємо в рослинному маслечко до рум'яності, а потім перекладаємо в киплячу томатну суміш і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Кидаємо за смаком спеції, вливаємо трохи столового оцту і тушкуємо закуску протягом 15 хвилин при слабкому кипінні. Після цього розкладаємо кабачки з аджикою в підготовлені баночки, закатуємо кришками, перевертаємо і накриваємо зверху теплою ковдрою. Залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо консервацію в підвал або комору. Така закуска прекрасно підійде до будь каш або овочевим пюре.

    Баклажани в аджике на зиму в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 3 кг;

  • соковиті помідори – 1 кг;

  • солодкий перець – 600 г;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • масло рослинне – 200 мл;

  • оцет – 200 мл;

  • перець пекучий – за смаком.


  • Приготування
    Беремо стиглі баклажани, ретельно промиваємо їх і рубаємо невеликими кубиками. Потім складаємо їх в каструлю, засипаємо сіллю і залишаємо на 2 години. Цим часом готуємо аджику: в чашу блендера складаємо всі овочі і подрібнюємо
    Баклажани в аджике на зиму без стерилізації
    все в однорідну кашку. Додаємо подрібнений пекучий перець за смаком і ретельно перемішуємо. Баклажани складаємо в чашу мультиварки, заливаємо приготовленої аджикою і варимо на режимі «Гасіння» півгодини, щільно закривши кришку. Після звукового сигналу, вливаємо олію, оцет і всипаємо цукор. Виставляємо ту ж програму і засікаємо ще 5 хвилин. Банки заздалегідь стерилізуємо яким зручним для вас способом, а кришки просто обполіскуємо окропом. Акуратно перекладаємо баклажани з аджикою в підготовлену тару, закатуємо і прибираємо баночки після охолодження в підвал або комору. Ось і все, гострі баклажани в аджике на зиму готові!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соте з баклажанів на зиму
    Соте з баклажанів на зиму
    Одне з найпростіших овочевих страв - це соте. Рецептів його приготування є дуже багато і найбільш смачним воно виходить зі свіжих сезонних овочів.
    Огірки в аджике на зиму - рецепти
    Огірки в аджике на зиму - рецепти
    Сезон консервації закінчується і вже закриті всі помідори і баклажани. Саме час для експериментів. Давайте приготуємо огірки в аджике. Ця закуска
    Перець, маринована з медом
    Перець, маринована з медом
    Якщо ви не боїтеся експериментувати в їжі і любите цікаві поєднання продуктів, то вам варто спробувати маринований перець з медом. Гостро-солодкий
    Баклажани в аджике на зиму
    Баклажани в аджике на зиму
    Овочеві заготовки не раз і виручають нас взимку, коли потрібно швидко приготувати закуску до столу. Ми розповімо вам цікавий рецепт приготування
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього