Абрикосовий джем на зиму
![Абрикосовий джем на зиму Абрикосовий джем на зиму](/uploads/posts/2015-09/abrikosoviy-dzhem-na-zimu_131.jpeg)
Абрикосовий джем на зиму - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як варити абрикосовий джем на зиму, самі плоди необхідно обполоснути, а потім витягти з них кісточку. Абрикосову м'якоть слід помістити в сотейник, засипати цукровим піском і збризнути лимонним соком. Розмістивши посуд над слабким вогнем, поступово починайте розчиняти і карамелізувати цукровий пісок, а коли кристали повністю розчиняться, підсильте жар до середнього і варіть джем при помірному кипінні 15-20 хвилин. Коли сироп тільки почне вирувати, поставте в морозильну камеру тарілку або блюдце, вони допоможуть визначити ступінь готовності джему. Через відведений час, капніть трохи абрикосового джему на поверхню крижаного страви і подивіться на краплю: якщо вона покрилася плівкою і стала в'язкою – джем готовий, а якщо раніше стікає по поверхні, то заготовку слід потримати на вогні ще 5 хвилин.
При бажанні, ви можете зварити абрикосовий джем на зиму в мультиварці, для цього, помістивши всі складові в чашу пристрою, увімкніть режим «Випічка» і встановіть таймер на годину, кришку при цьому не закривайте.
Абрикосовий джем на зиму з желатином
Як правило, м'якоть абрикоса містить достатню кількість пектину для того, щоб джем густішав без сторонньої допомоги, але якщо ви хочете отримати продукт більш міцної консистенції, та ще й з відтінками ягідного смаку, абрикосову заготовку можна доповнити пачкою ягідного желе.
Інгредієнти:
Приготування
Залийте абрикосову м'якоть водою, всипте цукровий пісок і вміст пакетика з полуничним (або будь-яким іншим фруктовим/ягідним) желе. Перемішайте все і доведіть до кипіння, стежачи за тим, щоб не утворювалося ніяких грудочок желатину. Розімніть абрикоси з допомогою преса для картоплі. Ще вируючий джем розлийте по стерильним банкам і закатайте.
Абрикосовий джем на зиму з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть абрикосову м'якоть від кісточок, довільно наріжте її та перемістіть в каструлю, засипавши цукровим піском слідом. Додайте цедру апельсина, сік лимона і мигдаль до вмісту посуду, все перемішайте, додайте на конфорці і дочекайтеся закипання. Вируючий джем накрийте і приберіть з вогню. Залиште заготовку на всю ніч, а зранку повторно закип'ятіть і приступайте до консервування.
Абрикосовий джем з нектаринами на зиму
Інгредієнти:
![Абрикосовий джем на зиму Абрикосовий джем на зиму](/uploads/posts/2015-09/abrikosoviy-dzhem-na-zimu_432.jpeg)
Приготування
Підготуйте плоди, видаливши кісточку з абрикосів і нектаринів, і нарізавши соковиту м'якоть скибочками довільної форми. Засипте плоди цукровим піском, додати ваніль з лимонним соком, накрийте ємність з основою майбутнього джему і залиште на ніч. Сутра ви помітите, яка кількість соку віддали плоди, тепер його слід випарити. Розмістіть посуд на середньому жарі і варіть джем близько півтори години, не забуваючи перемішувати. Готовність джему перевіряють з допомогою тесту з холодним блюдцем і якщо заготівля застигла на блюдце – вона готова до закочування в банки.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Абрикосовий джем в мультиварці](/uploads/posts/2015-09/abrikosoviy-dzhem-v-multivarc_691.jpeg)
Абрикосовий джем в мультиварці
Щасливим власницям кухонних помічниці мультиварки, пропонуємо заготовити на зиму чудовий абрикосовий джем. Рецептів з використанням цієї диво-техніки
![Абрикосовий джем з желатином](/uploads/posts/2015-09/abrikosoviy-dzhem-z-zhelatinom_371.jpeg)
Абрикосовий джем з желатином
У літній сезон з абрикосів готують безліч різних заготовок. А якщо врожай вдався і все варення закрито і компоти зварені, саме час для експериментів.
![Абрикосовий джем з апельсином](/uploads/posts/2015-09/abrikosoviy-dzhem-z-apelsinom_541.jpeg)
Абрикосовий джем з апельсином
Як приємно часом відкрити комору і побачити достаток консервації. Особливо радує око яскраве, сонячне абрикосове варення. Пропонуємо покращити
![Абрикосове желе на зиму](/uploads/posts/2015-08/abrikosove-zhele-na-zimu_691.jpeg)
Абрикосове желе на зиму
Серед звичних заготовок у вигляді варення і компотів, обов'язково потрібно виділити час і фрукти для створення чого-небудь незвичайного. Такою
![Джем з шовковиці](/uploads/posts/2015-07/dzhem-z-shovkovic_231.jpeg)
Джем з шовковиці
Солодку ароматну шовковицю багато люблять. Але сезон її дозрівання дуже короткий, і щоб ласувати нею цілий рік, господині роблять різні заготовки на
![Абрикосовий джем - рецепт](/uploads/posts/2015-03/abrikosoviy-dzhem-recept_671.jpeg)
Абрикосовий джем - рецепт
У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми