Абрикосове повидло
![Абрикосове повидло Абрикосове повидло](/uploads/posts/2015-09/abrikosove-povidlo_241.jpeg)
Повидло класичне
Інгредієнти:
Приготування
Для початку правильно вибираємо абрикоси на повидло – це повинні бути добре достигли плоди, досить м'які, але не пом'яті, без пошкоджень на шкірці, не червиві. Відібрані абрикоси моєму і ділимо навпіл, видаляємо кісточки. Далі нарізаємо плоди досить дрібно – можна скибочками, можна кубиками і кладемо в ємність для варіння повидла. Це може бути великий таз або казан, сотейник. З води і цукру варимо сироп, даємо йому покипіти хвилини півтори, потім заливаємо ним абрикоси і залишаємо до охолодження. Після цього можна приступати до варіння повидла: як тільки вміст ємності закипить, робимо вогонь мінімальним і, помішуючи, варимо близько 20-30 хвилин. Далі акуратно протираємо абрикоси через сито або друшляк. Отримуємо смачне абрикосове повидло, яке можна закрити на зиму, а можна використовувати відразу, наприклад, в якості начинки для рогаликів до чаю. Щоб закатати повидло, просто переміщаємо його після протирання назад у ємність і проварюємо після закипання ще 5-6 хвилин, після чого розкладаємо в стерилізовані гарячою парою банки і закриваємо стерилізованими в окропі кришками.
Інший варіант приготування
Якщо води не додавати, вийде більш густе абрикосове повидло, ніж у першому варіанті. Правда, в цьому випадку знадобиться більш пильно за ним наглядати.
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси готуємо: миємо, даємо стекти воді, видаляємо кісточки і пропускаємо половинки плодів через м'ясорубку або перетворюємо на пюре за допомогою блендера або кухонного комбайна. Додаємо в пюре цукор і лимонну кислоту, перемішуємо і даємо постояти близько години, щоб розійшовся цукор. Не всі знають, як варити абрикосове повидло, щоб зберегти максимум вітамінів. А між тим, все просто. Варимо повидло в емальованому тазі, постійно помішуючи, так як маса виходить дуже густою і може пригорати. Час варіння – 5 хвилин. Після цього даємо повидла повністю охолонути і повторюємо процес, знову заважаємо безперервно. Після цього можна протерти масу через сито, а можна закатати так. Кипляче повидло розподіляємо в стерилізовані банки і відразу закатуємо.
Точно також варимо яблучно-абрикосове повидло, при цьому не особливо важливо дотримати пропорції: вони можуть бути 1:1 смак повидла можна посилити в одну або іншу сторону, поклавши більше яблук або абрикосів. Обов'язкова умова – з яблук необхідно зчистити шкірку і видалити насіннєві коробки. В іншому технологія та ж: подрібнюємо фрукти в пюре, додаємо цукор і лимонну кислоту, варимо і закатуємо.
Абрикосове повидло в мультиварці
Інгредієнти:
![Абрикосове повидло Абрикосове повидло](/uploads/posts/2015-09/abrikosove-povidlo_122.jpeg)
Приготування
Абрикоси моєму, ділимо на половинки і виймаємо кісточки. Викладаємо половинки в робочу чашу нашої мультиварки і вливаємо воду. В режимі «випічка» залишаємо наші абрикоси готуватися 20 хвилин, після чого перекладаємо їх в сито і протираємо, якщо хочемо видалити шкірку, якщо її залишаємо, просто розминаємо абрикоси в пюре. Всипаємо цукор і корицю, в тому ж режимі готуємо повидло ще близько 40 хвилин. Після цього готовий абрикосове повидло можна закрити на зиму, а можна подати до чаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як заморозити абрикоси на зиму з цукром?](/uploads/posts/2015-09/yak-zamoroziti-abrikosi-na-zimu-z-cukrom_281.jpeg)
Як заморозити абрикоси на зиму з цукром?
Продаються свіжі абрикоси зовсім не довго, а в консервованих у сиропі плодах зберігається значно менше вітамінів. Є чудовий вихід – заморожування
![Абрикосовий джем з апельсином](/uploads/posts/2015-09/abrikosoviy-dzhem-z-apelsinom_541.jpeg)
Абрикосовий джем з апельсином
Як приємно часом відкрити комору і побачити достаток консервації. Особливо радує око яскраве, сонячне абрикосове варення. Пропонуємо покращити
![Абрикосове повидло на зиму](/uploads/posts/2015-09/abrikosove-povidlo-na-zimu_591.jpeg)
Абрикосове повидло на зиму
Абрикосове повидло - це прекрасна заміна звичного яблучного ласощів. Його так само можна додати в начинку для пирогів або їсти просто так, з чаєм,
![Абрикосове пюре на зиму](/uploads/posts/2015-08/abrikosove-pyure-na-zimu_511.jpeg)
Абрикосове пюре на зиму
Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
![Яблучне повидло в мультиварці](/uploads/posts/2015-01/yabluchne-povidlo-v-multivarc_571.jpeg)
Яблучне повидло в мультиварці
Яблучне повидло - це смачне і ароматне ласощі, яке можна подати до чаю, як самостійний десерт або використовувати як начинку для пирогів. І сьогодні