Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з абрикосів на зиму

Компот з абрикосів на зиму

28-07-2015, 21:11
1 297
Компот з абрикосів на зиму
Сьогодні ми розповімо вам, як зварити смачний і ароматний компот з абрикосів на зиму. Адже холодними зимовими днями, так деколи хочеться згадати про літо!

Рецепт абрикосового компоту на зиму


Інгредієнти:

  • абрикоси – 700 г;

  • цукор – 1 ст.;

  • вода фільтрована – 25 л.


  • Приготування
    Отже, абрикоси промиваємо, викидаємо зіпсовані плоди і акуратно виймаємо кісточки. Тепер готуємо банки: стерилізуємо їх або просто ошпарюємо окропом і обсушуємо на рушник. Далі в кожну баночку викладаємо абрикоси. В чисту каструлю наливаємо воду, всипаємо цукор і ставимо на вогонь закипати. Гарячим сиропом заливаємо банки і закатуємо відразу ж кришками. Перевертаємо заготівлю, накриваємо теплим пледом і залишаємо остигати на кілька днів. Після цього переставляємо компот в льох або холодильник для зберігання, а взимку насолоджуємося прекрасним смаком і ароматом, який нагадає вам про літні днинки.

    Компот з абрикосів на зиму без стерилізації


    Інгредієнти:

  • стиглі абрикоси – 5 кг;

  • лимонна кислота – 1 ч. ложка;

  • цукор – 15 кг;

  • вода – 15 л.


  • Приготування
    Стиглі абрикоси перебираємо, обполіскуємо кілька разів в тепленькій воді й обсушуємо. Заздалегідь підготовлені банки наповнюємо на третину фруктами і заливаємо окропом. Зверху прикриваємо стерилізованими кришками і залишаємо настоюватися приблизно на 20 хвилин. Потім обережно зливаємо відвар в каструлю, додаємо цукор за смаком, кидаємо лимонку і доводимо до закипання. Далі розливаємо гарячий сироп по банкам, закатуємо кришками і перевертаємо заготовку. Закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

    Компот з персиків і абрикосів на зиму


    Поєднання абрикосів і персиків дуже вдало. Адже ці схожі фрукти наповнять компот чудовим ароматом і чудово прикрасять ваші заготовки на зиму.
    Інгредієнти:

  • стиглі абрикоси – 15 шт.;

  • персик – 3 шт.;

  • вода – 3 л;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Отже, абрикоси і персики ретельно промиваємо, викидаємо гнилі плоди, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. Тепер займемося банками: ошпарюємо їх крутим окропом і обсушуємо на рушник. Далі в кожну баночку викладаємо підготовлені фрукти. В чисту каструлю наливаємо холодну воду, насипаємо цукор і ставимо на вогонь закипати. Гарячим сиропом заливаємо банки і закочує їх відразу ж кришками. Перевертаємо заготівлю, накриваємо і залишаємо остигати на кілька днів. Після цього готовий компот прибираємо в льох або холодильник.

    Компот з абрикосів на зиму з шовковицею


    Інгредієнти:

  • біла шовковиця – 15 ст.;

  • стиглі абрикоси – 10 шт.;

  • вода холодна – 3 л;

  • лимонна кислота – щіпка;

  • цукор – 1 ст.


  • Приготування
    Шовковицю обробляємо, промиваємо і обдаємо окропом. В чисту банку викладаємо абрикоси, кидаємо ягоду і щіпку лимонки. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і проварюємо сироп 5 хвилин. Потім виливаємо його в банку, стерилізуємо, закатуємо кришкою і перевертаємо догори дном. Закутуємо компот ковдрою і залишаємо остигати, а потім прибираємо на зберігання в холод.

    Компот з вишні та абрикосів на зиму


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;

  • вишня – 300 г;
  • Компот з абрикосів на зиму

  • вода – 5 л;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Отже, абрикоси і ягоду перебираємо, промиваємо і виймаємо кісточки. У чисті сухі банки викладаємо спочатку 2 шари абрикос, а потім кидаємо жменю вишні. В емальовану каструлю наливаємо холодну воду, ставимо на вогонь, додаємо за смаком цукор і кип'ятимо. Заливаємо гарячим сиропом ягоди і стерилізуємо банки при 85 градусах 15 хвилин. Потім зафарбовуємо їх кришками і охолодити, поставивши у великий таз з холодною водою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з агрусу на зиму
    Компот з агрусу на зиму
    Якщо ви зібрали великий урожай агрусу і вже встигли його вдосталь поїсти і закрити джем або варення, значить, саме час зайнятися заготівлею компоту з
    Компот із шовковиці на зиму
    Компот із шовковиці на зиму
    Сьогодні у цій статті розповімо, як заготовити корисний компот із шовковиці на зиму. Ми вам пропонуємо декілька абсолютно різних рецептів, як закрити
    Компот із червоної смородини на зиму
    Компот із червоної смородини на зиму
    Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
    Консервовані абрикоси
    Консервовані абрикоси
    Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас
    Компот з абрикосів
    Компот з абрикосів
    Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок