Сьогодні ми розповімо вам, як зварити смачний і ароматний компот з абрикосів на зиму. Адже холодними зимовими днями, так деколи хочеться згадати про літо!
Рецепт абрикосового компоту на зиму
Інгредієнти: абрикоси – 700 г; цукор – 1 ст.; вода фільтрована – 25 л. Приготування Отже, абрикоси промиваємо, викидаємо зіпсовані плоди і акуратно виймаємо кісточки. Тепер готуємо банки: стерилізуємо їх або просто ошпарюємо окропом і обсушуємо на рушник. Далі в кожну баночку викладаємо абрикоси. В чисту каструлю наливаємо воду, всипаємо цукор і ставимо на вогонь закипати. Гарячим сиропом заливаємо банки і закатуємо відразу ж кришками. Перевертаємо заготівлю, накриваємо теплим пледом і залишаємо остигати на кілька днів. Після цього переставляємо компот в льох або холодильник для зберігання, а взимку насолоджуємося прекрасним смаком і ароматом, який нагадає вам про літні днинки.
Компот з абрикосів на зиму без стерилізації
Інгредієнти: стиглі абрикоси – 5 кг; лимонна кислота – 1 ч. ложка; цукор – 15 кг; вода – 15 л. Приготування Стиглі абрикоси перебираємо, обполіскуємо кілька разів в тепленькій воді й обсушуємо. Заздалегідь підготовлені банки наповнюємо на третину фруктами і заливаємо окропом. Зверху прикриваємо стерилізованими кришками і залишаємо настоюватися приблизно на 20 хвилин. Потім обережно зливаємо відвар в каструлю, додаємо цукор за смаком, кидаємо лимонку і доводимо до закипання. Далі розливаємо гарячий сироп по банкам, закатуємо кришками і перевертаємо заготовку. Закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.
Компот з персиків і абрикосів на зиму
Поєднання абрикосів і персиків дуже вдало. Адже ці схожі фрукти наповнять компот чудовим ароматом і чудово прикрасять ваші заготовки на зиму.
Інгредієнти: стиглі абрикоси – 15 шт.; персик – 3 шт.; вода – 3 л; цукор – за смаком. Приготування Отже, абрикоси і персики ретельно промиваємо, викидаємо гнилі плоди, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки. Тепер займемося банками: ошпарюємо їх крутим окропом і обсушуємо на рушник. Далі в кожну баночку викладаємо підготовлені фрукти. В чисту каструлю наливаємо холодну воду, насипаємо цукор і ставимо на вогонь закипати. Гарячим сиропом заливаємо банки і закочує їх відразу ж кришками. Перевертаємо заготівлю, накриваємо і залишаємо остигати на кілька днів. Після цього готовий компот прибираємо в льох або холодильник.
Компот з абрикосів на зиму з шовковицею
Інгредієнти: біла шовковиця – 15 ст.; стиглі абрикоси – 10 шт.; вода холодна – 3 л; лимонна кислота – щіпка; цукор – 1 ст. Приготування Шовковицю обробляємо, промиваємо і обдаємо окропом. В чисту банку викладаємо абрикоси, кидаємо ягоду і щіпку лимонки. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і проварюємо сироп 5 хвилин. Потім виливаємо його в банку, стерилізуємо, закатуємо кришкою і перевертаємо догори дном. Закутуємо компот ковдрою і залишаємо остигати, а потім прибираємо на зберігання в холод.
Компот з вишні та абрикосів на зиму
Інгредієнти: абрикоси – 1 кг; вишня – 300 г; вода – 5 л; цукор – за смаком. Приготування Отже, абрикоси і ягоду перебираємо, промиваємо і виймаємо кісточки. У чисті сухі банки викладаємо спочатку 2 шари абрикос, а потім кидаємо жменю вишні. В емальовану каструлю наливаємо холодну воду, ставимо на вогонь, додаємо за смаком цукор і кип'ятимо. Заливаємо гарячим сиропом ягоди і стерилізуємо банки при 85 градусах 15 хвилин. Потім зафарбовуємо їх кришками і охолодити, поставивши у великий таз з холодною водою.