Компот із смородини на зиму
![Компот із смородини на зиму Компот із смородини на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-smorodini-na-zimu_311.jpeg)
Компот з малини та смородини на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Малину, чорну і червону смородину перебираємо, позбавляє від порченных і примятых ягід, промиваємо в холодній проточній воді і даємо стекти. Зелені хвостики на червоній смородині можна не прибирати. Потім пересипаємо їх у заздалегідь простерилизованную і висушену банку. Воду підігріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, проварюємо п'ять хвилин, і заливаємо отриманим киплячим сиропом ягоди в банку. Тут же закорковуємо їх стерильною кришкою, перевертаємо банку дном догори і залишаємо в такому положенні під ковдрою або пледом, поки повністю не охолоне.
Компот з вишні і смородини на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Ягідки вишні і смородини гарненько промиваємо проточною водою і просушуємо. Банку моєму содовим розчином, пропарюють над киплячою водою десять хвилин і просушуємо. Складаємо в неї підготовлені ягоди і заливаємо їх окропом фільтрованою водою і залишаємо на сім хвилин, прикривши стерильною кришкою. Потім воду повертаємо назад в каструлю, додаємо цукровий пісок з розрахунку приблизно чотириста грам на один літр або по своєму смаку і проварюємо сім хвилин. Тепер вже заливаємо сиропом ягідки в банку і закатуємо кришку. Перевертаємо банку кришкою вниз і поміщаємо під теплу ковдру для самостерилизации і до повного охолодження.
Узвар по цьому рецепту виходить досить концентрованим. Перед вживанням розбавляємо його за смаком кип'яченою водою.
Компот з білої і червоної смородини на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Першим ділом готуємо посуд для консервування компоту. Банки промиваємо содовим розчином або гірчичним порошком і пропарюють над киплячою водою за десять хвилин кожну і просушуємо. Кришки складаємо в каструльку з киплячою водою і проварюємо п'ятнадцять хвилин.
Тепер займемося ягодами. Смородину за бажанням позбавляємо від хвостиків (можна цього не робити) складаємо в друшляк, промиваємо добряче водою і даємо стекти. Насипаємо ягоди в банки і заливаємо підігрітою до кипіння водою на сім хвилин. Потім воду зливаємо, додаємо цукровий пісок з розрахунку чотириста грам на два з половиною літри води і проварюємо п'ять хвилин. Розливаємо цукровий сироп по банкам і закочує їх кришками. Поміщаємо компот під теплу ковдру до повного охолодження, перевернувши кожну банку догори дном для самостерилизации.
Всі перераховані вище рецепти припускають заготівлю компоту з смородини на зиму без стерилізації. Для шанувальників стерилізованої консервації пропонуємо варіант нижче.
Компот-концентрат з міксу смородини на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
![Компот із смородини на зиму Компот із смородини на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-smorodini-na-zimu_822.jpeg)
Приготування
Ягоди чорної, білої і червоної смородини, взяті в рівних пропорціях, промиваємо проточною холодною водою, просушуємо і укладаємо в чисті сухі банки, наповнюючи їх по плічка. Наливаємо в підходящу ємність воду, підігріваємо до кипіння і додаємо цукровий пісок з розрахунку сімсот грам на один літр. Проварюємо цукровий сироп п'ять хвилин, і заливаємо їм ягоди в банках. Прикриваємо банки кришками і поміщаємо в посудину з гарячою водою для стерилізації. Літрові банки витримуємо в киплячій воді десять, а трилітрові двадцять хвилин. Потім кришки закатуємо, банки перевертаємо догори дном. Коли охолонуть, прибираємо на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Компот із черешні та полуниці на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-chereshn-ta-polunic-na-zimu_611.jpeg)
Компот із черешні та полуниці на зиму
Черешневий компот виходить досить нудною. Інша справа, якщо зварити його разом з ароматною полуницею - вийде дуже смачний напій зі збалансованим
![Компот з вишні і полуниці](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-vishn-polunic_181.jpeg)
Компот з вишні і полуниці
Ідеальне поєднання двох абсолютно різних смаків - кисленькой вишні і солодкої полуниці - такий компот точно нікого не залишить байдужим. Його варять
![Компот із шовковиці без стерилізації](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-shovkovic-bez-sterilzacyi_751.jpeg)
Компот із шовковиці без стерилізації
Шовковиця - корисна ягода, яку дуже часто незаслужено ігнорують. А адже з неї можна приготувати багато різних заготовок на зиму: від заморозки до
![Компот із червоної смородини на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-chervonoyi-smorodini-na-zimu_211.jpeg)
Компот із червоної смородини на зиму
Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
![Компот з полуниці на зиму без стерилізації](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-polunic-na-zimu-bez-sterilzacyi_311.jpeg)
Компот з полуниці на зиму без стерилізації
Заготовивши компот з ягід полуниці, в поєднанні з іншими улюбленими плодами на ваш смак, ви зможете в холодну пору радувати близьких чудовим смаком
![Компот з малини та смородини](/uploads/posts/2015-03/kompot-z-malini-ta-smorodini_471.jpeg)
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити