Варення з шовковиці в домашніх умовах

Як приготувати варення з шовковиці?
Всього якихось 20 хвилин і базова варення з шовковиці буде красуватися на вашому столі. Далі ласощі можна дегустувати не зволікаючи, а можна розлити по стерильним банкам і закатати. Відкритим варення зберігається не більше 3 тижнів.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви збираєтеся влаштовувати варення з шовковиці на зиму, то поставте пару літрових банок стерилізуватися над киплячій водяній лазнею хвилин на 10. По сусідству розмістіть та кришки.
У сотейнику з товстим дном з'єднайте ягоди з цукровим піском і залийте їх водою. Після закипання проваріть шовковицю близько хвилини, зменшіть жар і залиште побурлить хвилин на 7 періодично помішуючи і знімаючи пінку з поверхні.
Розподіліть ще гаряче варення по стерильним ємкостей, загорніть і поставте остигати не менш ніж на 8 годин.
Варення з шовковиці в мультиварці
Клопіткою можна назвати і рецепт приготування варення на плиті, але якщо у вас під рукою є мультиварка, то весь процес спрощується ще в сто крат. Легко запам'ятовується не тільки техніка, але і сам рецепт: достатньо взяти ягоди шовковиці і цукровий пісок в пропорціях 1:1 з'єднати все в чаші пристрою, включити режим «Гасіння» і залишити варення варитися протягом години.
Варення з шовковиці в хлібопічці
Варення з шовковиці вариться в хлібопічці також просто, як і в мультиварці, але щоб трохи урізноманітнити рецепт, ми вирішили змішати ягоди тутовника з полуницею, для більшого ягідного аромату.
Інгредієнти:
Приготування
Так як в пристрої час приготування виставляється автоматично, у відповідності з обраним режимом. Для варіння варення з шовковиці в домашніх умовах необхідно змішати полуницю з шовковицею і цукром прямо в чаші, включити опцію «Джем» і залишити готуватися до звукового сигналу.
Варення з шовковиці «П'ятихвилинка»
Незважаючи на те, що інтригуючу назву обіцяє нам вражаючу швидкість приготування, насправді, для того, щоб варення з шовковиці було готове за 5 хвилин, ягоди попередньо слід витримати з цукром не менше 6 годин, щоб вони розм'якли і пустили сік.
Візьміть еквівалентну кількість ягід і цукрового піску. Змішавши шовковицю з цукром, залиште її на 6-8 годин, потім проварити на середньому вогні 5 хвилин після закипання і охолодіть ще 5-6 годин перед сервіруванням, але і це не останній етап приготування, оскільки далі ласощі повторно ставлять на вогонь ще на 10 хвилин. У фіналі варення з'єднують з соком половинки лимона.
Варення з шовковиці на зиму
Інгредієнти:

Приготування
Щоб позбавити ягоди від комах, вимиту шовковицю залишають в соляному розчині (чверть склянки солі на літр води) на 5 хвилин, а потім ретельно промивають холодною водою. Ягоди злегка розминають дерев'яною ложкою, засипають цукровим піском, поливають соком лимона і ставлять на вогонь. Коли варення стане густим, видалення з його поверхні пінку, додайте прянощі і розливайте по стерильним банкам.
Рекомендуємо добрі рецепти

Джем з шовковиці
Солодку ароматну шовковицю багато люблять. Але сезон її дозрівання дуже короткий, і щоб ласувати нею цілий рік, господині роблять різні заготовки на

Як варити варення з шовковиці?
Шовковиця - дуже смачна і корисна ягода. Багато господинь запасаються нею на зиму у вигляді різних заготовок. Так, її сушать, заморожують в

Варення з шовковиці з лимоном
Незвичайний варіант заготовки на зиму варення з шовковиці з додаванням м'якоті лимона. Розкриємо декілька секретів, як таке смачне шовковичне варення

Варення з шовковиці з вишнею
Шовковиця - дуже солодка і соковита ягода. Її найчастіше пускають на консервацію, заготовлюючи безліч різних солодощів. Сьогодні поговоримо про

Заготовки з шовковиці на зиму
Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині

Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.