Компот з мушмули на зиму
![Компот з мушмули на зиму Компот з мушмули на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-mushmuli-na-zimu_791.jpeg)
Смакові характеристики мушмули доповнюють і перевершують її корисні властивості. Цей диво-фрукт є лідером за вмістом пектину, а також вітамінів А, С і групи В, а також яблучної і лимонної кислоти.
Мушмула благотворно впливає на всі системи організму і допомагає впоратися з багатьма недугами.
Крім вживання у свіжому вигляді плодів готують варення і повидло, соки і компоти, які можна заготовити про запас.
Ми розповімо сьогодні, скільки і як варити компот з мушмули на зиму.
Як варити компот з мушмули?
Для приготування компоту з мушмули на зиму її плоди промиваємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Потім виймаємо кісточки, розколюємо й відварюємо у воді приблизно сім хвилин. З цього попередньо процідженого відвару готуємо сироп, додавши на кожен літр шістсот грамів цукрового піску і п'ять-сім грамів лимонної кислоти. Половинки плодів мушмули укладаємо в підготовлені чисті літрові банки, заливаємо дуже гарячим, з пилу з жару, сиропом, накриваємо кришками і ставимо на стерилізацію на двадцять хвилин. Після закінчення часу тут же закатуємо компот, перевертаємо кришками вниз і даємо охолонути.
Як закатати компот з мушмули з кісточкою?
Інгредієнти:
![Компот з мушмули на зиму Компот з мушмули на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-mushmuli-na-zimu_502.jpeg)
Приготування
Можна законсервувати компот з цього екзотичного фрукта трохи по-іншому. Для цього промиті плоди мушмули розрізаємо навпіл гострим ножем разом з кісточками і занурюємо в киплячий сироп, приготовлений шляхом додавання в один літр води цукрового піску. Даємо прокипіти мушмуле дві хвилини, додаємо сік половини лимона, переливаємо в заздалегідь підготовлену чисту півторалітрову банку, додаємо кілька листочків м'яти, накриваємо кришкою і ставимо на стерилізацію на двадцять п'ять хвилин. Закатуємо компот, перевертаємо верх дном і залишаємо остигати. Зберігаємо компот з мушмули в прохолодному темному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Заготовки з шовковиці на зиму](/uploads/posts/2015-07/zagotovki-z-shovkovic-na-zimu_491.jpeg)
Заготовки з шовковиці на зиму
Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
![Компот з фейхоа](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-feyhoa_501.jpeg)
Компот з фейхоа
Компоти готують з самих різних ягід і фруктів: яблук, персиків, вишні, малини, груш і т. д. А сьогодні ми розповімо вам, як зварити дивовижний компот
![Компот з черешні з кісточками на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-chereshn-z-kstochkami-na-zimu_711.jpeg)
Компот з черешні з кісточками на зиму
Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.
![Як їдять мушмулу?](/uploads/posts/2015-03/yak-yidyat-mushmulu_181.jpeg)
Як їдять мушмулу?
Мушмула за зовнішнім виглядом схожа на абрикос або аличу, а за смаком нагадує абрикос з яблуком і суницею. І сьогодні ми поговоримо про користь цього
![Компот з абрикосів](/uploads/posts/2015-03/kompot-z-abrikosv_831.jpeg)
Компот з абрикосів
Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
![Компоти на зиму](/uploads/posts/2015-03/kompoti-na-zimu_521.jpeg)
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок