Цвітна капуста на зиму - рецепти

Салати з цвітної капусти на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Кольорову капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо в підсоленій воді протягом 2-4 хвилин, до м'якості. Аналогічну процедуру проробляємо і з перцем. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, а відвареної перець – соломкою. Змішуємо всі підготовлені овочі разом.
Масло розігріваємо на сковороді і обсмажуємо в ньому зубчики часнику протягом 10-12 хвилин. Додаємо в олія оцет, цукор, лавр і горошини чорного перцю. Чекаємо, поки цукор розчиниться, а потім додаємо чебрець і орегано.
Викладаємо овочі в стерильні банки і заливаємо олійно-оцтової сумішшю. Закатуємо салат і остуджуємо.
Цвітна капуста по-корейськи на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Розводимо сіль в 3 склянках теплої води. В отриманий розсіл закладаємо розібрану на суцвіття капусту, нарізану моркву і солодкий перець. Накриваємо каструлю з овочами кришкою і залишаємо їх на 4 години при кімнатній температурі.
Тепер змішуємо оцет з цукром і залишилися 2 склянками теплої води. Ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння.
З овочів зливаємо розсіл і розкладаємо їх по стерильним банкам. Заливаємо овочі гарячим маринадом і швидко закочує банки стерильними кришками.
Цвітна капуста на зиму в томаті
Інгредієнти:
Приготування
Цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Помідори ріжемо на четвертинки. Чистимо і ріжемо півкільцями цибулю і огірок. Овочі укладаємо шарами, посипаючи сіллю кожен з них. Зверху заливаємо все холодною водою так, щоб покрити, і залишаємо овочі маринуватися протягом ночі. Засолені овочі відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою, після чого кладемо їх в каструльку, приправляємо гірчицею, перцем, цукром і імбиром, і варимо хвилин 15-20. Готові овочі розкладаємо по стерильним банкам, заливаємо виділилася під час готування рідиною і закатуємо. Цвітна капуста з помідорами на зиму готова!
Маринована капуста на зиму
Інгредієнти:

Приготування
У банку кладемо перець горошком, пару лаврових листів і зубчики часнику. Буряк чистимо й нарізаємо тонкими пластинами, кольорову капусту розбираємо на невеликі суцвіття, а потім також укладаємо овочі в банку. Воду доводимо до кипіння і розчиняємо у ній цукор з сіллю, додаємо оцет. Швидко заливаємо вміст банки гарячим маринадом і закочує банки кришками.
При бажанні, мариновану цвітну капусту можна не закривати на зиму, а вживати через 3-4 дні після приготування. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Асорті з кабачків на зиму
Якщо вам набридло закочувати кабачки на зиму звичайним способом, хочеться спробувати чогось нового і смачного - приготуйте асорті з кабачків, та

Маринована капуста швидкого приготування
Смачна маринована капуста завжди знайде місце на будь-якому святі. Хрустка закуска так і проситься до вас в тарілку! І дуже добре, що є рецепти

Маринад для капусти
Маринована капуста - відмінна закуска для пікніка або святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно приготувати для неї маринад.

Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж

Цвітна капуста по-корейськи
Любите корейські страви? Хочете готувати їх як можна частіше? Тоді ми радимо вам звернути увагу на цю статтю. У ній ми розповімо, як правильно

Маринована капуста
Маринована капуста чудово підійде для будь-якого столу, навіть самого шикарного. Це блюдо можна подати як окрему соління, а можна і в складі смачного