Поповнити зимові запаси овочів в коморі можна з допомогою кольорової капусти. Химерні капустяні суцвіття можна закрити з іншими овочами, в томаті або розсолі. Спробуйте втілити в життя нижепреставленные рецепти, щоб переконатися наскільки смачними можуть стати капустяні закрутки.
Салати з цвітної капусти на зиму
Інгредієнти: сіль - за смаком; цвітна капуста - головка; болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; оливкова олія - 1 ст.; часник - 10 зубчиків; оцет - 3/4 ст.; цукор - 1/3 ст.; лавровий лист - 3 шт.; орегано, чебрець - по 2 ст. ложки; чорний перець горошком - 2 ст. ложки. Приготування Кольорову капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо в підсоленій воді протягом 2-4 хвилин, до м'якості. Аналогічну процедуру проробляємо і з перцем. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, а відвареної перець – соломкою. Змішуємо всі підготовлені овочі разом.
Масло розігріваємо на сковороді і обсмажуємо в ньому зубчики часнику протягом 10-12 хвилин. Додаємо в олія оцет, цукор, лавр і горошини чорного перцю. Чекаємо, поки цукор розчиниться, а потім додаємо чебрець і орегано.
Викладаємо овочі в стерильні банки і заливаємо олійно-оцтової сумішшю. Закатуємо салат і остуджуємо.
Цвітна капуста по-корейськи на зиму
Інгредієнти: сіль - 1/3 ст.; солодкий перець - 2 шт.; морква - 3 шт.; кольорова капуста - 1 головка; оцет - 2 ст.; вода - 5 ст.; цукор - 1 ст. Приготування Розводимо сіль в 3 склянках теплої води. В отриманий розсіл закладаємо розібрану на суцвіття капусту, нарізану моркву і солодкий перець. Накриваємо каструлю з овочами кришкою і залишаємо їх на 4 години при кімнатній температурі.
Тепер змішуємо оцет з цукром і залишилися 2 склянками теплої води. Ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння.
З овочів зливаємо розсіл і розкладаємо їх по стерильним банкам. Заливаємо овочі гарячим маринадом і швидко закочує банки стерильними кришками.
Цвітна капуста на зиму в томаті
Інгредієнти: цвітна капуста - 1 головка; томати - 675 г; ріпчаста цибуля - 4 шт.; огірок - 1 шт.; сіль - 175 г; суха гірчиця - 1 ч. ложка; мелений імбир - 1 ч. ложка; мелений чорний перець - 1 ч. ложка; цукор - 225 г; оцет - 570 мл Приготування Цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Помідори ріжемо на четвертинки. Чистимо і ріжемо півкільцями цибулю і огірок. Овочі укладаємо шарами, посипаючи сіллю кожен з них. Зверху заливаємо все холодною водою так, щоб покрити, і залишаємо овочі маринуватися протягом ночі. Засолені овочі відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою, після чого кладемо їх в каструльку, приправляємо гірчицею, перцем, цукром і імбиром, і варимо хвилин 15-20. Готові овочі розкладаємо по стерильним банкам, заливаємо виділилася під час готування рідиною і закатуємо. Цвітна капуста з помідорами на зиму готова!
Маринована капуста на зиму
Інгредієнти: цвітна капуста - 1/2 головки; буряк - 1 шт.; часник - 3-4 зубчики; вода - 2 ст.; оцет - 1/4 ст.; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 1 ст. ложка; лавровий лист - 1 шт.; чорний перець горошком - 3-4 шт. Приготування У банку кладемо перець горошком, пару лаврових листів і зубчики часнику. Буряк чистимо й нарізаємо тонкими пластинами, кольорову капусту розбираємо на невеликі суцвіття, а потім також укладаємо овочі в банку. Воду доводимо до кипіння і розчиняємо у ній цукор з сіллю, додаємо оцет. Швидко заливаємо вміст банки гарячим маринадом і закочує банки кришками.
При бажанні, мариновану цвітну капусту можна не закривати на зиму, а вживати через 3-4 дні після приготування. Приємного апетиту!