Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Консервовані патисони

Консервовані патисони

5-07-2015, 16:50
3 465
Консервовані патисони
Консервовані патисони – прекрасна і дуже оригінальна закуска, яка прекрасно підійде до будь-якого, особливо прісного або пісного страви. Це може бути відварна картопля або рис.

Рецепт консервованих патисонів


Інгредієнти:

  • патисони;

  • часник – 15 кг;

  • листя хрону – 8 г;

  • свіжа петрушка і селеру – 10 р;

  • стручковий червоний перець – 03 г;

  • чорний гіркий перець – 01 г;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • листя м'яти – 05 р.


  • Для заливки:

  • сіль – 50 г;

  • оцтова кислота 80 % – 12 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати консервовані патисони . Отже, овочі добре промиваємо, чистимо і нарізаємо кубиками, а якщо вони маленькі, то консервуємо цілком. На дно чистої літрової банки кладемо зелень і спеції, а зверху овочі заливаємо гарячою заливкою, залишаючи трохи місця до краю горловини. Тепер стерилізуємо патисони при температурі 90 градусів протягом 10 хвилин, після чого закатуємо банку і залишаємо остигати.

    Консервований салат з патисонів


    Інгредієнти:

  • патисони – 4 кг;

  • часник – 2 шт.;

  • сіль – 100 г;

  • цукор – 100 г;

  • оцет – 100 мл;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • петрушка – 1 пучок.


  • Приготування
    Патисони промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками. Часник чистимо і також шаткуємо невеликими шматочками. До нарізаних овочів додаємо сіль, цукровий пісок, листя петрушки, вливаємо оцет, рослинне масло, добре перемішуємо і перекладаємо в півлітрові чисті банки. Стерилізуємо їх в киплячій воді приблизно протягом 20 хвилин, а потім банки з салатом відразу ж закатуємо і перевертаємо кришками вниз. Залишаємо патисони остигати природним чином, при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в прохолодне місце.

    Мариновані патисони з кропом


    Інгредієнти:

  • патисони – 600 г;

  • зелень кропу – 15 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • стручковий червоний перець – 1 шт.;

  • зелень м'яти, селери, петрушки і хрону – за смаком.


  • Для маринаду:

  • вода – 35 л;

  • Консервовані патисони

  • сіль – 300 г;

  • оцет 9 % – 500 мл


  • Приготування
    Вимиті і очищені від плодоніжок патисони бланшируем спершу у киплячій воді приблизно 5 хвилин, а потім відразу ж охолоджуємо, промиваючи в холодній воді. Потім укладаємо овочі в приготовані банки: великі патисони ріжемо на рівні частини, а дрібні кладемо цілком.
    На дно банок і зверху викладаємо дрібно нарізану зелень і спеції. Тепер стерилізуємо баночки з патиссонами приблизно 10 – 25 хвилин у киплячій воді, після чого закочує їх стерилізованими кришками і зберігати в прохолодному місці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ікра з патисонів на зиму
    Ікра з патисонів на зиму
    А ви знали,що патисон - це різновид гарбуза звичайного? Тим не менш, за своїми смаковими якостями і корисним властивості патисон далекий від гарбуза.
    Маринована квасоля
    Маринована квасоля
    Не знаєте, як урізноманітнити свій раціон? Тоді пропонуємо зробити пікантну закуску – мариновану квасоля. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-яке
    Страви з патисонів
    Страви з патисонів
    Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко
    Фаршировані патисони
    Фаршировані патисони
    Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами
    Перець на зиму
    Перець на зиму
    Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
    Патисони на зиму
    Патисони на зиму
    Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Вони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або