Заготовки з кабачків на зиму
Літо це не тільки час для відпустки, але і пора заготівель на зиму, наприклад, з кабачків. Взагалі рецептів консервованих кабачків маса, і у кожної господині є улюблений спосіб закатати кабачки, хто з них любить робити консервовані салати, а хтось без розуму від ікри. Рецепти найпопулярніших заготовок з кабачків на зиму ви знайдете нижче.
Ікра з кабачків на зиму
Якщо у вашому списку заготовок на зиму ікра з кабачків стоїть на першому місці, то спробуйте приготувати ось таку, з селерою.
Інгредієнти:
кабачки - 1 кг;
селера - 1 шт.;
томатна паста - 100 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Кабачки очистити і пропускаємо через м'ясорубку. Далі пюре викладаємо у форму і доводимо до готовності в духовці. Селера разом з листям нарізаємо тонкою соломкою і смажимо в олії. За десять хвилин до готовності кабачкове пюре дістаємо з духовки, додаємо туди смажену селера, спасеровану томатну пасту і сіль. Далі ікру повертаємо в духовку і тримати там до повної готовності. Готову ікру розкладаємо по стерильним банкам, накриваємо кришками і стерилізуємо 30 хвилин.
Салат з кабачків на зиму
Але кабачки смачні не тільки в складі ікри, консервовані вони теж дуже гарні. Ось простий рецепт салату з кабачків з цибулею.
Інгредієнти:
кабачки - 3 кг;
цибуля - 700 г;
кріп - 100 г;
цукор - 1 ст. ложка;
оцет - 240 г;
сіль - 2 ст. ложки;
рослинне масло - 1 склянку.
Приготування
Кабачки очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, кріп подрібнюємо, очищений цибулю нарізаємо півкільцями і тонкими кільцями. Змішуємо всі інгредієнти і даємо постояти хвилин 40-60 щоб вони дали сік. Розкладаємо салат по стерильним банкам, не забуваючи про сік. Стерилізуємо 30-60 хвилин, поки кабачки з зелених не стануть рівномірно жовтими. Після закочує банки і закутуємо на добу в ковдру. Охолоджені банки відправляємо на зберігання.
Кабачки на зиму, консервовані по-корейськи
Тим, хто любить корейську кухню і без розуму від гострих страв, така заготовка з кабачків повинна припасти до смаку.
Інгредієнти:
кабачки - 3 кг;
морква - 1/2 кг;
цибуля - 1/2 кг;
перець болгарський - 5 шт.;
часник - 150 г;
петрушка, кінза, селера і кріп - за смаком;
цукор - 1 склянка;
соняшникова олія - 1 стакан;
оцет - 1 склянка;
сіль - 2 ст. ложки;
спеції (для моркви по-корейськи - 1 пакет.
Приготування
Кабачки і моркву тремо на тертці для корейської моркви. Перець і цибулю нарізаємо соломкою. Часник і зелень подрібнюємо. Все перемішуємо.
Змішуємо цукор, сіль, оцет, спеції і соняшникову олію. Отриманим маринадом заливаємо овочі, перемішуємо і залишаємо на 3 години. Далі розкладаємо салат по стерильним банкам і відправляємо на теплову обробку. Банки об'ємом 05 літра треба стерилізувати 15 хвилин, банки по 07 літра - 20 хвилин. Після закочує банки і остуджуємо.
Кабачки по-мелитопольски
Ще один цікавий рецепт заготовки на зиму з кабачків. Тільки тут кабачки краще брати молоді, поки у них ще ніжна шкірка.
Інгредієнти:
кабачки - 650 г;
листя хрону - 12 м;
кріп - 15 г;
петрушка (можна замінити селерою) - 7 г;
м'ята перцева - 07 м;
часник - 2-3 зубчики;
гіркий перець - 1 стручок;
вода - 1 літр;
сіль - 25 г;
оцет 9% - 100 мл
Приготування
Кабачки миємо, видаляємо плодоніжки і суцвіття. Нарізаємо їх кружками, 2-25 см завтовшки. Зелень нарізаємо шматочками завдовжки 5 див. перець розрізаємо вздовж на декілька частин. Часник нарізаємо не дуже дрібно. Половину зелені з перцем і часником укладаємо на дно простерилізованій банки, зверху щільно укладаємо кабачки, а них залишилася зелень і прянощі.
У воді розвести сіль і оцет, доводимо до кипіння і заливаємо гарячим маринадом кабачки. Далі банки стерилізуємо, об'ємом 05 літра - 5 хвилин, 1 літр - 8 хвилин, 3 л - 15 хвилин.
![Заготовки з кабачків на зиму Заготовки з кабачків на зиму](/uploads/posts/2015-03/zagotovki-z-kabachkv-na-zimu_381.jpeg)
Ікра з кабачків на зиму
Якщо у вашому списку заготовок на зиму ікра з кабачків стоїть на першому місці, то спробуйте приготувати ось таку, з селерою.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки очистити і пропускаємо через м'ясорубку. Далі пюре викладаємо у форму і доводимо до готовності в духовці. Селера разом з листям нарізаємо тонкою соломкою і смажимо в олії. За десять хвилин до готовності кабачкове пюре дістаємо з духовки, додаємо туди смажену селера, спасеровану томатну пасту і сіль. Далі ікру повертаємо в духовку і тримати там до повної готовності. Готову ікру розкладаємо по стерильним банкам, накриваємо кришками і стерилізуємо 30 хвилин.
Салат з кабачків на зиму
Але кабачки смачні не тільки в складі ікри, консервовані вони теж дуже гарні. Ось простий рецепт салату з кабачків з цибулею.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, кріп подрібнюємо, очищений цибулю нарізаємо півкільцями і тонкими кільцями. Змішуємо всі інгредієнти і даємо постояти хвилин 40-60 щоб вони дали сік. Розкладаємо салат по стерильним банкам, не забуваючи про сік. Стерилізуємо 30-60 хвилин, поки кабачки з зелених не стануть рівномірно жовтими. Після закочує банки і закутуємо на добу в ковдру. Охолоджені банки відправляємо на зберігання.
Кабачки на зиму, консервовані по-корейськи
Тим, хто любить корейську кухню і без розуму від гострих страв, така заготовка з кабачків повинна припасти до смаку.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки і моркву тремо на тертці для корейської моркви. Перець і цибулю нарізаємо соломкою. Часник і зелень подрібнюємо. Все перемішуємо.
Змішуємо цукор, сіль, оцет, спеції і соняшникову олію. Отриманим маринадом заливаємо овочі, перемішуємо і залишаємо на 3 години. Далі розкладаємо салат по стерильним банкам і відправляємо на теплову обробку. Банки об'ємом 05 літра треба стерилізувати 15 хвилин, банки по 07 літра - 20 хвилин. Після закочує банки і остуджуємо.
Кабачки по-мелитопольски
Ще один цікавий рецепт заготовки на зиму з кабачків. Тільки тут кабачки краще брати молоді, поки у них ще ніжна шкірка.
Інгредієнти:
![Заготовки з кабачків на зиму Заготовки з кабачків на зиму](/uploads/posts/2015-03/zagotovki-z-kabachkv-na-zimu_542.jpeg)
Приготування
Кабачки миємо, видаляємо плодоніжки і суцвіття. Нарізаємо їх кружками, 2-25 см завтовшки. Зелень нарізаємо шматочками завдовжки 5 див. перець розрізаємо вздовж на декілька частин. Часник нарізаємо не дуже дрібно. Половину зелені з перцем і часником укладаємо на дно простерилізованій банки, зверху щільно укладаємо кабачки, а них залишилася зелень і прянощі.
У воді розвести сіль і оцет, доводимо до кипіння і заливаємо гарячим маринадом кабачки. Далі банки стерилізуємо, об'ємом 05 літра - 5 хвилин, 1 літр - 8 хвилин, 3 л - 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Кабачкова ікра з майонезом - рецепт](/uploads/posts/2015-03/kabachkova-kra-z-mayonezom-recept_281.jpeg)
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
![Ікра кабачкова на зиму](/uploads/posts/2015-03/kra-kabachkova-na-zimu_981.jpeg)
Ікра кабачкова на зиму
Кабачкова ікра відома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Як здорово взимку відкрити баночку ікри, намазати на хліб і насолодитися
![Смачна кабачкова ікра на зиму](/uploads/posts/2015-03/smachna-kabachkova-kra-na-zimu_421.jpeg)
Смачна кабачкова ікра на зиму
Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
![Варення з кабачків і лимона](/uploads/posts/2015-03/varennya-z-kabachkv-limona_531.jpeg)
Варення з кабачків і лимона
Варення з кабачків вважається справжнім делікатесом. Сам кабачок володіє нейтральним смаком, але якщо до нього додати цитрусові, то вийде чудове
![Мариновані кабачки](/uploads/posts/2015-03/marinovan-kabachki_131.jpeg)
Мариновані кабачки
Любите заготовляти на зиму всякі смакоти? Тоді вам знадобиться хороший рецепт маринованих кабачків. Ми підібрали для вас кілька варіантів, які ви
![Кабачки по-корейськи - рецепти](/uploads/posts/2015-01/kabachki-po-koreyski-recepti_641.jpeg)
Кабачки по-корейськи - рецепти
Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.