Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибна солянка на зиму

Грибна солянка на зиму

16-03-2015, 13:41
2 943
Грибна солянка на зиму
Серед всіх заготовок на зиму солянка грибна займає практично лідируючі позиції за кількістю банок в запаси однієї господині. Зручне страва може виступити в якості гарніру на швидку руку, або самостійного страви.
Для приготування грибної солянки можна використовувати практично будь-які гриби, головне щоб вони були безпечні для здоров'я і правильно приготовані, а от з тим, як готувати грибну солянку, ми і розберемося в цій статті.

Рецепт грибний солянки на зиму


Це рецепт класичної домашньої грибний солянки з капустою і томатами. Овочевий склад блюда, ви можете варіювати за власним смаком.
Інгредієнти:

  • томати - 1 кг;

  • гриби - 500 г;

  • капуста - 1 качан;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гриби нарізаємо скибочками і проварюємо, якщо вони були зібрані в лісі, протягом 5-7 хвилин. Капусту шаткуємо й припускаємо з перекрученими в м'ясорубці томатами. На окремій сковороді смажимо цибулю до золотистого кольору, додаємо до нього проварені гриби, і тримаємо на сковороді до повного випаровування рідини.
    Змішуємо вміст обох сковород і тушкуємо під кришкою протягом 30-40 хвилин, додавши приправ, якщо потрібно.
    Заправити готову солянку можна столовою ложкою оцту і невеликою кількістю червоного гострого перцю. Тепер солянку можна розкладати по простерилизованним банкам і закочувати.

    Грибна солянка на зиму без капусти


    Тим, хто хоче зберегти максимум грибів в солянці, або з якихось причин не любить капусту, радимо спробувати такий рецепт.
    Інгредієнти:

  • гриби - 2 кг;

  • ріпчаста цибуля - 4 шт.;

  • томатна паста - 250 г;

  • рослинна олія;

  • болгарський перець - 1 кг;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Гриби обсмажуємо на сковороді разом з цибулею до м'якості і повного випаровування вологи. На окремій сковороді обсмажуємо нарізану соломкою болгарський перець, додаємо його до цибулі з грибами і заправляємо томатною пастою з половиною склянки води. Тушкуємо суміш 25-30 хвилин, не забувши приправити сіллю, перцем і додавши лавровий лист.
    Готову солянку розкладаємо по банках і закатуємо, не забувши залишити пару столових ложок на пробу.

    Грибна солянка на зиму з опеньків


    Готувати грибну солянку можна не тільки з одним видом грибів, рецепт можна доповнити цілим грибним міксом, або зупиниться на парі видів. Грибна солянка по цьому рецепту виходить в міру пряної і солонуватою, за рахунок додавання гвоздики і солоного огірка.
    Інгредієнти:

  • опеньки - 500 г;

  • лисички - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • рослинна олія;

  • солоні огірки - 250 г;

  • томати - 2 кг;

  • капуста - 1/2 качана;

  • гвоздика - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Опеньки й лисички ретельно чистимо від бруду і проварюємо в підсоленій воді 5-7 хвилин, остуджуємо і крупно нарізаємо.
    Ріпчасту цибулю подрібнюємо і смажимо на олії разом з грибами, додаємо до суміші подрібнені томати, крупно натертий огірок дрібно нашатковану капусту, залишаємо тушкуватися на 45-50 хвилин, або до тих пір, поки капуста не стане м'якою. Не забудьте
    Грибна солянка на зиму
    також приправити солянку за смаком і додати духмяних прянощів, наприклад, гвоздики.
    За цим же рецептом можна приготувати грибну солянку на зиму в мультиварці, для цього всі овочі необхідно спочатку обсмажити на рослинному маслі, використовуючи відповідний режим, а потім перемкнутися на «Випічку» і протушкувати солянку 1 годину, періодично перемішуючи всі інгредієнти.
    Готову страву можна вживати відразу ж, або закатати в попередньо простерилізовані банки.
    Любителям цієї страви також рекомендуємо спробувати м'ясну або рибну солянку , рецепти приготування яких є на нашому сайті.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Солянка з квашеної капусти
    Солянка з квашеної капусти
    Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як
    Солянка з рисом
    Солянка з рисом
    Солянка може бути як першим, так і другим блюдом. Способів її створення досить багато. В нашій сьогоднішній статті ми підібрали кілька оригінальних
    Овочева солянка з грибами - рецепт
    Овочева солянка з грибами - рецепт
    Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів
    Солянка з капусти на зиму
    Солянка з капусти на зиму
    Урізноманітнити зиязикай стіл різними смаколиками нам, звичайно ж, допомагає консервація. Солянка з капусти на зиму, це один з варіантів корисних
    Солянка овочева на зиму
    Солянка овочева на зиму
    Солянка овочева - це прекрасна заготівля на зиму. У холодну пору року її можна додавати в салати, супи, подавати з м'ясними та рибними стравами.
    Рецепт солянки в мультиварці
    Рецепт солянки в мультиварці
    Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам