Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Консервовані абрикоси

Консервовані абрикоси

16-03-2015, 13:25
3 536
Консервовані абрикоси
Як приємно холодною сніжною зимою дістати баночку з консервованими сонячними абрикосами і згадати про літо, насолоджуючись їх смаком. Але як їх законсервувати і що можна ще зробити на зиму з абрикосами крім варення?
Компот з абрикосів з медом
Як зберегти абрикоси цілими на зиму? Закрутити з них компот, та не простий, а з медом. Ось як це робиться:
Інгредієнти:

  • абрикоси - 3 кг;

  • мед - 750 г;

  • вода - 2 л.


  • Приготування
    Стиглі, але міцні абрикоси промиваємо і укладаємо в банки. Воду змішуємо з медом, кип'ятимо і заливаємо сиропом абрикоси. Даємо абрикосам охолонути і щільно закриваємо банки. Далі банки стерилізуємо. При цьому трилітрові банки повинні покипіти 10 хвилин, дволітрові - 8 хвилин.
    Абрикоси консервовані у власному соку
    Якщо любите є абрикос за абрикосом, але відмовляєте собі в цьому, тому що консервовані абрикоси дуже солодкі, а ви стежите за фігурою, то спробуйте приготувати їх без цукру. Запитайте, як консервувати абрикоси без цукру, сироп ж несолодким не буває? Та просто у нас консервований абрикос буде купатися у власному соку, а йому цукор зовсім не потрібен.
    Переберемо абрикоси, відібравши щільні і свіжі. Вимиємо їх в холодній воді і, розрізавши навпіл, видалимо кісточки. Половинки абрикосів укладаємо в широку каструлю і заливаємо водою, з розрахунку 1/2 склянки води на 1 кг абрикосів. Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо нудитися на малому вогні, поки плоди не будуть закриті соком. Далі викладаємо абрикоси з соком в простерилізовані банки так, щоб вони були заповнені по плічка. Тепер банки стерилізуємо, для літрових буде потрібно 15 хвилин, для півлітрових - 10 хвилин. Після банки відразу ж закриваємо.
    Компот з абрикосів з вином
    Якщо звичайний компот вам приївся, а попередній рецепт не до смаку, тому що абрикос має бути все-таки солодким, спробуйте заготовку з вином, ну і з цукром. Алкоголь додасть компоту приємний аромат і смак, а вам подарує славу досвідченого кулінара.
    Інгредієнти:

  • абрикоси - 600 г;

  • цукор - 300 г;

  • лимонна кислота - 10 г;

  • вино (будь-який) - 50 р.


  • Приготування
    Моєму абрикоси, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Далі висипаємо в каструлю цукор, заливаємо гарячою водою і розмішуємо до повного розчинення крупинок. У сироп кладемо половинки абрикосів, додаємо лимонну кислоту і доводимо до кипіння. Після виливаємо вино і розливаємо компот по стерилізованим банкам. Банки закриваємо і залишаємо до повного охолодження.

    Чатні з абрикосів
    Абрикоси хороші і для приготування соусу, наприклад, такого як чатні.
    Інгредієнти:

  • половинки абрикосів - 830 г;

  • цибуля - 140 г;

  • цукор - 300 г;

  • оцет (бальзамічний або яблучний) - 300 г;

  • родзинки - 160 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • кориця - 1/3 палички;

  • гвоздика - 10 бутонів;

  • запашний перець - 5 горошин;

  • перець чилі - 2 стручки;

  • імбир свіжий - 25 г;

  • морська сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Цибулю і абрикоси нарізаємо часточками, часник подрібнюємо або тиснемо через прес. Імбир і перець дрібно нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти, викладаємо в каструлю і доводимо до кипіння на середньому вогні. Кип'ятимо 10 хвилин, а після вогонь зменшуємо і уварюємо до потрібної нам густоти. Готовий соус охолодити і розкладаємо по банках. Зберігається чатні на холоді.
    Кетчуп з абрикосів і яблук
    Консервовані абрикоси

    Якщо слово «чатні» вас злегка лякає, спробуйте приготувати соус під звичною назвою «кетчуп». З яблук і абрикосів. Чому б і ні?
    Інгредієнти:

  • абрикоси - 500 г;

  • яблука - 1 кг;

  • цибуля - 500 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • цукор -700 р;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • мелений перець -1 ч. ложка;

  • оцет - 400 мл;

  • імбир - за смаком.


  • Приготування
    Фрукти миємо, очищаємо від шкірки і кісточок. Часник пропускаємо через прес, цибулю дрібно нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти в повному обсязі, крім оцту - його треба взяти половину. Варимо все на малому вогні, постійно помішуючи. Коли суміш загусне, додаємо решту оцет, варимо ще трохи до потрібної консистенції. Далі кетчуп розливаємо гарячим по банкам і закатуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки з абрикосів
    Заготовки з абрикосів
    Що може бути краще, ніж в морозну, сніжну зиму, зібратися за столом і відкривши баночку з ароматними консервованими абрикосами, відразу відчути смак
    Компот з абрикосів
    Компот з абрикосів
    Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
    Пастила з абрикосів
    Пастила з абрикосів
    Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Компот з малини на зиму
    Компот з малини на зиму
    Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
    Варення з абрикосів
    Варення з абрикосів
    Багатьом господиням воліють варити варення з абрикосів, тому що воно є надзвичайно смачним і в той же час не вимагає великих витрат на купівлю