Пастила з агрусу
![Пастила з агрусу Пастила з агрусу](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-agrusu_941.jpeg)
Рецепт пастили з агрусу
Інгредієнти:
Приготування
Агрус перебираємо, миємо і засипаємо в емальовану каструлю. Щільно закриваємо кришкою і відправляємо запікатися в духовку, до м'якості. Коли ягідна маса охолоне, протираємо через сито, а потім збиваємо блендером в піну.
Цукор розводимо водою і варимо на повільному вогні густий сироп. Вливаємо його в агрусове пюре і ще раз ретельно збиваємо. Деко застеляємо пергаментом і змащуємо топленим маслом. Зверху заливаємо фруктову суміш, розрівнюємо ножем і відправляємо в духовку. Сушимо пастилу на мінімальному вогні при відкритих дверцятах духової шафи. Через пару годин пласт перевертаємо. Пастила готова, якщо вона не прилипає до пальців. Розрізаємо її на шматочки і посипаємо цукровою пудрою. Зберігаємо в сухих, герметично закритих банках.
Як приготувати пастилу з агрусу без цукру?
Інгредієнти:
Приготування
Для натуральної, без цукру, пастили вибираємо тільки самі спілі ягоди. Промиваємо холодною проточною водою і бланшируем в паровій соковарці. Коли агрус зм'якнути, ще гарячим протираємо через сито. Отриману масу уварюють в емальованому тазі в 2 рази, на повільному вогні і, постійно помішуючи. Остигле фруктове пюре розкладаємо по шухлядках, застелені пергаментом,
![Пастила з агрусу Пастила з агрусу](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-agrusu_522.jpeg)
І виставляємо на сонечко. Через добу пастилу перевертаємо і міняємо папір, щоб не з'явилася цвіль. Коли брусочки пастили стануть досить щільними, підвішуємо їх на ниточках для остаточної просушки.
Готовність пастили перевіряємо так - її можна згорнути в трубочку, при цьому вона не ламається і не липне. Нею можна відразу ласувати, а для тривалого зберігання укладаємо в сухі банки і щільно закриваємо. До речі, з такою пастили можна вирізати прикраси будь-якої форми для домашніх тортів і десертів.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Пастила з груш](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-grush_161.jpeg)
Пастила з груш
Пастила - це смачна і знайома солодкість з дитинства. Більш корисну натуральну солодкість придумати складно. Ми звикли, що її готують із яблук. Але
![Пастила з вишні](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-vishn_861.jpeg)
Пастила з вишні
Пастила - це смачне фруктове ласощі, яке до того ж дуже корисно. Її роблять з яблук, персиків, малини, смородини. Але сьогодні ми поговоримо про
![Пастила в духовці](/uploads/posts/2015-03/pastila-v-duhovc_851.jpeg)
Пастила в духовці
Домашня пастила, приготована власними руками - дивовижне ласощі для дорослих і дітей. Пропонуємо вам кілька простих рецептів, як її зробити в
![Пастила з абрикосів](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-abrikosv_581.jpeg)
Пастила з абрикосів
Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
![Пастила з чорної смородини](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-chornoyi-smorodini_501.jpeg)
Пастила з чорної смородини
Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
![Пастила з яблук в мультиварці](/uploads/posts/2015-01/pastila-z-yabluk-v-multivarc_701.jpeg)
Пастила з яблук в мультиварці
Пастила - це смачний натуральний десерт, з яким знайомий, мабуть, кожен. Рецептів її створення з різних ягід і фруктів безліч. Сьогодні ми поговоримо