Желе з агрусу
![Желе з агрусу Желе з агрусу](/uploads/posts/2015-03/zhele-z-agrusu_851.jpeg)
Прозоре желе з агрусу
Інгредієнти:
Приготування
Вичавлюємо сік з лимона, а аґрус готуємо і нарізаємо половиночками. У каструлю наливаємо воду, додаємо лимонний сік і викладаємо ягоди. Варимо масу на повільному вогні хвилин 20. А цим часом беремо сито, накриваємо його марлею, складеною в багато шарів. Гарячу ягідну суміш перекладаємо в сито і залишаємо стікати на всю ніч. Отриманий сік виливаємо в каструльку, додаємо за смаком цукор і проварюємо на сильному вогні хвилин 5. Потім знімаємо желе з вогню і відразу ж проціджуємо через дрібне ситечко. Далі розливаємо ласощі за підготовленим заздалегідь баночках, закорковуємо і зберігаємо в прохолодному місці.
Желе з агрусу на зиму зі смородиною
Інгредієнти:
Приготування
Агрус і чорну смородину промиваємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо для розпарювання на маленький вогонь. Нагріваємо ягоди до тих пір, поки вони не дадуть сік. Після цього знімаємо каструлю з плити і ставимо для охолодження в таз з холодною водою.
Далі добре розминаємо все толкушкой, перекладаємо отриману масу в друшляк з марлею і віджимаємо сік. Потім зважуємо його, ставимо на вогонь і уварюємо приблизно на 40% від його початкового ваги, постійно заважаючи і знімаючи накип. Тепер всипаємо цукор з розрахунку на 1 кілограм соку - 1 кілограм цукру. Все ретельно перемішуємо, доводимо желе до кипіння, проварюємо хвилин 5-10 і розливаємо в стерильні сухі банки. Залишаємо до повного охолодження на 2 дні, а потім закриваємо гвинтовими кришками.
Рецепт желе з агрусу
Інгредієнти:
![Желе з агрусу Желе з агрусу](/uploads/posts/2015-03/zhele-z-agrusu_402.jpeg)
Приготування
Спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти: агрус промиваємо і очищаємо від плодоніжок, а з ківі зрізаємо шкірку. Потім перекручуємо ягоди і фрукти через м'ясорубку, додаємо цукор, розмішуємо. Викладаємо суміш у каструлю, доводимо до кипіння і кидаємо добавку з пектином і трохи проварюємо, до загустіння. Після цього розливаємо желе по баночках і прибираємо в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Джем на зиму](/uploads/posts/2015-03/dzhem-na-zimu_191.jpeg)
Джем на зиму
Джем - це смачне і корисне ласощі. Його готують з різних ягід і фруктів: сливи, полуниці, малини, агрусу і т. д. І сьогодні ми розберемося, як його
![Варення з м'яти - рецепт](/uploads/posts/2015-03/varennya-z-myati-recept_181.jpeg)
Варення з м'яти - рецепт
У літній період, коли багато свіжих ягід і фруктів можна зробити дивовижні заготовки на зиму: джеми, желе, варення. І сьогодні ми поділимося цікавими
![Королівське варення з аґрусу - рецепт](/uploads/posts/2015-03/korolvske-varennya-z-arusu-recept_231.jpeg)
Королівське варення з аґрусу - рецепт
Аґрус - корисна ягода, яка по праву вважається «королівської». І зараз ми детально розглянемо деякі цікаві варіанти створення варення з цієї смачної
![Варення з смородини без варіння](/uploads/posts/2015-03/varennya-z-smorodini-bez-varnnya_251.jpeg)
Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
![Кисіль з агрусу](/uploads/posts/2015-03/kisl-z-agrusu_711.jpeg)
Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
![Малинове желе](/uploads/posts/2015-01/malinove-zhele_321.jpeg)
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,