Мариновані опеньки - рецепт
![Мариновані опеньки - рецепт Мариновані опеньки - рецепт](/uploads/posts/2015-03/marinovan-openki-recept_591.jpeg)
Мариновані гриби опеньки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Опеньки чистимо і промиваємо під проточною водою. Заливаємо гриби водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, варимо хвилин 10. Перший зливаємо бульйон, так як в ньому містяться всі шкідливі речовини, які могли бути в грибах, потім заливаємо знову, додаємо 3 ст. ложки солі і варимо ще 10 хвилин. Готові гриби проціджуємо.
Тепер робимо маринад: на 1 літр води додаємо по 1 ст. ложці солі й цукру, доводимо до кипіння, додаємо чорний перець горошком, кріп, часник, лавровий лист. Коли вода закипіла, висипаємо опеньки, кип'ятимо близько 5 хвилин, додаємо оцет. Після цього гриби розкладаємо по банках і заливаємо киплячим маринадом. Такі грибочки потрібно зберігати в прохолодному місці.
Іноді у господинь виникає питання, а як маринувати заморожені опеньки і вийдуть вони смачними? Процес маринування заморожених опеньків фактично нічим не відрізняється від маринування свіжих. І на смак вони будуть нітрохи не гірше. Заморожені гриби також кидаємо в киплячу воду і готуємо далі за рецептом. Попередньо розморожувати їх при цьому не треба.
Мариновані опеньки чудово поєднуються з цибулею, тому подавати їх можна, заправивши олією з додаванням ріпчастої цибулі, порізаного кільцями.
Мариновані опеньки по-корейськи
Інгредієнти:
![Мариновані опеньки - рецепт Мариновані опеньки - рецепт](/uploads/posts/2015-03/marinovan-openki-recept_932.jpeg)
Приготування
Відварюємо опеньки, 2 рази міняючи воду. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви, додаємо порізані соломкою відварені гриби, часник, пропущений через прес, приправу, масло, сіль, цукор і оцет. Все добре вимішуємо і ставимо на холод на 3 години. Цікавий смак масло надає страві, в якому смажився лук. Тому замість звичайного масла можна обсмажити цибулину і додати в салат масло з нього.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Салат «Гриби під шубою»](/uploads/posts/2015-03/salat-gribi-pd-shuboyu_211.jpeg)
Салат «Гриби під шубою»
Представляємо вашій увазі дуже оригінальний і смачний грибний салат під овочевий шубою. Блюдо виходить дивовижно ніжним і вишуканим, і сподобається
![Салат з опеньками і куркою](/uploads/posts/2015-03/salat-z-openkami-kurkoyu_661.jpeg)
Салат з опеньками і куркою
Гриби і куряче м'ясо чудово поєднуються в різних салатах. І сьогодні мова піде про дивовижних салатиках з куркою та опеньками. Таку закуску можна
![Салат з маринованими опеньками](/uploads/posts/2015-03/salat-z-marinovanimi-openkami_931.jpeg)
Салат з маринованими опеньками
Мариновані опеньки - не тільки чудова закуска на будь-якому святковому столі, але ще й один з найкращих інгредієнтів для приготування смачних
![Маринована морква](/uploads/posts/2015-03/marinovaniy-morkva_131.jpeg)
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
![Як правильно квасити капусту?](/uploads/posts/2015-03/yak-pravilno-kvasiti-kapustu_131.jpeg)
Як правильно квасити капусту?
Квашена капуста - частий гість на столах, особливо в зиязикай час. Вона дуже корисна для організму, так і подати її можна практично до будь-якої
![Гливи мариновані](/uploads/posts/2015-03/glivi-marinovan_721.jpeg)
Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде