Помідори з базиліком на зиму – рецепти
Тим, хто любить запашний аромат базиліка, особливо сподобається ідея консервування помідорів з цієї пряною зеленню. Закуска виходить в міру пряної і неймовірно ароматною. Варіації рецептів таких помідор пропонуємо нижче.
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 1 л:
помідори свіжі – 06 кг;
базилік фіолетовий – 2-3 гілочки;
сіль кам'яна не йодована – 30 г;
оцет яблучний (6%) – 20 мл;
зубці часникові – 4-5 шт.;
перець чилі – 1/2 шт.
Приготування
Помідори для консервування з базиліком споліскують холодною водою, обсушуємо і проколюємо в області плодоніжки дерев'яною зубочисткою або голкою. Готуємо також часникові зубці, очистивши їх від лушпиння і порізали на кілька частин. Стручки гострого перцю позбавляємо від насіння і плодоніжок і нарізаємо на фрагменти. Гілочки базиліка моєму і витираємо паперовим рушником.
Укладаємо томати в стерильні банки, чергуючи з гілочками базиліка, скибочками часнику і гострого перцю. Заливаємо тепер вміст банки окропом, через десять хвилин воду зливаємо і знову даємо їй закипіти. У банку наливаємо оцет яблучний і всипаємо кам'яну не йодовану сіль. Заливаємо помідори в банці з базиліком закипілої рідиною, укупориваем герметично і перевертаємо під «шубу» для самостерилизации і повільного остигання.
Інгредієнти:
помідори черрі – 990 м;
вода – 990 мл;
базилік фіолетовий – середній пучок;
кріп (зелень) – 4-5 гілочок;
лавровий лист – 1 шт.;
перець (горошини) – за смаком;
сіль кам'яна не йодована – 20 г;
цукровий пісок – 25 г;
оцет яблучний (6%) – 35 мл;
зубці часникові – 4-5 шт.;
мед квітковий – 30 р.
Приготування
Помідори черрі знімаємо з гілочок, споліскують і наколюємо в районі плодоніжки зубочисткою і голочкою. Поміщаємо томати в каструлю, додаємо горошини перцю, лавровий лист, очищені й розрізані навпіл часникові зубці, промиті гілочки кропу, додаємо сіль та цукровий пісок і заливаємо все киплячою водою. Залишаємо черрі до повного охолодження, прикривши ємність кришкою, після чого перекладаємо їх разом з прянощами в стерильні банки.
Каструлю з маринадом маємо на плиті і прогріваємо вміст до кипіння. Кидаємо в ємність листочки базиліка, закладаємо мед і вливаємо яблучний оцет. Даємо маринаду добре закипіти, розливаємо по судинах з томатами черрі, укупориваем їх і залишаємо в перевернутому вигляді остигати, обгорнувши додатково гарненько.
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 3 л:
помідори – 15-17 кг;
вода – 990 мл;
базилік фіолетовий – 1-2 гілочки;
сіль кам'яна не йодована – 1 1/2 ст. ложки
цукровий пісок – 6 ст. ложок;
кислота лимонна – 1 ч. ложка.
Приготування
Даний рецепт засолювання помідорів прекрасно підійде для тих, хто з побоюванням ставиться до страв з оцтом або зовсім її не вживає. Замість нього ми будемо використовувати лимонну кислоту.
Свіжі помідори споліскуємо і укладаємо в чисту банку. Туди ж засипаємо цукровий пісок, сіль і лимонну кислоту, відмірюючи необхідну їх кількість. Поміщаємо прикриті кришками банки в посудину з водою, і після її закипання заливаємо томати підігрітою в окремій каструлі до кипіння чистою водою. Стерилізуємо ємності протягом двадцяти хвилин. При використанні літрових баночок буде достатньо і семи хвилин стерилізації. Тепер укупориваем судини кришками, даємо їм охолонути і поміщаємо на зберігання до інших заготовок.
Консервовані помідори з базиліком і часником на зиму – рецепт без стерилізації
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 1 л:
Приготування
Помідори для консервування з базиліком споліскують холодною водою, обсушуємо і проколюємо в області плодоніжки дерев'яною зубочисткою або голкою. Готуємо також часникові зубці, очистивши їх від лушпиння і порізали на кілька частин. Стручки гострого перцю позбавляємо від насіння і плодоніжок і нарізаємо на фрагменти. Гілочки базиліка моєму і витираємо паперовим рушником.
Укладаємо томати в стерильні банки, чергуючи з гілочками базиліка, скибочками часнику і гострого перцю. Заливаємо тепер вміст банки окропом, через десять хвилин воду зливаємо і знову даємо їй закипіти. У банку наливаємо оцет яблучний і всипаємо кам'яну не йодовану сіль. Заливаємо помідори в банці з базиліком закипілої рідиною, укупориваем герметично і перевертаємо під «шубу» для самостерилизации і повільного остигання.
Мариновані помідори черрі з базиліком на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Помідори черрі знімаємо з гілочок, споліскують і наколюємо в районі плодоніжки зубочисткою і голочкою. Поміщаємо томати в каструлю, додаємо горошини перцю, лавровий лист, очищені й розрізані навпіл часникові зубці, промиті гілочки кропу, додаємо сіль та цукровий пісок і заливаємо все киплячою водою. Залишаємо черрі до повного охолодження, прикривши ємність кришкою, після чого перекладаємо їх разом з прянощами в стерильні банки.
Каструлю з маринадом маємо на плиті і прогріваємо вміст до кипіння. Кидаємо в ємність листочки базиліка, закладаємо мед і вливаємо яблучний оцет. Даємо маринаду добре закипіти, розливаємо по судинах з томатами черрі, укупориваем їх і залишаємо в перевернутому вигляді остигати, обгорнувши додатково гарненько.
Засолювання помідорів з базиліком і лимонною кислотою на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 3 л:
Приготування
Даний рецепт засолювання помідорів прекрасно підійде для тих, хто з побоюванням ставиться до страв з оцтом або зовсім її не вживає. Замість нього ми будемо використовувати лимонну кислоту.
Свіжі помідори споліскуємо і укладаємо в чисту банку. Туди ж засипаємо цукровий пісок, сіль і лимонну кислоту, відмірюючи необхідну їх кількість. Поміщаємо прикриті кришками банки в посудину з водою, і після її закипання заливаємо томати підігрітою в окремій каструлі до кипіння чистою водою. Стерилізуємо ємності протягом двадцяти хвилин. При використанні літрових баночок буде достатньо і семи хвилин стерилізації. Тепер укупориваем судини кришками, даємо їм охолонути і поміщаємо на зберігання до інших заготовок.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Помідори з базиліком і часником на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/pomdori-z-bazilkom-chasnikom-na-zimu_971.jpeg)
Помідори з базиліком і часником на зиму
Спробуйте поєднати три прекрасних компонента в одному рецепті і в результаті отримаєте чудову закуску, якій приємно ласувати у холодну пору. Далі ви
![Помідори з базиліком на зиму без стерилізації](/uploads/posts/2016-11/thumbs/pomdori-z-bazilkom-na-zimu-bez-sterilzacyi_891.jpeg)
Помідори з базиліком на зиму без стерилізації
Урізноманітнити звичний рецепт томатної консервації пропонуємо цікавими способами. Розповімо, як доповнити помідори ароматними листям базиліка. У
![Консервовані помідори з базиліком](/uploads/posts/2016-11/thumbs/konservovan-pomdori-z-bazilkom_801.jpeg)
Консервовані помідори з базиліком
Наповнити новим смаком звичайну помідорну закатку допоможуть всілякі добавки. Далі підкажемо, як урізноманітнити рецепт консервованих томатів
![Маринований перець чилі на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/marinovaniy-perec-chil-na-zimu_701.jpeg)
Маринований перець чилі на зиму
Для любителів гострих закусок ми зібрали прекрасні рецепти маринування перчика чилі. Далі підкажемо, як власноруч консервувати перці кількома
![Мариновані томати на зиму](/uploads/posts/2016-09/thumbs/marinovan-tomati-na-zimu_171.jpeg)
Мариновані томати на зиму
У гонитві за ідеальним рецептом домашньої консервації господині придумують всілякі незвичайні поєднання, щоб здивувати гостей. Далі описані досить
![Консервовані помідори з виноградом](/uploads/posts/2016-09/thumbs/konservovan-pomdori-z-vinogradom_411.jpeg)
Консервовані помідори з виноградом
Чудовий спосіб урізноманітнити солону консервацію нової оригінальної закускою - закрити шалено смачні помідори і доповнити баночки виноградне гроно.